arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wat nu?!?
by kleisie Friday September 14, 2001 at 02:43 PM

Na 11/09 komt iedereen en dus ook de antiglobalisten voor een nieuwe uitdaging te staan. De situatie is definitief veranderd... Hoe gaan we hier mee om en vooral welke acties gaan we nu ondernemen?

Na 11/09 komt iedereen en dus ook de antiglobalisten voor een nieuwe uitdaging te staan. De situatie is definitief veranderd... Hoe gaan we hier mee om en vooral welke acties gaan we nu ondernemen?

Volgens mij moeten we nu dringend een standpunt de wereld in sturen en acties ondernemen. Ik ga ervan uit dat de antiglobalisten/altenatief globalisten/universalisten/vredesactivisten/... vinden dat het antwoord op deze terreurdaden NIET geweld mag zijn. Het is dringend tijd om die boodschap verder te verspreiden dan alleen maar op indymedia. De traditionele media heeft weinig aandacht voor onze kritische noten op dit ogenblik. We moeten proberen in het nieuws te komen aan de hand van spontane vredesacties, publieke oproepen aan de navo tot kalmte. We moeten de mensen laten nadenken over het waarom van de aanslagen en zo de eenzijdige focus op het geweld en het leed en het dreigende gewelddadig antwoord erop counteren. Vredesactivisten; neem initiatieven (betogingen, marsen, affiches, ...) en kondig ze aan op indymedia en alle traditionele nieuwskanalen. Indymedia heeft volgens mij de taak om dat allemaal te coördineren, oa via een link op de frontpage. Get yourselves organized down there.
Geweld is geen oplossing, we moeten de fundamentele oorzaken aanpakken, dat is nu duidelijker dan ooit (tenminste als je goed kijkt en nadenkt)
Wie iets organiseert; laat iets weten!! Wie niets organiseert; ook via gesprekken kan je de mensen eens laten nadenken...
Vredevolle groeten en keep up the good work!

HASTALAPASTA !
by coenie Friday September 14, 2001 at 03:59 PM
coenie@hastalapasta.org

beste kleisie, als je wil helpen met de uitbouw van hastalapasta, be welcome, ik zou graag een forum starten voor maatschappelijke beschouwingen en getuigenissen uit het dagelijkse leven van ons 'gewone mensen', verhalen die kleine bewijzen leveren van de algemene achteruitgang. ik zou graag up and running zijn voor de laatste betogingen in okt. en dec. en kan alle hulp gebruiken, vooral de nood aan onkraakbare content is groot.
Check de website http://www.hastalapasta.org voor verdere info en communicatie mogelijkheden ...