arch/ive/ief (2000 - 2005)

OUDERS TEGEN DRUGS=VLAAM BLOK
by anoniem Tuesday September 18, 2001 at 04:12 PM

De betoging van "ouders tegen drugs" wordt gerecupereerd door het Vlaams Blok.

30 september is er in Brussel een betoging van "ouders tegen drugs". Een vrouw uit Antwerpen die haar zoon verloor aan drugs heeft hiervoor opgeroepen.

Spijtig genoeg is wordt voor deze betoging opgeroepen op de website van het Blok. Deze vrouw zou ook gelieerd worden met het Blok.
Dus, als u hiervan affiches ziet, trek ze dan af of schrijf er Vlaams Blok op.
De tekst hieronder kan je vinden op de site van het BLOK.


* BETOGING TEGEN DRUGS OP 30 SEPTEMBER

Zondag 30 september is het verzamelen geblazen in Brussel voor een grote betoging tegen het lakse drugbeleid van de paarsgroene (bruine) regering. Deze betoging wordt georganiseerd door de Antwerpse mevrouw Smits, die haar zoon verloor door druggebruik en die de moed heeft om aan de weg te timmeren tegen de legalisering van drugs. Mevrouw Smits richtte het comité 'Ouders tegen drugs' op met dat doel. Het spreekt voor zich dat het Vlaams Blok dit sympathieke en broodnodige initiatief wenst te steunen, en al zijn leden en sympathisanten oproept tot deelname aan de betoging van 30 september.

vlaams blok en recuperatie
by alex Tuesday September 18, 2001 at 05:01 PM
alex.wieme@justice.com

Spijtig genoeg is wordt voor deze betoging opgeroepen op de website van het Blok. Deze vrouw zou ook gelieerd worden met het Blok.
Dus, als u hiervan affiches ziet, trek ze dan af of schrijf er Vlaams Blok op.
De tekst hieronder kan je vinden op de site van het BLOK.

ik zou toch eventjes willen reageren op deze stelling: ik weet niet of het zo'n goed idee is om alles waar het vlaams blok op springt, zoals de mars tegen drugs, direct gelijk te stellen met het vlaams blok. Wat mij betreft, denk ik nog altijd dat die mevr. Smits,hoe naief ook, niet per se een vlaams blok trut moet zijn om zo'n initiatief te nemen.

Ik wil me zeker niet uit spreken VOOR de 'mars tegen de drugs' tenzij ze dan ook alle cafés die ze tegenkomen ook gewapenderhand bestormen om de vaten bier te vernielen, remember: het begon ...met een pintje (voor alle duidelijkheid, dit is een boutade), m.a.w. ik vind zo'n mars verdomd hypocriet van het vlaams blok (niet dat ik anders had verwacht)

om een gelijkaardig voorbeeld van recuperatie te geven: op de fietshappening tegen de ontsluiting van de ring in Brugge dook VanHecke op met enkele kompanen om mee te fietsen. Is daarom die fietshappening fascistisch??? nee, juist. Maar de organisatoren hadden hem daar wel uit de happening mogen smijten.

Anders is het wanneer iets duidelijk door het vlaams blok georganiseerd wordt, zoals de betoging van de nationalisten tegen de globalisering (aangevraagd door VBJ-Brugge voorzitter Alain 'windbuil' quataert), opdoeken die boel zou ik zo zeggen.


om een lang bericht kort te maken: we moeten voorzichtig zijn en ons niet laten leiden door duistere vermoedens, enkel door feiten.

het feit komt morgen
by anoniem Tuesday September 18, 2001 at 05:09 PM

sorry, ik weet dat ze ergens vermeld werd , ik ga vanavond opzoeken waar.

"bewijs"
by anoniem Wednesday September 19, 2001 at 08:45 AM

Dit is het tweede gedeelte va een lezersbrief die in De Morgen stond.(3-9-01)

Wie is de échte organisator van deze betoging?Niet het comité Ouders tegen Drugs. Nietdr; Beuacourt...maar ht Vlaams Blok. nadat de drugsnota uitkwam hb ik verschillende flyers van het Vlaams Blok gezien met daarop een petitie van "Mevr. smits uit Antwerpen. Mevrouw smits heft ook(weer in samenwerking met het Vlaams Blokàinfoavonden georganiserd over drugs.Het was het Comité van ouders tegen drugs met de steun van dr; beuacourt(die en artikel over drugs op zijn naam heeft in het partijblad van de Antwerpse afdeling van het Blok) Kort samengevat, achter de schermen is het VB voor de zoveelste keer weer bezig met het manipuleren van media én het misbruikn van het leed van iemand anders voor zuiver electorale doeleinden.
Nico de Wilde, woordvoerder cannabis-belgie.com