arch/ive/ief (2000 - 2005)

Overhandiging Open Brief geweigerd.
by Vanderleyden peter Sunday September 16, 2001 at 02:40 PM
pvdleyden@planetinternet.be 0496/344376

Op de manifestatie van vrijdagavond 14 sept in Leuven werd halt gehouden aan de Dekenstraat om een open brief aan de Euroministers voor te lezen die in Groep T vergaderden. De politie had begin van de week het organiserend D14-komitee te Leuven meegedeeld datoverhandiging van de brief en een onderhoud niet zou toegelaten worden omwille van veiligheidsredenen.

Op de manifestatie van vrijdagavond 14 sept in Leuven werd halt gehouden aan de Dekenstraat om een open brief aan de Euroministers voor te lezen die in Groep T vergaderden.
De politie had begin van de week het organiserend D14-komitee te Leuven meegedeeld dat overhandiging van de brief en een onderhoud niet zou toegelaten worden omwille van veiligheidsredenen.
Zoiets staat natuurlijk in schril contrast met "de dialoog" die de regering en de Belgische regering zegt te willen op gang brengen.
D14-Leuven nam kontakt op met het kabinet van minister Aelvoet met als resultaat de toezegging van een onderhoud tussen M. Aelvoet en twee vertegenwoordigers van D14 zaterdagavond 15 september op de top in het Begijnhof te Leuven.
De top was die avond omgeven door friese ruiters en waterkanonnen.
Toen de twee mensen van D14, wier naam op voorhand reeds doorgegeven waren aan het kabinet, toekwamen, deelde de plaatselijke rijkswachtcommandant Derycke mee dat dit niet mogelijk was. Hij beweerde van niets te weten en was ook niet bereid om dit bij zijn superieuren na te trekken.
Dit doet D14 ertoe besluiten dat de oproepen tot dialoog vanwege de overheid slechts façade zijn.