arch/ive/ief (2000 - 2005)

Aan de organisatoren van de tegenactie op 16-10
by Guido Sunday October 14, 2001 at 02:17 PM

Waar waren jullie tijdens de Labermontbetoging van 6-5 in Gent?

Dag,

ik weet best dat jullie het goed voor hebben maar moeten jullie echt je haat tonen op 16oktober?

Geert, bij de actie aan de NAVO waren ze met een tiental en ze werden gearresteerd. In Brugge waren ze met een 40-tal en niemand sprak erover. Waarom? Omdat er geen tegenactie was!!!!!!
Nu gaan ze een betoging in gent houden, wel, laat ze. Ook al zijn het echte fascisten die al 30 jaar in hun ideologie zitten. We kunnen desnoods de volgende dag samen hun stickers gaan aftrekken die ze weer zullen gekleefd hebben.

Trouwens, waar waren de mensen van blokbuster en militant toen op 6 mei het Vlaams Blok en Voorpost door Gent trokken onder het mom van de anti-Labermontbetoging? Ik was daar samen met zes krakers en op een bepaald moment hebben die van Voorpost de krakers aangevallen waarbij een fotoapparaat van een journalist onklaar werd gemaakt. Door mijn korte haar en mijn zwarte schoenen hebben ze me voor één van hun aanzien. Wat een geluk voor mij was omdat zij met een 60 à 70 waren , het geeft maar een raar gevoel om daar tussen te staan, haat was wat ik daar voelde.
Moesten jullie toen studeren of was het niet interessant voor jullie wegens geen media-aandacht?

een korte reactie
by geert cool Sunday October 14, 2001 at 02:32 PM

Hallo,

De Brugse betoging van de fasco's heeft wel degelijk media-aandacht gekregen. In Het Laatste Nieuws stond er een artikel over hun betoging. Het is niet omdat het niet in De Morgen komt, dat er geen media-aandacht is.

Wat 6 mei betreft. Moest er een ernstige tegenactie geweest zijn, zouden we meegedaan hebben. Een actie met 6 krakers die niet georganiseerd is, tegenover een betoging van een paar duizenden nationalisten waaronder zelfs CVP'ers en dergelijke, lijkt me geen nuttige manier om te protesteren. We moeten inschatten wat de sterkte van de tegenstanders is en op welke manier we daartegen reageren.

Vriendelijke groeten,
Geert Cool

ER WAS OP 6 MEI EEN ANTINATIONALISTISCHE AXIE
by el furio Sunday October 14, 2001 at 10:40 PM

Hierbij waren een 40tal deelnemersters die luidruchtig vanop de parking van de decascoop over het begin van de Veldstraat tot aan het st Pietersstation marcheerden met antinationalistische en internationale spandoeken, stickers en pamfletten, fluitjes en waren het enige lichtpuntje die dag in liberaallinks, sektarisch Gent. Geen enkele socialist , communist, vonkist whatsoever wou natuurlijk meedoen met de autonome axie. Enkel sommige krakersters, punx en autonomen namen de moeite om iets te ondernemen tegen de nationalistische gekte! Doe aub niet of jullie van niks wisten!!!!!!