arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actie tegen 'Fascisten tegen globalisering'. Dinsdag 16 oktober 19u
by Actief Linkse Studenten Saturday October 13, 2001 at 01:16 PM
als@student.rug.ac.be 09\232.13.94 Actief Linkse Studenten, Sint-Pietersnieuwsstraat 45, 9000 Gent

Antiglobalisten laten het verzet niet recupereren door gewelddadige fascisten: Actie tegen de 'nationalisten tegen globalisering' dinsdag 16 oktober, 19u00 Blandijn, Gent Internationale solidariteit!

De afgelopen maanden stelde de antiglobaliseringsbeweging een hele reeks pogingen tot recuperatie vast. Zo werden tal van traditionele politici plots "antiglobalist", ook al wordt er tegen hun beleid betoogd en ook al noemden ze ons enkele weken voordien nog 'politieke hooligans'... De meest recente poging tot recuperatie komt uit fascistische hoek.

Het zogenaamde comité "Nationalisten tegen globalisering" wil op 16 oktober in Gent betogen tegen de EU-top. Ze namen de slogan van het samenwerkingsverband voor de acties op 19 oktober over en eigenden zich ook het webadres http://www.019.be toe (de website voor de acties van 19 oktober is http://www.o19.be met een letter o en niet met het cijfer 0).
De groep "nationalisten tegen globalisering" komt niet uit het niets opgedoken. Binnen radicale kringen ter rechterzijde is er al een tijdje steun voor zogenaamd "nationaal-revolutionaire" opvattingen waarbij geprobeerd wordt een aantal linkse symbolen te recupereren. Zo publiceerden de Vlaamse Jongeren Mechelen een tijdschrift met Che Guevara op de cover (voor de gelegenheid hadden ze de beeltenis van de internationalist Che zowaar met een keltisch kruis bewerkt). Het ter ziele gegane Odal-Aktiekomitee, de opvolger van de verboden privé-militie VMO, dompelde zich eveneens onder in 'nationaal-revolutionaire' waanideëen. Het moet hen slecht bevallen zijn want het Odal Aktiekomitee is enkele maanden geleden opgedoekt, naar verluidt omdat er een drugsprobleem was in die organisatie...

De Vlaamse Jongeren Mechelen zijn nauw gelinkt aan het Vlaams Blok. Het persbericht van de 'Nationalisten tegen globalisering' werd niet toevallig rondgestuurd door Steven Bosselaer, voormalig OCMW-raadslid van het Blok in Mechelen. Tot vorig jaar was hij bovendien ondervoorzitter van de Vlaams Blok Jongeren. Terwijl het Vlaams Blok op hysterische wijze de Gentse bevolking angst probeert aan te jagen voor de acties tegen de EU-top, zijn haar eigen militanten dus druk bezig met het opzetten van een anti-EU actie!

De radicale fascisten, waaronder de Vlaamse Jongeren Mechelen, hopen door het overnemen van een aantal slogans aansluiting te vinden bij het groeiende anti-kapitalistische verzet. Dat is een illusie. Onder de anti-kapitalisten is er een enorm internationalistisch bewustzijn. Als de discussie gevoerd wordt over hoe het kapitalisme kan bestreden worden en wat ons alternatief is, maken hun fascisme en bekrompen nationalisme geen enkele kans.

De ware aard van dit groepje fascisten is duidelijk: zij waren een aantal jaren geleden verantwoordelijk voor gewelddaden tegen linkse activisten in Brugge en Gent, zij organiseerden deze zomer een bijeenkomst in Brussel met een spreker van de Duitse skinhead-partij NPD,... In hun interne oproep voor de actie van 16 oktober waarschuwen ze hun sympatisanten: "Neutrale kledij en deftige kledij gewenst. Witte veters zijn verboden".

Wij verzetten ons volledig tegen fascistische pogingen om de antiglobaliseringsbeweging te recupereren. De fascisten kondigden aan te willen betogen in Gent op 16 oktober. Wij willen de gewelddadige stoottroepen geen kans geven om zich te manifesteren en de Gentse studentenbuurt onveilig te maken. Zij vormen een gevaar voor iedere andersdenkende en iedere echte anti-kapitalist. We willen niet dat de skinheads van de zogenaamde "nationalisten tegen globalisering" door onze studentenbuurt kunnen trekken.

