arch/ive/ief (2000 - 2005)

Internationaal Verzet organiseert scholieren- en studentenstaking op 19/10
by Kenneth Rumes Thursday October 04, 2001 at 07:23 PM
kennethrumes@hotmail.com

Internationaal Verzet roept op tot protest tegen de EU-top in Gent op 19/10. Zij roept alle scholieren en studenten op die dag te staken. Lees hier meer over de actie, de motivatie en de planning.

Op vrijdag 19 oktober organiseert Internationaal Verzet in België een scholieren- en studentenstaking. Hiermee protesteert de organisatie tegen het neoliberale beleid van de EU en België in het bijzonder. Internationaal Verzet wil haar eenheid tonen met slachtoffers van de globalisering van de EU, de toenemende werkloosheid aanklagen, de hervorming van het pensioenstelsel en de vluchtelingenproblematiek mee beïnvloeden.
Internationaal Verzet vraagt alle scholieren op 19 oktober niet naar de les te gaan. In plaats daarvan moeten zij zich aansluiten bij de regionale en nationale betogingen. Bovendien roept zij op om piket te vormen aan je school om zoveel mogelijk scholieren te overtuigen mee te staken. Ook studenten kunnen hierin een belangrijke rol spelen.
In Antwerpen is de afspraak om 9.00u op de Groenplaats. Vandaaruit wordt de trein genomen naar Gent.
Om 12u wordt in Gent aan Dampoort-station verzameld voor de nationale betoging. Daar wordt aangesloten bij de andere acties tegen de Euro-top die die dag plaatsvindt in Gent.
Meer info bij INTERNATIONAAL VERZET
0485/846556 of Internationaal.verzet@pandora.be

Staking in de hele EU!
by EU Studenten Thursday October 04, 2001 at 08:46 PM
eustudenten@gmx.net

Verschillende groepen roepen op om van 10 t/m 14 december in de hele EU stakingen te oragniseren. In Duitsland doet o.a. Widerstand International, de Duitse zusterorganisatie van Internationaal Verzet mee. Maar ook alle grote bonden zijn bij de aktie in duitsland betrokken. Verder mobiliseren er groepen in Griekenland, Italie, Spanje, UK , Oostenrijk, Frankrijk, Finland.... Waar blijven belgie en Nederland ?

Diskussies en koordinatie worden in meerdere talen via Mailing listen georganiseerd: http://groups.yahoo.com/group/int-scholieren-en-studentenakties

Een speciale website is in het web gezet:
http://int-protest-action.tripod.com

Kontakt: eustudenten@gmx.net