arch/ive/ief (2000 - 2005)

!!OSAMAGATE!!
by Michel Chossudovsky [vertaling uit Engels] Monday October 15, 2001 at 08:41 PM

De belangrijkste rechtvaardiging voor deze oorlog is volledig vervalst. Het Amerikaanse volk is door haar regering opzettelijk en doelbewust om de tuin geleid om steun te verlenen aan een gevaarlijk militair avontuur dat onze gezamenlijke toekomst beïnvloedt.

"De Taliban zullen de prijs betalen", zwoer president George W. Bush terwijl Amerikaanse en Britse gevechtsvliegtuigen raketaanvallen uitvoerden op de belangrijkste steden in Afghanistan. De regering van de VS beweert dat Osama bin Laden verantwoordelijk is voor de tragische gebeurtenissen van 11 september. De oorlog werd verklaard tegen het zogenaamde "internationale terrorisme", hoewel de bewijzen uitvoerig bevestigen dat de Amerikaanse regering vanaf de Koude Oorlog als onderdeel van de buitenlandse politieke agenda van Washington onderdak heeft verleend aan het "Islamitische Militante Netwerk". Het is een bittere ironie dat de luchtmacht van de VS nu de trainingskampen tot doelwit heeft die in de jaren tachtig door de CIA in het leven zijn geroepen.
Gezien het toenemend aantal bewijzen kan de Amerikaanse regering niet langer haar banden met Osama ontkennen. Hoewel de CIA toegeeft dat Osama bin Laden gedurende de Koude Oorlog een "bedrijfsmiddel" van de inlichtingendienst was, gaat die relatie waarschijnlijk veel verder terug dan dat. De meeste nieuwsberichten gaan ervan uit dat deze Osama/CIA-banden behoren tot de vervlogen tijd van de oorlog tussen de Sovjet-Unie en Afghanistan. Deze banden worden zonder uitzondering gezien als "irrelevant" voor een begrip van de huidige gebeurtenissen. In het spervuur van de recente geschiedenis wordt in de Westerse media de rol van CIA bij de ondersteuning en ontwikkeling van internationale terroristische organisaties tijdens de Koude Oorlog en de nasleep ervan achteloos genegeerd of gebagatelliseerd.

Jawel, we hebben hem gesteund, maar "Hij keerde zich tegen ons"...

Lees verder http://www.DeWaarheid.nu

Logica ontgaat me
by Bart Vinck Tuesday October 16, 2001 at 11:30 AM
bartvinck@hotmail.com


Ik heb niet verder gelezen op dewaarheid.nu, maar
ik begrijp niet waarom u nu precies vindt dat een
belangrijke reden voor de oorlog vervalst werd.

Osama Bin Laden werd tot voor kort door de USA
gesteund ... Dat is toch oud nieuws, dacht ik.

De rechtvaardiging van deze oorlog is toch niet:
"Die Bin Laden, die wil van ons geen geld ontvan-
gen."

Hier en nu in Macedonië
by Michel Tuesday October 16, 2001 at 03:32 PM

Hoe wil je nou ergens over discussieren wanneer je het stuk niet in z'n geheel gelezen hebt? maar goed,

Het ‘Islamitische Militante Netwerk' en de NAVO werken samen in Macedonië

Onder de buitenlandse huursoldaten die op dit moment (oktober 2001) in Macedonië in de gelederen van het door zichzelf uitgeroepen Nationale Bevrijdingsleger vechten, bevinden zich Muhadjeddien uit het Midden-Oosten en uit de Centraal Aziatische republieken van de voormalige Sovjet-Unie. Er bevinden zich eveneens Amerikaanse militaire adviseurs vermomd als particuliere huurmoordenaars, maar in dienst van het Pentagon, alsmede avonturiers uit Groot-Brittannië, Nederland en Duitsland. Sommige van de Westerse huurlingen vochten eerder aan de zijde van het Kosovo Bevrijdingsleger en het Bosnische moslimleger.

Uit de uitgebreide documentatie van de Macedonische pers en uit verklaringen van de Macedonische autoriteiten blijkt dat de Amerikaanse regering en het ‘Islamitische Militante Netwerk' nauw met elkaar samenwerken bij de ondersteuning en financiering van het Nationale Bevrijdingsleger dat betrokken is bij de terroristische aanslagen in Macedonië.

Het Nationale Bevrijdingsleger is een afvaardiging van het Kosovo Bevrijdingsleger. Omgekeerd zijn het Kosovo Bevrijdingsleger en het door de VN gesponsorde UÇK identieke instituties met dezelfde bevelhebbers en hetzelfde militaire personeel. UÇK bevelhebbers vechten, betaald door de VN, samen met de Muhadjeddien in het Nationale Bevrijdingsleger.

Met een rare kronkel, want gesteund en gefinancierd door Osama bin Ladens El Qaida, worden het Kosovo Bevrijdingsleger en het Nationale Bevrijdingsleger ook gesteund door de NAVO en de UNMIK, de United Nations Mission to Kosovo. In feite maakt het ‘Islamitische Militante Netwerk' - dat ook het ISI, de buitenlandse inlichtingendienst van Pakistan, gebruikt als bemiddelaar met de CIA - nog steeds een integraal deel uit van de geheime militaire inlichtingenoperaties van Washington in Macedonië en in het zuiden van Servië.

De terroristen van het Kosovo Bevrijdingsleger en het Nationale Bevrijdingsleger worden gefinancierd door Amerikaanse militaire hulp, uit het budget van de VN voor vredesmissies en via diverse Islamitische organisaties, inclusief Osama bin Ladens El Qaida. Tevens worden er drugsgelden gebruikt om met medeplichtigheid van de Amerikaanse regering de terroristen te financieren. De recrutering van Muhadjeddien om te vechten in de gelederen van het Nationale Bevrijdingsleger in Macedonië verloopt via meerdere Islamitische organisaties.

Amerikaanse militaire adviseurs mengen zich onder de Muhadjeddien in een en dezelfde paramilitaire groep, en Westerse huurlingen uit landen van de NAVO vechten zij aan zij met Muhadjeddien uit het Midden-Oosten en Centraal Azië. En de media in de Verenigde Staten noemen dit een ‘boemerang'-effect waarin zogenaamde ‘bedrijfsmiddelen' van de inlichtingendienst zich keren tegen hun weldoeners!

Dit heeft niet tijdens de Koude Oorlog plaatsgevonden! Dit gebeurt hier en nu in Macedonië. En het wordt door ontelbare persrapporten, ooggetuigenverslagen en fotografisch materiaal bevestigd, alsmede door officiële verklaringen van de minister-president van Macedonië die het Westerse militaire bondgenootschap ervan heeft beschuldigd de terroristen te steunen. Bovendien heeft het officiële Macedonische Persbureau (MIA) de betrokkenheid aangetoond tussen de Amerikaanse diplomatieke afgezant James Pardew en de terroristen van het Nationale Bevrijdingsleger.

Met andere woorden: de zogenaamde ‘bedrijfsmiddelen' van de inlichtingendienst dienen nog steeds de belangen van hun Amerikaanse weldoeners.