arch/ive/ief (2000 - 2005)

D14
by Guido Tuesday October 23, 2001 at 03:42 PM

Hoe ervoor zorgen dat er geen onlusten ontstaan op 14 december?

Na O19 heb ik enkele vragen?
de mensen die in Brussel iets gaan organiseren zullen(denk ik) uit verschillende delen van Belgie komen: Wallonie, Vlaanderen en Brussel. Voor de meeste mensen in Wallonie staat alles wat wijst naar Vlaamse ofanhankelijkheid en de Vlaamse leeuw voor extreem-rechts. Onlangs was er nog een conflictje in Voeren(Happart).
Heeft er iemand al aan gedacht hoe dit probleem op te lossen. Wanneer daar mensen van TAK gaan opkomen voor hun eisen(Brussel Vlaams) zie ik een probleem ontstaan.

Dus aan de organisatoren: hoe gaan jullie dat oplossen?

Ikzelf dacht eraan om misschien te vragen om voor één keer geen Waalse of Vlaamse vlaggen mee te nemen, enkel de Belgische.
Ergens is dit censuur maar langs de andere kant zie ik niet in wat de eisen van de Vlaamse of Waalse beweging gemeen hebben met de eisen van de "anti-globalisten". Misschien kan er ook gewerkt worden om ervoor te zorgen dat de term "anti-globalist" wordt vervangen door de term "universalist".

Ik wil hier geen discussie doen ontstaan over links en rechts Vlaams(op deze site zijn er hiervoor al genoeg artikels waar men zijn mening kwijt kan), wel een discussie over hoe dit probleem oplossen. Want als men in Vlaanderen al problemen heeft met "links progressief nationalisme" zie ik niet in hoe men dit in Wallonie gaat uitleggen.

Het VNSU heeft bv. het volgende in hun tekst over solidariteit:

" Het is niet omdat wij naar een onafhankelijk Vlaanderen streven dat we de Walen zouden laten vallen, wij zijn volksnationalisten en vinden dat de verschillende volkeren moeten samenwerken en elkaar steunen. Wij zijn geen rascistische fascisten die andere volkeren of minderheden willen overheersen of laten stikken. Maar deze financiële steun moet op een vrijwillige en doorzichtige basis overgedragen worden. In tegenstelling tot nu waar het geld onmerkbaar in allerlei zuilen en zakken verzeilt, moet er een duidelijk en efficiënt hulpplan gecreëerd worden dat de Waalse bevolking ten goede komt en dat dan door Vlaanderen mee wordt gefinancierd. Want het kan toch niet dat Wallonië ieder jaar meer en meer geld ontvangt, en de gewone man er toch maar niet beter van wordt ? "

Hoe legt men dit uit aan de Walen?

Vlaamse vlaggen
by peace Wednesday October 24, 2001 at 09:53 PM

Niet enkel voor Walen kan de aanwezigheid van Vlaamse vlaggen problematisch zijn. Veel mensen hebben zich eraan gestoord in Gent.