Daarom roepen wij op voor een tegenactie:


Anti-fascistische betoging
dinsdag 16 oktober, 19u00 Blandijn



PERSCONFERENTIE

Internationaal Verzet is de anti-kapitalistische campagne van de Linkse Socialistische Partij, Aktief Linkse Studenten en Blokbuster. Wij organiseren op 19 oktober een anti-kapitalistische jongerenmars die vertrekt aan de Dampoort om 12u30. Met deze toegelaten betoging willen we het groeiende verzet onder jongeren tegenover het huidig systeem omzetten in actie.

Internationaal Verzet organiseert een persconferentie om het eisenplatform en de praktische afspraken in verband met deze betoging duidelijk te maken en op eventuele vragen te kunnen antwoorden. Daar kunnen tevens vragen gesteld worden in verband met de actie op 16 oktober.

De media is van harte welkom op deze persconferentie op maandag 15 oktober om 12u00 in studentenhuis De Brug (St. Pietersnieuwstraat 45, 9000 Gent).

U kunt ons ook steeds contacteren voor verdere informatie.

Namens Internationaal Verzet,
Bart Vandersteene (woordvoerder IV-Oost Vlaanderen)
Karl Debbaut (nationaal woordvoerder IV)

Namens Actief Linske Studebnten,
Koenraad Depauw

BLIJF ALSJEBLIEFT THUIS!!!!!!!!!!!
by Guido Saturday October 13, 2001 at 08:28 PM

Laatste poging,

hieronder vinden jullie het antwoord van een ouder iemand als reactie op de mail die jullie(Militant Links alias Actief Linkse studenten alias Blockbuster alias Internatinaal verzet) verstuurd hebben naar veel mensen naar aanleiding van de betoging van de nationalisten tegen globalisering.
Of zitten jullie ook te vast in een ideologie net als die van extreem-rechts om gewoon thuis te blijven?

Beste,
als zoon van een politiek gevangene van WOII en als communist is het
antifacisme mij de paplepel ingegeven. Ik deel dus volledig jou haat en walg
voor uiterst rechts.
De vraag is inderdaad hoe je deze bruine pest hier en nu het beste
bestrijdt. Daar is al veel inkt over gevloeid, en is nog stof voor vele
debatten omdat niemand het met zekerheid weet.
Een fundamentele aanpak zal waarschijnlijk via sociale en culturele weg
moeten gebeuren. Ter linkerzijde leven daar een heleboel ideën over, maar ik
vrees dat wij op korte termijn niet veel kans zullen krijgen om ze uit te
testen, door gebrek aan politieke impakt.
Naast de fundamentele aanpak rest de vraag wat je op korte termijn kan doen
of, in het geval dat ons nu bezig houdt, beter kunt laten, om niet in de
kaart van uiterst rechts te spelen.
Een van de zaken waar uiterst rechts op teert is volgens mij angst. Vandaar
dat het Vlaams Blok in hun blaadje "De Strop" (oplage naar het schijnt
160.000 ex.) de brave gentenaars de schrik op het lijf willen jagen met
grote foto's van stenengooiende gemaskerde betogers en "Komt Genua naar
Gent?, dit staat u te wachten op 19 oktober ..., met de medeplichtigheid van
het stadsbestuur"
Vermits boel op 19 oktober niet te verwachten is, ook al omdat zij niet de
toelating krijgen om dan te betogen, willen zij het daarvóór proberen. Een
tegenbetoging die zou uitdraaien op relletjes is iets waarvan zij
waarschijnlijk dromen. En van beelden van brandende auto's en bloed dat
vloeit, die op TV zouden verschijnen, krijgen zij waarschijnlijk natte
dromen.
Dus ....: ik hoop van harte dat LSP en andere antifascisten niet in deze
val trappen en ook op 16 oktober alle provocaties vermijden.
Het beste lijkt mij op die dag uiterst rechts volledig te negeren, zoals
(naar ik vernam tot hun grote frustratie) in Brugge gebeurd is.

