arch/ive/ief (2000 - 2005)

anti-oorlogsbetoging in Leuven
by Deirdre (D14) Tuesday October 09, 2001 at 12:13 PM
deirdre.maes@student.kuleuven.ac.be

D14 Lueven organiseert een anti-oorlog betoging deze donderdag 11 oktober. De betoging gaat door voor het stadhuis om 19.30u.

Maandag werd in Leuven een zeer succesvolle vergadering van D14 gehouden, waar voor de eerste keer een groot aantal studenten en onafhankelijken mee deden. Er werd besloten niet langer bij de pakken neer te blijven zitten en deze donderdag (11/10) een actie te houden tegen de Amerikaanse oorlog.
Om 12 uur spreken we af in Alma 2 (studentenrestaurant aan de faculteit sociale wetenschappen). Met een ludieke actie zullen we proberen zoveel mogelijk studenten wakker te schudden.
Om 19.30u gaat een stille wake door aan het stadhuis. Onze eisen zijn dezelfde als de betoging van zondag: doorbreek de spiraal van geweld; gerechtigheid, geen wraak; geen Belgische deelname aan de oorlog; ontwapenen om te onwikkelen; respect voor iedereen en stop het racisme.
Breng kaarsen mee.

welke sinistere plannen hebben ze nu weer...
by octo Thursday October 11, 2001 at 05:57 PM
sky53278@skynet;be

...voor de werkers aller landen in petto ?
Beide kampen, zowel de 'geallieerden' als de 'fundamentalisten' vertegenwoordigen ons natuurlijk niet, maar ze slagen er wel in om dit voor een gedeelte van de publieke opinie zo doen over te komen.
Nu hun avonturen gepaard gaan met allerlei gevolgen van de zich schijnbaar verdiepende recessie is het aan ons werkers om ook op ons terrein de strijdbijl op te graven en verder te gaan dan de klassieke reformistische eisen waarmee de vakbondstop altijd mobiliseert.
Daarnaast blijft achtergrond geven over de echte politieke verhoudingen tussen de grootmachten onontbeerlijk
Samenkomen rond en lektuur van al die 'ekopolisociale'
toestanden teneinde ze te snappen en kunnen doorgeven is een must. Daar ik een brede waaier lektuur hierover bezit (Mx-studies, werken van Mich.Collon, Catherine...) en jij misschien nog niet, kan ik ze eventueel introduceren (Vlaams Brabant te ver ?)
sky53278@skynet.be 0478/960 599

actie
by veerle Wednesday October 24, 2001 at 01:27 PM
veerle_wa@hotmail.com

HAllo,

Ik heb een voorstel voor een nieuwe protestactie tegen de oorlog en vooral tegen het feit dat Belgiƫ de bombardementen heeft goedgekeurd op de top van vrijdag 19 oktober. Als Belgiƫ die bombardementen zo goed vindt, dan willen wij misschien geen Belgisch staatsburger meer zijn. Om dat aan te tonen, zouden we onze identiteitskaarten kunnen gaan inleveren. Als we zoiets doen met een grote groep en onder grote mediabelangstelling, dan zullen we onze boodschap zeker kunnen uitdragen.

Misschien kunnen jullie eens nadenken over zo'n actie?

Groetjes,
Veerle

PS: blijf ondertussen vooral voortdoen met de fakkeltochten elke donderdag.