arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verhofstadt en Clinton in Gent?
by veva Tuesday October 30, 2001 at 03:46 PM
veeef@hotmail.com

.

De Volderstraat vol security, dure wagens, bodyguards,... Wat is hier aan de hand? Blijkt dat in de aula van de universiteit een "conference on globalisation" aan de gang is/was. Niks op voorhand aangekondigd: wie neemt er aan deel, waartoe zullen de gesprekken leiden die op dit eigenste moment hier 200 meter vandaan gevoerd worden,, ?? Als dit het maatschappelijk debat is dat Verhofstadt wil voeren over de antiglobaliseringsbeweging, chapeau?! Een stuk van de gebouwen in de universiteitstraat is zelfs afgesloten omdat Clinton door Verhofstadt wordt rondgeleid. Waarom werd dit alles niet aangekondigd? Bang voor enig protest tegen wat men tegenwoordig onder "democratie" verstaat? Eens te meer een teken aan de wand.

Naomi Klein in Belgie?
by Peter Tuesday October 30, 2001 at 05:25 PM

Ik heb vandaag zelfs op de radio gehoord dat
Naomi Klein (No Logo) en nog een schrijver zouden uitgenodigd zijn op een debat waarin Verhofstadt antwoorden wilde horen op de vragen die hij in zijn rondzendbrief heeft gesteld ( http://premier.fgov.be/topics/press/n_press23.html ).
Ik vind het vrij verrassend eigenlijk, aangezien ik hier nu pas van hoor.
Welke organisaties zijn hier dan voor uitgenodigd?
Werden ze wel uitgenodigd, of moeten ze zich nu nog even vlug voorbereiden willen ze van de partij zijn, zodat een bende liberalen het kan opnemen tegen Naomi Klein, die tegen haar eigen wil en die van talloze organisaties samen met de José tot spreekorgaan van de "antiglobalisten" werd gebombardeerd?
Doet me denken aan een aflevering van de zevende dag waar twee andersglobalisten 5 minuten kregen om hun standpunten te verdedigen met een bloeddoorlopen liberaal in hun nek.
Net tijd genoeg om alles eruit te stampen wat iedereen al weet.

yep, en dat was pertang al lang geweten
by ikke Tuesday October 30, 2001 at 05:28 PM

niets 'geheim' aan deze academische bijeenkomst,ze was al lang aangekondigd maar nooit door 'de beweging' opgepikt.
onder de deelnemers o.a. Naomi Klein (no logo), iemand van de V.N., ...
soit, 'k hoor hier op de achtergrond dat het avondnieuws het verhaal ook al brengt...

al lang
by ine Tuesday October 30, 2001 at 06:19 PM

De vergadering was al een heel eind geleden aangekondigd.
Naomi Klein had in Humo ook al laten weten dat ze ging afkomen. Van Clinton wist ik helemaal niet dat hij ging komen , maar ja.
't is zo dat velen het zagen als een smerige truc van Verhofstadt. Ons 'zogegezegd' een platform geven om rond globalisatie te discussiëren, maar de uiteindelijke bedoeling is om ons alleen te paaien. Daarom hebben vele organisaties er niet op gereageerd.

wakker worden
by guido Tuesday October 30, 2001 at 07:56 PM

in plaats van altijd op de pers te kakken zou mn toch beter de krant blijven lezen, dit gebeuren, Clinton in gent werd al vorige week aangekondigd in de Morgen

Verhofstadts rookgordijn
by jpe Tuesday October 30, 2001 at 09:08 PM

Je moest zelfs De Morgen niet lezen om te weten dat deze show ging plaatsvinden. Ondergetekende had er hier al over geschreven en Han heeft toen nog geantwoord op mijn vraag i.v.m. de uitnodigingen.

Het is wel kenmerkend voor het 'enorme' belang van deze top dat hij op hét medium in Belgium van de antiglobalisten, bijna ongemerkt voorbij kan gaan.

Heb zojuist de drie journaals er op bekeken. Overal gingen V's buitenlandse gasten (Bill Clinton vooreerst, vervolgens Naomi Klein en nog een andere dame die onlangs door Knack 'out of the blue' tot 'guru' van de antiglobalisten werd gedoopt) met de tijd lopen. 0p de VRT lieten ze op het einde toch nog kort Erik Goeman aan het woord, op VTM was het iemand van 11.11.11. en op RTBF sloten ze af met een stel giechelende meisjes die Clinton sexier dan Verhofstadt vinden (en die dat nog in het Frans zegden ook).

De link met de oorlog in Afghanistan waar de V.S. een volk het hongertijdperk in bombarderen (oorlog die door de Belgische regering gesteund wordt) werd niet gelegd. Nochtans hebben ze - zie het bericht van Ludo De Brabander hier op de site - bij Ecolo een ferm standpunt ingenomen tegen de oorlogsondersteuning. Maar de media weten dat verdomd goed stil te houden.

schoon volk
by flupke Wednesday October 31, 2001 at 12:08 AM

Suzanne George van Attac was er ook, en kreg in terzake zelfs nog extra aandacht met een klein interview. Eric Goeman, ook van Attac zat in het 'publiek' en kwam verscheidene keren in beeld, doch nooit aan het woord (in de tv-reportage)