Negeren die marginalen.
by Stijn Oosterlynck Sunday October 14, 2001 at 12:55 AM
d.stijnoosterlynck@lancaster.ac.uk

Ik ga volledig akkoord met de argumenten van Michel Vanhoorne. Tegenbetogen leidt geheid tot rellen en scheldpartijen. Vijftien seconden rellen of scheldpartijen zijn genoeg voor discrediterende beelden in de pers.
En we bereiken er niets mee. De harde kern die betoogt overtuigen we niet door een tegenbetoging, enkel door
koppig op onze eigen weg door te gaan. Blijf dus alsjeblieft thuis.

Stijn

Kom op straat op 19 oktober
by han Sunday October 14, 2001 at 01:53 AM
han@indymedia.be

19 oktober is het best antwoord op de betoging extreem rechts.

Ik bergrijp Michel langs geen kanten.

Hij grijpt terug naar een verleden van weerstand tegen het fascisme, maar vraagt om allemaal thuis te blijven.

Wel Michel op 19 oktober zullen we bewijzen het niet een marginale groep gespuis is die niet langer de kapitalistische globalisering aanvaard.

Het kan zijn dat jij en KP nog geen mannier hebben gevonden om de Nazi's van antwoord te dienen, wij daarentegen hebben wel een antwoord.

En het is inderdaad niet niet nog eens gaan roepen "STOP VLAAMS BLOK" ... maar het is een beweging die de echte problemen duid waarmee duizenden mensen te kampen hebben. En die beweging komt op 19 oktober op straat,....

Maar Michel, beroep je AUB niet op een rijke traditie van Communistisch verzet om je te keren tegen zij die vandaag het verzet tegen het kapitalisme willen organiseren.

en heh ....

Als die van Block Buster het nodig vinden om op 16.10 te laten horen dat ze niet pikken dat de Nazis in hun stad betogen, dat is dat hun recht.

Maar ik vind zelf ook dat je die gasten momenteel beter kan negeren.

correcte informatie?
by Jan Sunday October 14, 2001 at 08:31 AM

Hoe komt het dat er op de opgegeven site:'http://www.019.be' niets te zien is?

Lees eens goed wat er staat ...
by KP Sunday October 14, 2001 at 12:11 PM

Han,

Zegt Michel hier soms dat we op 19 oktober moeten thuis blijven? Dat zou nogal bizar zijn gezien deze kameraad zich al maandenlang hard inzet voor de voorbereidingen van het manifeest. Hij vraagt natuurlijk om op 16 oktober thuis te blijven. Wat vertel jij daar nu over 'marginaal gespuis' en zo?

Michel zegt dus ook dat 19 oktober het beste antwoord is op extreem-rechts en, net zoals jij, dat het het beste is om de fascisten op 16/10 te negeren.

"Maar Michel, beroep je AUB niet op een rijke traditie van Communistisch verzet om je te keren tegen zij die vandaag het verzet tegen het kapitalisme willen organiseren"

"Het kan zijn dat jij en KP nog geen mannier hebben gevonden om de Nazi's van antwoord te dienen, wij daarentegen hebben wel een antwoord. "

Deze zinnen zijn dus compleet absurd en excuses tegenover Michel zijn hier wel op hun plaats. Beter lezen voor je reageert aub! De KP organiseert al vanaf het begin mee voor 19 oktober, en dat weet je maar al te goed.

Kameraadschappelijk

Wie zijn de nationalisten tegen globalisering?
by geert cool Sunday October 14, 2001 at 01:43 PM

Wie zijn de Nationalisten tegen globalisering?

De Nationalisten tegen globalisering kunnen bezwaarlijk een onschuldig groepje jongeren genoemd worden. Ze baseren zich op een jarenlange traditie van fascistische activiteiten. Een overzichtje.

