arch/ive/ief (2000 - 2005)

MAG IK EVENTJES UW AANDACHT!!!!!
by een werker Friday September 14, 2001 at 09:25 PM

Waarom nog in sprookjes geloven?

10-09-2001

Hier in Belgie was men volop bezig aan het spreken over de nakende Eurotops, stakingen bij Sabena, de gewone dingen des levens. Eveneens volgde men de uitspraken over het optreden van de fascistische politie in Italie, alwaar demonstranten tegen het kapitalisme hardhandig werden aangepakt.

In Europa had men alsmaar meer kritiek op Bush en Amerika, dat zich terugtrok uit allerlei internationale verdragen. Het laatste was de racismeconferentie waar Israel en Amerika zich terugtrokken omdat men het optreden van de Israelische vergeleek met racistisch gedrag.

Ondertussen vermoordde men Palestijnen, Columbianen,...

Ook de economie deed het niet zo goed, geen zo'n snelle groei als men had gedacht.

12-9-2001

Het kapitalistisch bolwerk in NY, beter bekend als het WTC, bestaat niet meer.
Opeens staat gans de wereld achter Bush en heeft iedereen medelijden met dé supermacht.

1933
In Amerika heerst er een recessie en ook in Duitsland. Arbeiders komen op straat. Plots vliegt het parlement in de fik en staa de Duitsers achter Hitler. Hij krijgt het land weer aan de praat en de economie doet het weer beter. De redenen: vakbonden en andere linkse mensen worden afgeschaft, wie niet luistert gaat eraan. In Amerika reageert men met blijdschap want eindelijk reageert er iemand tegen die rooie communisten. Amerika levert wapens aan Duitsland, later zullen Europese soldaten worden afgemaakt met Amerikaanse wapens.

Bush's grootvader financierde Hitlers regime via zijn bank van 1925 tot en met 1942, toen kwam de Amerikanse regering erachter en werd de bank gesloten.
Het kon Amerika geen reet schelen wat er in Europa gebeurde. Hitlers immigratiewetten waren gebaseerd op de immigratiewetten van Canada in 1900.

Maar toen sloot Hitler zijn economische markt voor de Amerika en dit kon natuurlijk niet! Toen hebbben de Amerikanen actie ondernomen. Vele soldaten wisten niet eens wie de vijand was.

In1990-94 hadden we Bush senior die Irak bombardeerde omdat deze Koeweit had aangevallen. Wat CNN er niet bij vertelde was dat Bush sr. en Dick Cheney oliebedrijven hadden in Koeweit en dat ze een aanval hierop niet ongestraft konden laten. Het was niet om de Koeweitti's te helpen maar om hun eigen belangen te verdedigen.

De Reichstag was door de Nazi's zelf in de fik gestoken om zo hun opponenten onderuit te halen.

Hier en daar circuleren berichten (indymedia en sommige kranten)dat de geheime diensten wisten van een aanval of dat leden van de geheime diensten hebben meegeholpen.

Nu heeft Bush de wereld achter zich, hij heeft 1200.000.000.000 gekregen van het congres om het terrorisme aan te pakken en zelfs de NAVO wil meehelpen de daders te bestraffen.

Al bijna twee jaar bericht men over de antiglobalisten en steeds probeerde men hen negatief af te schilderen, in Genua probeerde men de beweging zelfs te criminaliseren, wat niet gelukt was. Integendeel, alsmaar meer mensen kozen na de dood van die ene jongen de kant van de beweging.

In de jaren '30 verzetten alsmaar meer mensen zich tegen de beleidsmakers van toen en won het communisme velen voor zich. Plots kwam er een dictator aan de macht en werd iedereen afgemaakt, de Joden en communisten voorop.

Nu is er opnieuw een dictator aan de macht, zijn grootvader heeft de andere dictator gefinancierd en zijn vader was ook een rotzak.

Is dit te ver gegrepen?

