arch/ive/ief (2000 - 2005)

Oprichting en activiteiten van D14-comité te Aalst
by D14-comité-Aalst Tuesday October 02, 2001 at 09:09 PM
sylvainfrans.piqu@planetinternet.be

Oprichting en activiteiten D-14-comité te Aalst

De progressieve organisaties en de inwoners van Aalst en omgeving werden met affiches en folders, vooral aan de scholen en jeugdcafés, uitgenodigd in trefcentrum "De Nieuwbeek" op vrijdag, 28/09/01 om 20 u. Op het programma stonden de film "Jeans, zweet en tranen" van M.F. Collard over de Levi's-fabrieken hier, in Turkije en in Indonesië (deze film geeft een heldere kijk op de globalisering), verder een uiteenzetting van Mara Van Riet over Indymedia en ten slotte de oprichting van een O19 - D14 - comité in Aalst. Er waren een 50-tal geboeide en enthousiaste aanwezigen. Een arbeider, moegetergd door het ontslag van
een 10-tal arbeiders op zijn bedrijf, zijn eigen dreigend ontslag en het onhoudbare werkritme,was zo ontroerd door de film dat hij spontaan naar voor stapte en een beklemmende toespraak hield.
Velen gaven hun adres om uitgenodigd te worden voor de komende activiteiten van het comité. De tijd was kort en met een 10-tal deelnemers werden de agenda van de volgende
vergadering en de komende 14 dagen afgesproken. Er waren kandidaten voor het maken van vlaggen, voor het starten van een website, het optreden van een paar muzikanten in de buurt van jeugdcafés, het verspreiden van affiches en folders en het in handen nemen van de werking van het comité. Er waren vertegenwoordigers van het Sis (Stuurgroep Internationale Samenwerking), Wereldwinkel, KAJ-Hofstade, Mensen voor mensen, Leef, Internationaal Verzet en PVDA.

De geplande activiteiten zijn:
1°) De 2 donderdagen van de anti-globlaseringsbeweging voor de jongeren in café Rasta,
Rozemarijnstraat 4, 9300 - Aalst.
-Op donderdag, 04/10/01 om 20 u spreekt advocaat Norbert Van Overloop van het Legal Team over de rechten van de betogers, hoe zich beschermen tegen politiegeweld enz.
- Op donderdag 11/10/01 om 20 u. spreekt dokter Geert Van Moorter van het Medical Team uit eigen ervaring over de vraag "Wat is globalisering?"

2°) Op maandag 08/10/01 om 20 u is iedereen uitgenodigd op de eerste vergadering van het O19-D14-comité in het Vredeshuis, Zonnestraat 26 te 9300-Aalst. Op de agenda staan de afspraken voor de betoging in Gent, het maken van materiaal, het vervoer, activiteiten voor een brede mobilisatie, de organisatie van het comité zelf, de financiën enz.

3°) De muzikale optocht langs de jeugdcafés.

Mededelingen voor anti-globalisten in de streek van Aalst:
-De betoging van 7 oktober te Brussel
-De boottocht
-Wis

D14 - comité te Aalst
by steven deelkens Wednesday October 03, 2001 at 05:16 PM
stedeel@hotmail.com

Prachtig dat er iets gedaan wordt.

Wil je mij verder inlichten ?