De link met Blood and Honour

In Brussel worden de Nationalisten tegen globalisering ondersteund door de beweging ‘Nation' van Hervé Van Laethem. Deze Van Laethem was in de jaren '80 een leider van de Vlaamse Militanten Orde (VMO), een verboden privé-militie. Sinds 1986 werd de Brusselse VMO-afdeling omgevormd tot een groep met de naam "L'assaut" (de aanval). Deze groep is, haar naam getrouw, verantwoordelijk voor zaken zoals het vormen van een ordedienst of het uitvoeren van speciale opdrachten. Zo was L'Assaut verantwoordelijk voor de bescherming van de beruchte holocaust-ontkenner Robert Faurisson toen deze België bezocht. In 1996 moesten 4 leden van L'Assaut voor de correctionele rechtbank verantwoording afleggen omtrent hun rol in een gewelddadige actie in Luik in 1992.

De radicale rechtse skinhead-organisatie ‘Blood and Honour', nauw gelinkt aan ‘Combat 18' (waarbij de cijfers verwijzen naar de 1ste en de 8ste letter van het alfabet: A(dolf) H(itler)...), onderhoudt nauwe contacten met L'Assaut. De foto op de openingspagina van de Blood and Honour site is veelzeggend... (zie foto hiernaast).


De groep rond Van Laethem houdt zich bezig met tal van nevenactiviteiten. Zo vormen ze ook het "Comité d'Action Rudolf Hess- Belgique" ter nagedachtenis van de nazi-leider Rudolf Hess! Het adres van dit comité blijkt overigens hetzelfde als het adres van het "Odal Aktiekomitee" dat midden jaren ‘90 opgezet werd als een poging tot aansluiting bij het VMO-verleden. Het Odal-Aktiekomitee wilde een nieuwe privé-militie vormen die in staat zou zijn om hardhandig op te treden. Daartoe kwam het zelfs tot een coalitie met andere radicale groepen zoals de Brugse NJSV (Nationalistisch Jong Studentenverbond) toen deze verantwoordelijk waren voor heel wat gewelddadige feiten tegen linkse militanten in Brugge. Een andere partner werd gevonden in de Vlaamse Jongeren Mechelen (VJM). Uit een pamflet uitgedeeld aan het Gentse St. Pietersstation blijkt dat deze organisaties zich verenigd hadden in de NRJ (Nationaal Revolutionaire Jeugd).

Een eerste "wapenfeit" van deze groep bestond uit het verstoren van een betoging tegen fascistisch geweld in Brugge waarin Blokbuster een belangrijke rol speelde. Hervé Van Laethem liet er zich opmerken met een groepje gelijkgezinden: leden van het Odal-Aktiekomitee (K. Berteryan), maar ook bijvoorbeeld leden van de Nederlandse formatie CP '86 (E. Hortman). Met een kleine 100 fascisten werd geprotesteerd tegen de linkse betogingen.

Vandaag is de groep Nation deel van de ‘Nationalisten tegen globalisering'. Zelfs omschrijven ze dit comité als een belangrijke vooruitgang voor nationaal-revolutionaire ideeën in Vlaanderen en Wallonië.

Het comité Nationalisten tegen Globalisering is gegroeid vanuit het zogenaamde comité van nationalisten tegen de NAVO. Die organiseerden in juni 2001 een actie in Brussel naar aanleiding van het bezoek van Bush aan België. Ook hier werd een linkse slogan overgenomen: "België uit de Navo, de Navo uit België". Het persbericht voor de actie werd verstuurd door de Vlaamse Jongeren Mechelen, maar werd ondertekend door Hervé Van Laethem als woordvoerder van het comité. De telefoonnummers die als contactadres werden opgegeven vinden we vandaag terug bij de Nationalisten tegen Globalisering.


Vlaamse Jongeren Mechelen

Hun naam doet eerder denken aan een onschuldige jeugdbeweging. De realiteit is anders. De Vlaamse Jongeren Mechelen vormen al enkele jaren een aanspreekpunt voor radicale fascisten in Vlaanderen. Het is geen toeval dat de website van ‘ Nation' stelt dat de radicale nationaal-revolutionairen in Vlaanderen vertegenwoordigd worden door de Vlaamse Jongeren Mechelen.

