arch/ive/ief (2000 - 2005)

BEELDEN CNN OVER PALESTIJNEN NIET VALS
by Pannekoek Guido Sunday September 16, 2001 at 09:17 PM

Betrouwbaarheid media en alternatieve media

Vanavond vond ik dankzij een vriend een artikel op de Engelse Indymedia dat de beelden van de Palestijenentoch echt waren. De auteur van het stukje dat overal kon gelezen worden op Indymedia had hij geschreven toen hij het vernomen had van een leraar. na terug contact op te nemen met deze leraar bleek dat hij zijn punt niet kon verdedigen.

Misschien is het idee van iedereen journalist toch niet zo goed.

Door zelf al een paar maal een artikeltje op te sturen heb ik ondervonden dat Indymedia niet echt controleert welke informatie juist is en welke niet. Het zou waarschijnlijk te veel werk vragen.
Normaal gezien moet een journalist zijn bronnen dubbelchecken.
hopelijk leren mensen van het artikel over het vervalst zijn van beelden van CNN.

trek je verhaal alsjeblieft dubbel na voor je het op Indy zet. Het is al moeilijk genoeg met de mainstream media die valse informatoe geeft.

niet vals ?
by Bart Sunday September 16, 2001 at 11:53 PM
bart@thepits.be

Het is niet omdat die persoon niet kan aantonen dat de beelden niet vals zijn, dat ze dan echt zijn ...
'k heb er toch mijn twijfels bij bij die beelden ...

Vals, niet vals, alvast niet bevestigd
by han Monday September 17, 2001 at 02:11 AM
han@indymedia.org

Wie de moeite deed om het orginele qrtikel te LEZEN, kon niet anders dan vaststellen dat auteur er welf op wees dat zijn info niet bevetigd was. De autuer maakte daar meerdere keren melding van.

Vreemd dat iedereen daar overleest,....

De beelden zijn waarschijlijk echt, dat staat ondertussen min of meer vast.

Maar dat die 15 Palestijnen die feest vierden omdat volgens hen eindelijk de VS eens van het het eigen laken een broek kreeg, op alle journaals werden opgeveoerd zegt meer over onze media dan over die Palestijnen.

Vreemd dat diezelfde media niet berichtten over de tientallen Palestijnen die diezelfde dag door het Israëlische leger werden "afgemaakt".

Trouwens is men hier vergeten dat onze jongens en de Soldaten uit de VS een ware triomftocht mochten maken nadat ze in Irak 250.000 mensen "uitschakelden".

Deux liens intéressants (selon moi)...
by JY Monday September 17, 2001 at 01:10 PM

Sur le site http://www.rense.com (qui reprend l'article "U.S. Government Had Prior Knowledge Of Emergency", plusieurs fois référencé et commenté sur ce site - e.a. http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=7857&group=webcast), j'ai trouvé deux articles sur cette histoire de Palestiniens célébrant les attaques aux USA :
Cameraman Who Taped Palestinians Celebrating Received Death Threats - http://www.rense.com/general13/camera.htm
Palestinians Not All Celebrating Terror Attacks On US - http://www.rense.com/general13/nys.htm

naast de kwestie
by Sigurd D'hondt Monday September 17, 2001 at 03:37 PM

Eén van de nadelen van het 'iedereen is journalist'-principe is dat het inderdaad toelaat dat er ook *foute* informatie via indymedia verspreid wordt. Maar: het feit dat de CNN-hoax onmiddelijk rechtgezet werd (op vrijdag reeds), illustreert echter ook dat dit forum in staat is om zichzelf te corrigeren; wanneer iemand, bewust of onbewust, valse informatie op deze site plaatst, wordt hij/zij snel door anderen op de vinger getikt.

Ik vindt dit juist de kracht van dit medium: dat er ondanks de anarchistische structuur van indymedia toch een zekere kwaliteitscontrole bestaat.

Dus: niets aantrekken van wat ze vandaag in De Morgen schrijven !!!

PS: onder de leden van de talrijke rechtse 'militia' in de VS waren er ongetwijfeld ook een paar 'feestvierders'; waarom toont men daar geen beelden van?

Kleine commentaar
by Roel Wednesday September 19, 2001 at 12:36 AM

op Sigur:
als het dan toch om correcte info gaat:
niet ondanks maar dankzij de "anarchistische structuur" van indymedia...
zelfcorrectie, zelfregulering i.p.v. hiërarchie, opgelegde regels, etc. zijn precies anarchistische principes bij uitstek;
correcte/kritische info begint bij correct/kritisch woordgebruik...