arch/ive/ief (2000 - 2005)

De rijkste dokters gijzelen patiënten én artsen
by Dr. Harrie Dewitte Monday September 17, 2001 at 03:08 PM
harrie.dewitte@gvhvgenk.skynet.be 32.89.359787 Keinkesstraat, 3A, B3600 Genk

De artsen die het meest geld verdienen gaan vandaag in staking en gijzelen niet alleen de zieken, maar ook de andere artsen.

Vandaag, morgen en woensdag staken een deel van de dokters: de radiologen, de klinische biologie en de nierdialyse centra. Precies deze artsen behoren tot diegene die het meest verdienen. Er zijn 733 klinische biologen. (bloedonderzoeken) Ze krijgen samen 30.000 miljoen frank per jaar van de ziekteverzekering. Dat is meer dan 40 miljoen per jaar en per dokter. Hierin is het remgeld dat de patiënten zelf moeten betalen niet inbegrepen. Zelfs indien ze 60% terug moeten uitgeven aan personeel en materiaal, dan nog hebben ze fenomenale inkomsten. Met de radiologie en de bloedonderzoeken gijzelen ze niet alleen de patiënten, maar ook de andere artsen, die niet meedoen met de staking. De artsenleiders Moens en Detoeuf hebben nog nooit iets gedaan tegen de misbruiken, integendeel. Toen onze collega, Dr. Lieve Dehaes meewerkte aan een onderzoek van Test-Aankoop naar de kwaliteit en de misbruiken in de klinische biologie (bloedonderzoeken) werd ze door de Orde van Geneesheren voor 2 weken geschorst. Mogen we je eraan herinneren dat Dr. DeToeuf, die nu voorzitter is van het artsensyndicaat Moens De Toeuf, die de staking uitgeroepen hebben, tevens lid is van de Orde van Geneesheren van Waals Brabant. Vorig jaar diende hij bij de verkiezingen van de Orde van Geneesheren een lijst in van zijn syndicaat. In Brussel haalden ze 6 zetels van de 6. Nog eens een voorbeeld dat de Orde van Geneesheren niet geschikt is om elementaire medische principes, zoals recht op geneeskunde, kwaliteitsgeneeskunde, eerlijke geneeskunde, te waarborgen.

advertentie
by george Monday September 17, 2001 at 04:01 PM

een sector die vandaag in het nieuwsblad 3/4 pagina advertentie in het Nieuwsblad (ea??) kan zetten noem ik niet noodlijdend...

wie is wie
by Manuel Monday September 17, 2001 at 04:20 PM
cr33496@chello.be

Het zijn deze dokters die zeggen dat de dokters van geneeskunde voor volk ook niet gratis mogen werken.
Het zijn deze gasten die de rijkswacht oproepen als er weer ééns beslag word gedaan of een dokter voor de orde moet komen .
Het zijn deze dokters die zeggen dat niet genoeg verdienen.
Het deze dokters die nu in de poltiek zitten .
het zijn deze dokters die zeggen dat staken schaad.
Wie is wie en wat zijn hun belangen .
Wie gaat ze nu voor de orde brengen.