Eén van de drijvende krachten achter de VJM is Steven Bosselaer. Bosselaer was tot voor kort Vlaams Blok OCMW-raadslid en speelde sinds begin jaren 90 een belangrijke rol in de nationale leiding van de Vlaams Blok Jongeren. Op dit ogenblik is hij nog steeds ondervoorzitter van de Vlaams Blok Jongeren. Bosselaer en de VJM kwamen de afgelopen jaren al meermaals in contact met zogenaamde nationaal-revolutionairen. Nationaal-revolutionair staat voor nationalisten die het systeem willen omver werpen om een fascistisch regime te vestigen, zelf stellen ze wel eens dat nationaal-socialistisch een te beladen term is waardoor ze zich dan maar nationaal-revolutionair noemen. Op 15 juni 1996 nam een delegatie van de VJM onder leiding van Bosselaer nog deel aan een propaganda-actie in het Nederlandse Arnhem georganiseerd door de Nederlandse neo-nazi's Joop Glimmerveen en Constant Kusters. Beide heren zijn welgekome gasten op allerhande activiteiten van het Odal-Actiekomitee, de officieuze opvolger van de verboden privé-militie VMO. De band met de nazi's van het Odal Actiekomitee en anderen werd bevestigd in 1997 toen een pamfletje verspreid werd over migrantenstemrecht in naam van de "Nationaal-Revolutionaire Jeugd" (NRJ) waaraan naast de VJM ook het gewelddadige Brugse NJSV aan deelnam, het Odal Actiekomitee en de Vlaamse Jongeren Gent (VJG) dat zichzelf later omdoopte tot VSB (Vlaamse Studentenbond) en geleid werd door de nazi Jo de Clerck. De rol van de VJM en Bosselaer in de fascistische scène werd ook opgemerkt in het blad "De Politieke Soldaat" van de Nederlandse FAP-Arbeiderspartij van Constant Kusters. In 1997 staat in dit blad: "Vooral in Vlaanderen formeert er zich naast het Vlaams Blok en in de VBJ onder leiding van Steven Bosselaer een groep rotsvaste nationaal-socialisten. (…) Deze politieke soldaten trekken zich gedeeltelijk terug uit het Vlaams Blok of anderen blijven, net zoals in de centrumstroming, op hun post om te infiltreren voor de NS-beweging" waarbij NS staat voor 'Nationaal-Socialisme'.

Op de website van de Vlaamse Jongeren Mechelen kun je moeilijk naast de nazistische boodschap kijken. In een rubriek "Het lied van de maand" is momenteel een lied van Ian Stuart aan de beurt. Stuart was de zanger van de groep Skrewdriver, de meest bekende nazi-groep van de afgelopen jaren. Skrewdriver lag aan de basis van het hoger genoemde Blood and Honour. Ian Stuart kwam een aantal jaren geleden om het leven in een verdacht ongeval.

Op de VJM-website stond enkele maanden geleden een verslag van een bijeenkomst van Franse neo-nazi's in het Noorden van Frankrijk. Daarin vonden we volgende paragraaf: "Als tweede spreker was er Gaëtan Duval, woordvoerder van de GUD. (…) Beklemmend was het zelfs toen hij een aantal demografische cijfers naar voor schoof over de aanwezigheid van gastarbeiders en vooral over hun geboortecijfers. Ik vrees dat Frankrijk, of toch de grote stadregio's reeds dode gebieden zijn geworden, waar de oorspronkelijke blanke Fransman op korte termijn zal verdwijnen. Tevens vertelde hij dat de GUD zich niet ment in de broederstrijd tussen de verschillende politieke fracties aangezien zij toch een onafhankelijke nationalistische groep zijn. Zijn doen gewoon verder zoals ze altijd al hebben gedaan. Wat dat inhoud (sic!) konden we achteraf aan de toog horen in enkele leuke anecdotes. Zoals die linkse studenten op de Unif van Lille die niet meer alleen naar de WC durven gaan nadat één van hen terwijl hij met de broek op de enkels op de WC zat onzacht in aanraking kwam met het bovenste gedeelte van een baseball stok. Tevens zijn er op mysterieuze wijze in een aantal Mac Donalds traangasbommen binnengesmeten waarvan niemand weet hoe ze er kwamen…"

