arch/ive/ief (2000 - 2005)

"Pakistaanse veiligheidsdienst betrokken bij aanslagen"
by christophe callewaert Wednesday October 10, 2001 at 09:55 AM

Volgens een Indiase krant stuurde de chef van de ISI een grote soms geld naar Ata, één van de kapers.

Het bericht komt uit de Standaard. Dit bewijst nogmaals de ingewikkelde relatie tussen India en Pakistan. Het feit dat de VS nu niet massaal Pakistan beginnen te bombarderen, bewijst ook dat de strijd tegen terrorisme niet hun echte agenda is. De bewijzen tegen de Taliban zijn nochtans minder duidelijk.


Pakistaanse generaal betrokken bij aanslagen in VS

07:25:51

NEW DELHI - Het voormalige hoofd van de Pakistaanse geheime dienst ISI, generaal Mahmud Ahmad, heeft geld gestuurd naar een van de kapers van 11 september. Het Indiase dagblad The Times India meldt dit vandaag.

De krant schrijft dat de plotselinge pensionering van de generaal, afgelopen maandag, een regelrecht gevolg is de ontdekking van zijn betrokkenheid. Dat gebeurde mede op basis van gegevens die India de Amerikaanse onderzoekers heeft verstrekt. De VS hebben toen onmiddellijk het ontslag van Mahmud Ahmad geëist.
100.000 dollar
De FBI achterhaalde met medewerking van India dat de generaal vanuit Pakistan 100.000 dollar liet overmaken door de Brit Ahmad Umar Sayeed Sheikh aan kamikazekaper Mohammed Atta.
India is in de zaak geïnteresseerd omdat het de daders poogt te achterhalen van een vliegtuigkaping afgelopen december. De kapers vlogen toen een Indiase toestel naar het Afghaanse Kandahar vanwaar ze, nadat hun eisen waren ingewilligd, naar Pakistan werden gebracht. India verdenkt de Pakistaanse geheime dienst ervan betrokken te zijn geweest bij deze kaping.