arch/ive/ief (2000 - 2005)

D14 Mechelen krijgt stilaan vorm
by Kenneth Rumes Wednesday October 03, 2001 at 10:08 AM
kennethrumes@hotmail.com

Stilaan krijgt het D14-comité in Mechelen vorm. Dat bewees de bijeenkomst van donderdag 27 september. D14 zoekt in Mechelen aansluiting voor de mobilisatie bij MEMO.

Op de vergadering van 27/09 in Mechelen waren vertegenwoordigers van SAP, PVDA, Int. Verzet, ACOD-onderwijs en leden van Mechelen,Ja Natuurlijk!
De eerste vaststelling die gemaakt werd is dat in Mechelen MEMO bestaat. MEMO staat voor MECHELEN MOBILISEERT en is een louter logistieke ondersteuning van de acties tegen de globalisering. Zij verzorgen het vervoer en brengen mensen naar de acties, maar nemen als comité niet deel op inhoudelijk vlak. Die leemte wil D14 inbrengen bij MEMO. Via pamfletten en een info-avond. Jeugdhuis RZOEZIE is overigens vragende partij voor zo'n avond. De gemeenschappelijke doelstelling van MEMO en D14 is wel degelijk een front van verenigingen, maar ook individuelen, de kans geven samen tegen de EU-tops te protesteren. De aanwezigen vrezen dat bij een platform van D14 weleens tegenwerking uit MEMO kan komen van enkele organisaties, anderzijds vermoedt men steun voor D14 op Ministeries, in het Onderwijs en de Cultuurwereld. Via het ACOD zou men in Mechelen moeten proberen D14 langs deze weg uit te breiden. Boeiend hierin is de wending van basisglobalisten naar vredesbeweging die de hele beweging lijkt te nemen.
Concreet wil D14 in Mechelen ook het nationale pamflet van D14 uitdelen op het moment dat MEMO haar pamflet verspreidt. De bedoeling is uiteraard zoveel mogelijk mensen naar Gent en nadien naar Laken te krijgen, inhoud wordt ter plaatse ook gegeven aan de beweging. De mensen kunnen zelf informatie krijgen tijdens de acties.

proficiat!
by Liebrecht Salen Wednesday October 03, 2001 at 03:37 PM
liebrech.salen@bierbeek.vera.be

Van harte proficiat aan alle vrienden, kameraden en andere subversievelingen van vroeger. Tot in Gent op 19 oktober !
Een nog altijd actieve ex-Mechelaar.