arch/ive/ief (2000 - 2005)

Antwerpen tegen de oorlog!!
by katrien & sarah Monday October 08, 2001 at 09:56 PM
katriens@advalvas.be

200 mensen komen samen op de Grote Markt om hun ongenoegen te laten blijken over de Amerikaanse bombardementen op Afghanistan.

De klokken sloegen 6 uur, nog snel werden er adressen uitgedeeld, meningen gewisseld en maakten iedereen zich klaar voor een kleine wandeling naar het Brits consulaat.
En plots was er een stilte. Een vredelievende betoging kreeg even een kleine deuk toen het Vlaams Blok zich geroepen voelde om ook de Grote Markt te betreden om hun visie over "America's New War" mee te delen, versierd met een spandoek "Bush heeft gelijk! Stop islamterreur." Enkele betogers poogden een confrontatie en discussie aan te gaan maar werden op een "veilige" afstand van Filip De Winter gehouden. Ook Sarah, foto's makend voor haar eindwerk, mocht niet dichterbij komen omdat zij geen perskaart had. Ze riskeerde van de Grote Markt verwijderd te worden, dreigde een in burger geklede agent(?).
De vredesactivisten en het Vlaams Blok begonnen een aanhoudend scanderen van leuzen.
Volgens het Vlaams Blok waren de vredesactivisten de Vlaamse Bin-Ladens, gespuis, ratten, communisten en was de Grote Markt terug proper als zij hun tocht naar het Brits consulaat begonnen. Filip De Winter uitte zijn genoegen over het begin van de oorlog, gesterkt door 20 aanhangers.
De vredesactivisten, een kleine 200tal, riepen:"Neo-fascisten, racisten, oorlog nee! Vlaams Blok rot op! Yankees go home!", het geroep van het Vlaams Blok overstemmend.
De Grote Markt raakte een beetje verhit, de politie hield zich klaar maar de vredesactivisten zetten hun betoging voort.
Over de Groenplaats, doorheen kleine straatjes totdat het Brits consulaat bereikt werd.
Een enkeling werd tijdens de wandeling door de organisators uit de groep verwijderd daar zijn hond een bedreiging vormde voor medebetogers en de politie er lastig om deed.
Een vreedzaam protest.

enkele foto's
by katrien Tuesday October 09, 2001 at 10:09 PM
katriens@advalvas.be

(article 1)

enkele foto's...
antwerpen1.jpg, image/jpeg, 425x287

enkele foto's
by katrien Tuesday October 09, 2001 at 10:09 PM
katriens@advalvas.be

(article 2)

enkele foto's...
antwerpen2.jpg, image/jpeg, 425x281

Bin Laden - oorlog in Afghanistan
by Mark Vandeputte Monday October 15, 2001 at 04:04 PM

Ook ik ben tegen oorlog. Spijtig genoeg lijkt mij dit het enige middel om deze godsdienstig fanatieke terroristen te stoppen. Voor mij is dit dus niet de beste oplossing, wel de minst slechtste.