arch/ive/ief (2000 - 2005)

Slaap zacht,Verhofstadt
by lievendeflandre Tuesday October 23, 2001 at 02:55 PM
lievendeflandre2001@yahoo.com st hubertusstraat 13 gent

hoeveel Afghaantjes tellen voor één Amerikaan?

Mijnheer Verhofstadt, u was er als de kippen bij om drie minuten stilte in acht te nemen na de terroristische aanslag op uw Amerikaanse vrienden. En op de informele top in Gent boog u als een knipmes en benadrukte u met klem dat uw Amerikaanse vrienden gelijk hadden met het bombarderen van Afghanistan.
En nu, mijnheer Verhofstadt? Hoelang moeten wij nog dulden dat Afghaanse ziekenhuizen worden platgelegd door niet zo geheel precieze precisiebombardementen? Wanneer acht u de tijd rijp voor drie minuten stilte ter nagedachtenis van de Afghaanse kinderen, vrouwen en ouderen? Of is een Afghaans mensenleven minder waard dan een Amerikaanse staatsburger? Of is een bombardement op een ziekenhuis misschien geen laffe, terroristische aanslag?
Ik vrees dat ik uw logica nooit zal kunnen volgen. Welterusten mijnheer de premier, slaap zacht. En denk maar niet aan al die mensenlevens...

Bien dit !
by François Jortay Tuesday October 23, 2001 at 03:44 PM
fran@artivisme.net

Et que les journalistes "officiels" de la TV, radio et presse écrite lui posent la même question !

Et si ces journalistes ne le font pas, alors nous leur enverrons des équipes Indymedia, avec Webcam, pour demander à ces journaliste pourquoi ils ne l'ont pas fait.

Et quelle que soit leur réponse, elle sera publiée sur Indy !

http://www.artivisme.net

sul
by test Tuesday October 23, 2001 at 05:24 PM
test@fuckingbastard.be

Droomt nog wat verder! Denk eens aan al de slachtoffers die jarenlang verkracht, gemarteld en afgeslacht geweest zijn door de Talibanen in het mom van Allah!! Laat mij niet lachen of denk je dat ze vanzelf zullen heengaan?
Liever de korte pijn dan jarenlange vervolging en massamoorden, waaronder niet alleen de Amerikaanse slachtoffers vallen! Meestal zijn het de handlangers van de Talibanen die gebleven zijn, de rest is al lang in Pakistan!
Ja laat de gewone burger maar kreperen, het is zoals ik hier ergens gelezen heb, Verwegistan!! Daarom ogen dicht en laat alles op zijn beloop, het is toch bij ons niet dat hele "Niet Taliban" families of geen "echte" Islam-fanaten worden weggesneden of moet ik zeggen gestenigd!!

réponse à fuckingbastard
by François Jortay Tuesday October 23, 2001 at 08:06 PM
fran@artivisme.net

"Denk eens aan al de slachtoffers die jarenlang verkracht, gemarteld en afgeslacht geweest zijn door de Talibanen in het mom van Allah!!"

Tout le monde y pense. Toi par contre, tu ne sembles pas te demander pourquoi la communauté internationale a attendu le mois de septembre 2001 pour porter secours aux victimes des Talibans.

Quant à "korte pijn", ça c'est le point de vue de quelqu'un qui se trouve en sécurité, très très loin de l'endroit où des victimes subissent ce que tu appelles, assis dans ton gros fauteuil devant ta télé, une "korte pijn" ...

qué???
by lievendeflandre Wednesday October 24, 2001 at 01:32 PM
lievendeflandre2001@yahoocom.be

Het commentaar van fuckingbastard raakt kant nog wal. Doe maar gerust verder met bombarderen want de meeste Afghanen die de Taliban niet steunen, zijn allang naar Pakistan gevlucht, of iets dergelijks, wil hij zeggen. Een lezer van het Laatste (Laagste) Nieuws, vrees ik.

Is het u ook al opgevallen dat de oorlog steeds meer naar de achtergrond wordt geschoven in de pers? De nieuwswaarde (lees sensatiewaarde) is er blijkbaar af en nu is het gekissebis tussen minister Vanderpoorten en de onderwijsvakbonden voorpagina- en prime time-nieuws geworden. Een beetje wrang om over de pensioengerechtigde leeftijd van onderwijzers te discussiëren als je weet dat de levensverwachting in Afghanistan ongeveer 45 jaar bedraagd.

Nood aan sensatie
by Lies Wednesday October 24, 2001 at 05:14 PM
lies@loadmail.com

Inderdaad, in deze wereld waar mensen steeds nieuwe kicks nodig hebben, werkten de Amerikaanse bombardementen in Afghanistan al snel vermoeiend voor het algemene publiek. Amerika moet haar volk wakker houden, de steun van het volk verzekeren, dus zijn ze nu aan de operaties met grondtroepen begonnen. Groot-Brittannie is volop aan het trainen. Hiervoor lieten/laten ze de Talibanoppositie maar het vuile werk doen.

En inderdaad, Test, je snapt niet veel van het waarom van dit allemaal. Misschien moet je je toch maar beter gaan informeren.