arch/ive/ief (2000 - 2005)

het rijk van het kwade
by lieven deflandre Friday September 14, 2001 at 12:36 PM
lievendeflandre2001@yahoo.com

over de dubbele moraal rond 'de gebeurtenissen'


Wees maar zeker. Binnenkort worden we overspoeld door een vloedgolf van Hollywoodfilms over de 'gebeurtenissen' die zullen bevolkt worden door gemeen loensende Arabieren met valse ogen en lange baarden en die met kromzwaarden zullen zwaaien. Hollywood zal nog wel ergens een held ontdekken tussen het puin van het WTC. De demonisering van de Arabische wereld is al begonnen en het einde is bijlange niet in zicht. Amerika wordt overrompeld door een vloedgolf van patriotisme en nationalisme, de Amerikanen zwaaien met de stars en stripes en jongens en meisjes melden zich aan voor vrijwillige dienst in het leger. Er zullen deze dagen wel meer ruiten sneuvelen van Arabische winkeliers en revanchistische leuzen worden gekalkt op moskeeën.
Gevreesd mag worden dat de Amerikaanse hysterie ook naar Europa overwaait. Vooral het Vlaams Blok zal garen spinnen uit de gebeurtenissen. Het xenofobe Blok ziet natuurlijk al zijn simplistische vooroordelen tegenover de Mohammedanen bevestigd en zal het niet nalaten om de moslims af te schilderen als fanatieke bloedhonden die 'ons christenhonden' willen afmaken in naam van Allah.
En de burgerlijke pers, gevangen in zijn korte termijndenken die tot de verkoop van meer gazetten moet leiden, huilt vanzelfsprekend mee met de wolven in het bos. 'DIT WORDT OORLOG' bloklettert Het Laatste Nieuws en op dezelfde pagina stelt de hoofdredacteur zijn lezers gerust in zijn editoriaal, in Europa moeten we ons geen zorgen maken, er komt geen oorlog, schrijft de hypocriet.
Drie minuten stilte voor de slachtoffers van de gebeurtenissen. Okee, maar dan ook voor de tienduizenden Irakeese vrouwen en kinderen die tijdens de golfoorlog met 'precisiebombardementen' werden afgemaakt. Bespaar ons in vredesnaam die hypocriete dubbele moraal.

massamoord in Irak
by mediawatcher Friday September 14, 2001 at 01:00 PM
boycot@yahoo.com

De recentste cijfers spreken over anderhalfmiljoen mensen omgekomen in Irak sedert de boycot waarvan 500.000 kinderen... Dus nog 300 keer zo'n aanval op Amerika en je komt aan hetzelfde cijfer... (uiteraard wanneer we enkel het geval Irak beschouwen...). Ik roep niet op tot dit soort daden, maar laten we toch de zaak eens objectief bekijken... Voor mij ook liever een vreedzame oplossing...