1933 Hitler 2001Bush(familie)
Joden Moslims
Communisten Anti-globalisten

Voor meer informatie zie http://www.tarpley.net

Bush en Hitler, de puntjes op de i
by Daniel Verhoeven Friday September 21, 2001 at 03:44 PM
verdan@xs4all.be

Ook de radikale moslims in Pakistan beschuldigen de VS en Israel ervan de WTC te hebben neergehaald om de oorlog tegen de Moslims te ontketenen. Dergelijke geluiden werden zeker nooit opgevangen bij het Joodse verzet in het Duitsland van de jaren dertig. Het Zionisme dat toen wel al langer bestond was toen veel bescheidener. Moeten we ons vandaag op het standpunt van de Islamitische fundamentalisten plaatsen? Het anti-fascistisch verzet heeft ook nooit het Zionisme ondersteund. Men kan inderdaad zeggen dat de Islam nu de Joden van 1933 zijn. Men moet het wijdverbreide racisme tegen de Arabische wereld aanklagen, maar men moet daarom nog niet op het standpunt van de fundamentalistische Islmam geen staan (de zionisten van nu). Met Edward Said en vele andere deel ik de visie dat er vele Islams zijn. "Rational understanding of the situation is what is needed now, not more drum-beating." De 'Clash of civilisations'-theorie van Samuel Huntington is een uitvinding van fundamentalisten aan beide zijden.

De verwijzing naar de grootvader van Bush doet me denken aan de excessen van de naoorlogse vergelding. Waarom zou Bush de streken van zijn grootvader geërfd hebben? In feite is het zo dat alle Westerse landen, Engeland, Duitsland, Frankrijk en de VS meegeholpen hebben aan de bewapening van Hitler. In 1938 schudde de eerste minister van Engeland, Chamberlain de hand van Hitler en sloot hij een naïef pakt om de invloed van Hitler in te perken. Een half jaar later was Tsjechoslovakije van de landkaart verdwenen, onder de voet gelopen door fascistische troepen. Zijn alle nakomelingen van Chamberlain daarom oorlogsvoorbereiders?

Alhoewel ik er ook van overtuigd ben dat Bush momenteel even gevaarlijk voor de wereld is als Hitler destijds vind ik de vergelijkingen die gemaakt worden zeer onzorgvuldig. Er zijn grote verschillen tussen de situtatie toen en nu. De positie van de VS in de wereld vandaag is niet te vergelijken met de gefrustreerde positie van Duitsland na het verlies in de 1ste wereldoorlog. De VS is momenteel de heersende wereldmacht, veel machtiger dan Hitler-Duitsland in 1933. De oorlog tussen de VS en al degenen die hun macht bedreigen is reeds jaren aan de gang, maar het is een andere oorlog dan de 2de wereldoorlog. Laten we ons niet vergissen in onze analyse.

De VS overheerst de wereld vandaag, ze moeten hem niet meer veroveren zoals Hitler. De VS speelt vandaag de hoofdrol in de globalizering. De uitspraakt van Bush: "Either you are with us, either you are with the terrorists", vat heel goed de huidige positie van de VS samen. Europa dreigt niet aangevallen te worden zoals Tsechoslovakije en Polen, maar het wordt wel enorm onder druk gezet om zich achter de de VS de scharen. De VS gaan niet alleen de confrontatie aan met de Islam, laten we ons daarin niet vergissen. Ze willen de hele wereld aan hun voeten. Ze willen carte-blanche om overal tussen te komen in de wereld waar ze hun belangen bedreigd zien. En nu willen ze ook Europa meesleuren in deze overheersingspolitiek.

Economisch is Europa een concurrent van de VS. Onder de mom van strijd tegen het terrorisme willen ze deze concurrentie uitschakelen. We zullen ook de 'American way of life' moeten overnemen, ggo's moeten slikken, verder de CO2-vergiftiging verder opdrijven enz., want elk kritisch geluid moet nu worden gesmoord. Dit is de werkelijke dreiging die momenteel uitgaat van de VS. Het smoren van alle kritische stemmen, een wereldomvattend fascistisch systeem. Dit zal niet afgedwongen worden door Amerikaanse mariniers die landen op onze kusten. Bush wil dat onze eigen regeringen het werk voor hem doen. De propaganda van Hitler drong niet door tot in onze ether in 1933, maar de propaganda van Bush bereikt vandaag de hele wereld.

ja
by alex Tuesday September 25, 2001 at 07:58 PM

ja