arch/ive/ief (2000 - 2005)

de arrestatie
by thomas Saturday September 22, 2001 at 09:38 PM
thomas@jozefgoossens.com

ik ben gearresteerd geweest...en waarvoor!?!

wij vertrokken deze middag goedgemutst nar luik om daar eens duidelijk voor onze overtuiging op te komen, geen geweld, geen brutale acties, gewoon ons eens laten horen...

we waren nog niet in luik toen er (in liers) flikken (weet niet hoeveel) op het perron stonden, iedereen moest uitstappen, (in kleine groepjes) en werd gefoeileerd, bij mij vonden ze een zakmes, wat meteen reden was voor een gerechterlijke arrestatie.
ze laden ons (er waren nog drie andere gearresteerden) in een pantser buske, en voerden ons naar het politie bureau. we waren nog niet goed weg toen dat buske in pan viel (maar wat wilt ge met overheids materiaal). dan na het overstappen werden we eerst naar het verkeerde bureau gebracht (wat een coordinatie van de flikken).
eindelijk aangekomen in het politie bureau werden we een voor een naar binnen gebracht, foto's gemaakt, en daarna in een of andere garage aan de muur vast gemaakt met handboeien.
dan werd er een proces verbaal opgemaakt, wat op zich (door de onkunde van flik in kwestie ) bij mij ook nog een 2 uur duurde.
de agent vertelde mij dat hij normaal zich alleen bezig houd met de zware gevallen (wat dat ook mogen wezen) maar vadaag werd ik met alleen een zakmes daar ook maar bij gerekend.
het veraassedn onthaal aan de poorrt van het bureau deed wel deugd, na een hele namiddag daar op verschillende vreselijk ongemakkelijke stoelen te moeten zitten, zonder dat okmaar iemand kan zeggen wat er gaat gebeuren.
een van de sympatieke mede manifestanten van d14 zei mij achter af: laat het niet aan uw hart komen....
tuurlijk niet, IK BEN ER EENS TE MEER VAN OVERTUIGD DAT ER OP DEZE AARDKLOOT SOMMIGE ZAKEN SERIEUS FOUT GAAN
die flikken hebben mijn moraal helemaal niet naarbeneden gehaad, ze hebben de vlam juist enorm aangewakkerd....


thomas

proficiat
by Frank Stappaerts Sunday September 23, 2001 at 03:53 AM
frank.stappaerts@pandora.be

Thomas, proficiat! Dat is de juiste conclusie uit dit voorval. Elke (mis)stap die zij zetten buigen wij om in ons voordeel!

intimidatie
by een mede-reiziger Sunday September 23, 2001 at 11:26 AM


alles wijst erop dat het hier helemaal niet om een 'preventieve actie' ging om ongure elementen van de trein te plukken. Iedereen wist, ook de federale flikken, dat de betogers voor 80% bestonden uit mensen van Internationaal Verzet en PVDA. mensen die er niet op uit zijn om te rellen dus...
Het feit dat ze jullie naar het verkeerde bureau voerden toont ook aan dat ze dit allemaal niet serieus namen. het is enkel gebeurt om te kunnen registreren en te intimideren/criminaliseren.
Getuige ook het feit dat er een discussie was tussen de flikken (ter plaatse!) over het al dan niet mogen meenemen van spandoeken. jeezes!
En om verder gebrek aan coördinatie aan te tonen. Ik stond op de jongen te zien die opgepakt werd vanwege het bezit van een zakmes. Ikzelf had ook een zakmes bij en had dat al laten zien toen ik gefouilleerd werd, waarop de flik die mij moest betasten zij dat dat allemaal in orde was en dat ik alles terug in mijn zakken mocht steken.

Was heel deze actie op touw gezet om relschoppers uit die trein te halen, waren die flikken op zijn minst gebriefd geweest over wat betogers in bezit mogen hebben en wat niet. selectiviteit was echter troef bij deze fascistische actie...

PS: trouwens: laat iedereen die in Antwerpen Centraal op zaterdag een trein heeft genomen gewaarschuwd zijn, de flikken weten nu ook dat U, ja U, Heinz Ketchup op zak heeft! and make no mistake: they will come after you!
Nu had ik juist voor drie jaar ketchup ingeslagen...

preventieve actie=
by ikke Friday October 05, 2001 at 09:44 PM

Ik zat ook op de trein naar Luik. Ten eerste, ik had mijn pas niet bij, en ten tweede, er stak een chocomes in mijn rugzak. Volgens de flikken, blijkbaar, reden te meer om mij op te pakken, niet? Ze hebben het toch niet gedaan,ik ben er goed vanaf gekomen. De mensen die ze wel hebben opgepakt zagen er een stuk alternatiever en radicaler uit dan ik, was dat dan de reden?
Als het echt een preventieve actie was geweest, hadden de flikken hun werk wel wat grondiger gedaan, denk ik. Maar het was een actie puur om de betogers te intimideren, alles wat die flikken daar deden was wat stoere praat verkopen om mensen af te schrikken.
Bij mij heeft het in elk geval niet gewerkt, ik ben des te meer overtuigd om op de volgende EU-toppen mee te gaan protesteren.