De groep GUD (Groupe Union Défense) was van de partij op een internationale bijeenkomst van de Vlaamse Jongeren Mechelen in de zomer van 2000. Een andere opmerkelijke organisatie die te gast zou zijn was de Duitse NPD (National-Demokratische Partei Deutschlands) die op het laatste ogenblik verstek lieten gaan en een tekst lieten voorlezen. Deze partij ligt in Duitsland zwaar onder vuur omwille van haar betrokkenheid bij geweld tegen migranten en linksen. Enkele weken voor de Brusselse nazi-bijeenkomst vielen aanhangers van de NPD nog een infostand van de Duitse Jugend Gegen Rassismus in Europa (Duitse zusterorganisatie van Blokbuster) aan in Rostock. In dezelfde periode werden twee jonge militanten van de NPD veroordeeld wegens de moord op een migrant uit racistische overwegingen.

De internationale nazi-bijeenkomst in Brussel werd georganiseerd door de Vlaamse Jongeren Mechelen samen met de groep Nation van Hervé Van Laethem.

Op de website van de Vlaamse Jongeren Mechelen vind je ook een verslagje van een reis die ze maakten naar Spanje om er deel te nemen aan een Franco-herdening. Samen met medstanders uit heel Europa herdachten ze de voormalige fascistische dictator. Hieronder zie je een foto die ze zelf op hun site publiceren over deze Franco-herdenking:

Vandaag is Steven Bosselaer opnieuw van de partij. Hij stuurde een recent persbericht rond van het comité Nationalisten tegen de Globalisering met betrekking tot hun betoging in Gent.

De band met het Vlaams Blok

Steven Bosselaer van de Vlaamse Jongeren Mechelen was jarenlang één van de coming men van het Vlaams Blok. Het is geen toeval dat er ook met hem een uitgebreid interview verscheen in het boek 'De Jonge Turken van het Vlaams Blok' van een Nederlandse journalist. De VJM heeft nog steeds nauwe contacten met het Blok, ook al is er soms kritiek op de "partijslaven".

Een andere link tussen het comité 'Nationalisten tegen Globalisering' en het Vlaams Blok is de Brugse woordvoerder van het comité. Dat is immers Alain Quataert die enkele maanden terug door Vanhecke naar boven werd gecatapulteerd in de lokale Vlaams Blok Jongeren afdeling. Bij gebrek aan trouwe partijsoldaten lanceerde Vanhecke Quataert die direct voorzitter werd van de Brugse VBJ.

Alles wijst erop dat het Vlaams Blok wat afstand probeert te houden tegenover de "Nationalisten tegen Globalisering". De voornaamste reden is dat het Blok bijzonder goed op haar tellen moet passen om niet teveel gelinkt te worden aan radicale neo-nazi's, ook al is die link wel degelijk aanwezig. Het imago van de partij wordt er hoger ingeschat dan de banden met de radicalere groepen.

De fascisten van het comité "Nationalisten tegen Globalisering" willen op 16 oktober in Gent betogen. Kunnen we dit zomaar toelaten? Laten we hen de Gentse straten vervuilen met hun ideeën? Als het van ons afhangt alvast niet. Wij roepen op voor een tegenactie om te protesteren tegen de betoging van de fascisten. We willen op een vreedzame wijze duidelijk maken dat we niet aanvaarden dat mensen die duidelijk fascistisch krapuul zijn, zoals blijkt uit bovenstaand artikel, de antiglobaliseringsbeweging proberen te recupereren.

Geert Cool

zeg
by gudio Sunday October 14, 2001 at 01:59 PM

Geert, De nationalisten tegen de globalisering in brugge kregen geen aandacbt van de pers.
Bij de protestacties aan de NAVO werden ze gearresteerd, ze waren met een 40-tal.

Als jullie gaan tegenbetogen geven jullie hen wat ze willen, aandacht. BLIJF THUIS!!!!

Thuis Blijven?
by geert cool Sunday October 14, 2001 at 02:24 PM

Komaan zeg, wat voor zin heeft het om thuis te blijven als de nazi's op straat komen? Wat voor een antifascistisch verzet is dat?

