arch/ive/ief (2000 - 2005)

Persconferentie MEMO: Mechelen sluit zich aan bij de mobilisatie voor Gent
by Kenneth Rumes Friday October 12, 2001 at 10:10 AM
kennethrumes@hotmail.com

Mechelen Mobiliseert is een mobilisatieforum dat de inwoners van de stad van de Maneblussers organiseert voor sociale acties. Zij gaven op woensdag 10/10 een persconferentie.

Persconferentie MEMO.
Plaats: Jeugdhuis RZOEZIE in Mechelen
Tijd: Woensdag 10 oktober 2001 om 18h.
MEMO staat voor Mechelen Mobiliseert. Het is een mobilisatieforum dat initieel werd opgericht door AGALEV, VU, 11.11.11,Attac, Animo (de vroegere jongsocialisten) en Vredeseilanden. Recent sloten ook PVDA, SAP, Geneeskunde voor het volk en Internationaal Verzet aan.
MEMO wil mensen organiseren voor de grote sociale afspraken in ons land. Zij benadrukt te behoren tot een beweging, maar wil zich niet onder de term anti-globalisten zetten. Zij verkiezen democratische, ecologische, sociale of ethische globalisten als noemer. De binding tussen de partners van MEMO is hun gezamenlijke mobilisering. Zij delen samen folders uit (op vrijdag 12/10 en zaterdag 13/10) in Mechelen en maken een afspraak om samen de trein te nemen naar acties. De eerste actie is de protestdag tegen de Europese top in Gent op 19/10. Het praktische samenwerkingsverband van MEMO heeft een eigen website (http://www.memo2001.org) en wil in de toekomst ook mobiliseren voor vredesthema's, gelijke rechten, tegen racisme en nucleaire wapens. MEMO predikt op de acties volledige geweldloosheid. "Wij zijn geen politieke hooligans, maar geweldloze manifestanten" klinkt het. Inhoudelijk is er geen consensus tussen de partners, maar daar is bewust niet naar gezocht. 'Eenheid in mobilisatie, verscheidenheid in invulling' is een beetje de slogan. MEMO roept alle Mechelaars op om op 19/10 aan te sluiten bij hun mobilisatie voor de protesten in Gent. Afspraakuren aan het station van Mechelen om 8, 12 of 17 uur.