arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bereikbaarheid IndyMedia
by Guido Tuesday September 18, 2001 at 03:11 PM

Voor niet Internetbezitters is r niet veel keuze in alternatieve media

Langs de ene kant hebben we de mainstreammedia:de gekende kranten, tijdschriften, radio en tv stations.
Langs de andere kant hebben we magazines als de Nar, de tijdschriften van de vredesbeweging, Amnesty international,...
op het Internet hebben we tal van websites met informatie over allerhande acties, "onafhanklijke media",...
Eén van de problemen, denk ik, is dat nog steeds veel mensen geen Internetaansluiting hebben. Als ze het dan wl hebben weten ze niet altijd waar ze terecht kunnen en waarom zouden ze geloven wat er op de alternative media gezegd wordt?

In Engeland zou Indymedia.uk eenmaal per maand een nieuwsbrief naar buiten brengen mt daarin de feiten van de afgelopen maand.

Misschien is dit een idee dat in Belgie ook uitgewerkt kan worden.

Waarom bv niet net als het Maomagazine enkele verdeelpunten uitkiezen( bibliotheken, universiteiten, hoge scholen), zodat Indymedia ook bereikbaar wordt voor niet Internetbezitters.

in Leuven kreeg ik reeds een nieuwsbrief van IM en daarbij zag ik ook dat deze werd gegeven aan een agent.
Waarom geen nieuwsbrief schrijven die een vorm van dialoog wil aangaan met de politie? En deze dan uitdelen op manifestaties of in de brievenbus steken van commisariaten?

printprojecten IMC
by mara Tuesday September 18, 2001 at 03:35 PM

We hebben vertschillende printprojecten uitgewerkt voor de acties rond de verschillende bijeenkomesten van de EU in ons landje. (een A4 vellteje)
Het probleem is echter dat we dit al amper kunnen betalen.
Het klopt dat niet iedereen internet heeft en van dit gebrek zijn we ons dan ook heel sterk bewust.
Omdat het gehele netwerk de serverkosten deelt (de ene al meer dan de andere, gezien de middelen), is dit draagbaar. Met een printproject is dit anders.
Met deze verklaring, wil ik dan ook gelijktijdig de oproep voor steun versterken (geld, papier, computers, een drukpers of copiemachine, vrijwilligers die de distributie willen verzorgen, een wagen om te distribueren)
Op dit ogenblik wordt het printproject gedragen door zo'n 7tal mensen die alles zelf vergoeden.
PS : Maomagazine is een product van Concentra, een geldmachine die de mogelijkheden en het personeel heeft om zo te werk te gaan (alleen de distributie kost in feite al heel wat mankracht)
Iedereen die wil meewerken, of dit project steunen, stuur eel mailtje naar belgium@indymedia.org

aan mara
by Guido Tuesday September 18, 2001 at 04:23 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Ik weet dat maomagazine veel geld heeft.

Ik dacht gewoon met het oog op 19-10 dat het wel goed zou kunnen zijn op de faculteiten, hoge scholen en bibliotheken nieuwsbrieven te brengen.(in zwart en wit)

goed idee
by mara Tuesday September 18, 2001 at 05:22 PM

We hadden al overwogen om de print te verdelen op de universiteit.
Voor gent hebben we een oplage van (als ik me niet vergis )2000 ex.
Hetgeen we uiteraard in de eerste plaats op de betoging zelf gaan uitdelen. Voor een hogere oplage hebben we meer middelen nodig. Maar het idee valt zeker te overwegen.

oplage
by Bart Tuesday September 18, 2001 at 05:35 PM
bart@thepits.be

Oplage in Gent is 3000
2400 NL
300 En
300 Fr
wordt verhoogt naarmate er sympathieke sponsors opduiken :-)

Bart

printbare versie
by Lizet Tuesday September 18, 2001 at 07:00 PM

Het lijkt mij dat een krantje met het laatste nieuws een goed idee is. Het probleem blijft wel menskracht voor het maken en verspreiden van dat medium. Ook is het maken van zo'n 'Laatste nieuws' veel geld nodig. Zeker omdat er veel nieuwe berichten bijkomen heb je vaak dat bij het ter persen gaan veel berichten al verouderd zijn.

Het mooiste zal zijn als men zelf (de betrokken lezer) verhalen uitprint en dat dan verspreid. Je kunt dan een, als mogelijk, samen met een aantal mensen een initiatief opzetten die dat dan gaat doet.

Vergeet niet dat het runnen van het internet gebeuren ook al veel tijd vergt dus hoe meer mensen het (gedrukte) nieuws willen verspreiden hoe beter.

Don't hate the media, be the media ;)
Veel sukses!!
Lizet (indymedia.nl)

dank voor het opzetten van deze discussie
by Joeri Tuesday September 18, 2001 at 09:52 PM
joericoppens@pandora.be

bart en mara gaven al wat uitleg over de special editions

graag zou ik ook nog iets toevoegen over de wekelijkse print
jawel, deze bestaat
wekelijks wordt er gewerkt aan een globale printeditie (indien je info wenst of wil meewerken, stuur ajb een mail naar imc-print@lists.indymedia.org)
deze kan uiteraard ook geprint en verdeeld worden in belgie; bepaalde kleine teams deden dit ook gedurende een tijdje,.... probleem is, we hebben de tijd niet meer het te vertalen (dus als je het ziet zitten enkele uurtjes per week te vertalen van engels naar nederlands (of andere talen), je bent heel erg welkom)
.... en het financieel luik is natuurlijk ook een probleem, alhoewel we hier in kortrijk gedurende een tijdje 100 kopies op verschillende punten in de stad verdeelden en dit ons 200 fr. kostte, gedeeld met twee mensen was dit nog haalbaar

groetjes
Joeri