Het enige argument dat je schijnt te hebben is dat een tegenactie kan leiden tot rellen en een imago-probleem zou opleveren. Waarom ga je ervan uit dat een antifascistische actie tot rellen leidt? Je bent zelf toch al op genoeg betogingen geweest om te weten dat dit niet het geval is?

Een vreedzaam protest is volgens mij noodzakelijk. De afgelopen jaren hebben de fascisten nooit door de studentenbuurt kunnen betogen zonder protest van studenten. Nu dat er radicale fascisten betogen zouden we moeten thuis blijven?

Wij zullen dat alvast niet doen. Blijkt dat er zelfs progressieve nationalisten zullen meedoen met de tegenactie. Een kleine tegenactie zal duidelijk maken dat we die neo-nazi's niet willen in onze studentenbuurt.

GC

me verontschuldigen ???
by han Sunday October 14, 2001 at 04:30 PM

Kijk ik weet niet of ik me moet verontschuldigen, en ik heb ook helemaal niet gezeg dat de KP voor 19 oktober niet zou mobiliseren.

Ik lees we dat Michel zegt over de strijd tegen extreem rechts:

"Ter linkerzijde leven daar een heleboel ideën over, maar ik vrees dat wij op korte termijn niet veel kans zullen krijgen om ze uit te testen, door gebrek aan politieke impakt."

Waarop ik naar mijn mening terecht antwoord dat er wel een antwoord is, en datr dat antwoord op 19 oktober op straat zal komen.
Een nieuwe oppositie beweging die deze kapitalistische samenleving in al haar facetten bevraagt is naar mijn mening het enige goed antwoord op extrteem rechts en op de regenboog coalitie die het pad effent voor extreem rechts.

De reden die Michel aangeeft om thuis te blijven is de volgende:
"En van beelden van brandende auto's en bloed dat
vloeit, die op TV zouden verschijnen, krijgen zij waarschijnlijk natte dromen."

heh ...

Met alle respect, maar ik voel direkt aangesproken, daar ik erbij was in Praag, Genua, ....
Er zijn hier op de website al een paar zeer goede discussies geweest over de rol van staat en het geweld.

Maar bovenal ergert de titel van het stukje van Guido me enorm.
"Blijf thuis ....."

Jah,

kom op 19 oktober mee betogen.
Vind ik een veel beter antwoord.

En als ik het had over marginalen en derglijke dan was gericht tegen extreem rechts, dat was inderdaad mischien niet zo duidelijk, hiervoor weldegelijk mijn verontschuldigingen.

groeten

han

fascisten hadden wél persaandacht
by Koenraad Depauw Sunday October 14, 2001 at 04:48 PM
als@student.rug.ac.be

Hallo,

In De Morgen stond er inderdaad niks over de fascisten die in Brugge betoogden. In de rest van de kranten stond er wél een artikel over hen en hun acties. In het Laatste Nieuws, de meest gelezen krant in België (na het parochieblad) stond er een heel uitgebreid interview.

Het is belangrijk dat we onze eigen media uitbouwen. Daarom is Indymedia zo belangrijk, daarom zijn de verschillende kranten van de verschillende organisaties zo belangrijk, daarom is internet zo belangrijk.

Pas echter op met je te beperken tot die media, anders heb je er geen idee meer van wat er zich buiten dit linkse wereldje afspeelt.

Op ons vorig congres begon Karl Debbaut met volgende woorden: We moeten beginnen het Laatste Nieuws te lezen! Enkel op deze manier kunnen we aanvoelen hoe de arbeidersbeweging wordt beïnvloed.

Enkel op deze manier kunnen we een groot deel van de bevolking bereiken.

Er zal zowiezo een artikel in deze krant komen over deze fascisten. Het is onze taak in deze krant uitleg te geven over het verschil tussen nationalisme en de antiglobaliseringsbeweging. Als we dat niet doen dan zullen de acties op 19 oktober voor veel arbeiders als iets nationalistisch, extreem-rechts overkomen, een hypotheek op heel de beweging.

We hopen dan ook iedereen te zien op dinsdag 16 oktober 19u Blandijn te Gent.

KOen
Actief Linkse Studenten