arch/ive/ief (2000 - 2005)

extreem rechts en links progressief nationalisme
by Belgje Monday October 22, 2001 at 03:51 PM

Een beetje hulp aan die van Meervoud en het VNSU

Met veel belangstelling heb ik hier de verschillende discussies gevolgd over VNSU en links naar extreem-rechts, het "slopen" van het standje van Meervoud,...

Als ik het goed begrijp zijn die van het VNSU links en meoten ze niet weten van het NSV, Voorpost, Vlaams Blok, VMO,...

Tot op heden heb ik nergens kunnen lezen dat de mensen van het VNSU zich distancieeren van extreem-rechts, ten hoogste dat ze er niet mee akkoord gaan. Dus wil ik volgende oproep doen;
Kunnen jullie(VNSU) hieronder een tekstje schrijven waarbij:

1. jullie je distancieeren van extreem-rechtse bewegingen en in de toekomst met hen ook geen acties meer zullen doen.
2. jullie dit ook in jullie statuten zullen vermelden.
3. jullie alles wat extreem-rechts is veroordelen.

Men zal jullie hier dankbaar voor zijn en zo zullen de misverstanden hopelijk verdwijnen.

Nogmaals
by Diederik Demuynck Monday October 22, 2001 at 07:13 PM

Beste Belgje,


De VNSU, alsmede Meervoud zijn juist ontstaan uit onvrede niet alleen met het Vlaams Blok maar met de algemene inertie en conservatisme binnen de Vlaamse beweging.

Als je de VNSU webpagina bezoekt zie je meteen dat we ons verzetten tegen extreemrechts.

Op alle anti-racistische en anti-fascistische betogingen van de afgelopen jaren in Gent waren wij aanwezig met vlag en wimpel.

Wij werken helemaal niet samen met extreemrechts. Als je doelt op het TAK, kan ik je alleen maar aanraden alle persmededelingen naar aanleiding van TAKacties eens onder de loep te nemen, je zal daar niets rechts aan vinden.
Het TAK is een actiegroep en komt op voor het groene,sociale en Vlaamse karakter van Brussel en de Rand.
ONlangs hebben we nog een golfterrein waar de (hoofdzakelijk eurocratische) elite komt spelen en dat illegaal ingeplant is, omgeploegd in klaarlichte dag tot grote consternatie van het golfspelende kliekje rijke stinkerds. Wat is daar extreemrechts aan ?

Als je daarentegen doelt op het grote "onafhankelijkheidsdebat" van de VNSU waar ondermeer Gerolf Annemans kwam spreken, kan ik je geruststellen.
Die avond heeft de spreker van Meervoud, Antoon Roosens (erevoorzitter Masereelfonds en Vlaams marxist) het talrijk opgedaagde Vlaamsblokpubliek aan zijn kant gekregen en dat tot grote frustratie van de aanwezige mandatarissen die de grootste moeite hadden hun publiek te verbieden voor een "linkse rat" te applaudiseren.
Ja, inderdaad wij kiezen ervoor in debat te gaan met Blokkers, niet omdat wij hen genegen zijn, integendeel, maar omdat wij als linkse volksnationalisten ons bedreigd voelen door het Blok en haar regelrechte verkrachting van het Vlaamsnationalisme. Al meerdere malen hebben wij hen op die manier schaak kunnen zetten omdat wij ze met hun eigen wapens bevechten.
Nog een voorbeeld : Guido Tastenhoye (Vlaamsblok-mandataris) is nu politiek morsdood door een intervieuw in Meervoud waar wij hem zodanig op de rooster gelegd hebben dat de week erop alle kranten het artikel overnamen en zelfs de Blokleiding hem uiteindelijk het zwijgen heeft opgelegd. En nu de hamvraag : wat hebben jullie laatst nog voor efficients gedaan tegen het Blok ???

Daarom, ja daarom is het uiterst spijtig te moeten vaststellen dat bepaalde "linkse" sujetten het nodig vinden ons voor fascisten te verslijten. DE argumenten die daarbij gebruikt worden raken kant nog wal en getuigen van intellectuele armoede.

Ik kan dan ook alleen maar die mensen van de linkerzijde danken die het voor ons opgenomen hebben zonder dat zij inhoudelijk met ons akkoord gaan.

Ik herhaal het, de oorzaak van het probleem en de gehele verwarring is het feit dat links in Vlaanderen de Vlaamse beweging in al haar facetten helemaal niet kent.
Dit is geen verwijt maar enkel een vaststelling.
Geloof me, de Vlaamse beweging bestaat uit veel meer dan Vlaams Blok en Voorpost.

Geschiedenis...
by Tanguy Veys Tuesday October 23, 2001 at 09:48 AM
tanguy.veys@vbj.org

De VNSU ontstaan uit onvrede met het Vlaams Blok !?
Als je je geschiedenis een beetje zou kennen dan zou je weten dat de VNSU indertijd werd opgericht nog voor er ook maar sprake was van het Vlaams Blok en een van die oprichters was niemand minder dan Roeland Raes...

TAK
by gc Tuesday October 23, 2001 at 09:55 AM

Er zouden in de groep van het TAK op het Manifeest ex-VMO'ers meegelopen hebben. Als ik me niet vergis maakt extreem-rechts deel uit van het TAK.
Wat heb je als linkse daar dan verloren? Samenwerking met groepen als TAK discrediteert alles waar de linkerzijde voor staat.
GC

Communicantenzieltje
by rudi coel Tuesday October 23, 2001 at 10:00 AM
rudicoel@hotmail.com

Misschien kunnen we dat gelijk al alle organisaties vragen.
Misschien kunnen we ook vragen waarom er mensen een militant van Meervoud na de betoging rake klappen hebben uitgedeeld en een bord hebben stukgeslagen waarop "Vlaanderen tegen kapitalisme stond".