arch/ive/ief (2000 - 2005)

The Independent : betrokkenheid CIA bij aanslag op WTC ?
by Tom De Meester Friday September 14, 2001 at 09:55 AM
tomdemeester@tiscalinet.be

De officiële versie van de VS over de dramatische aanslag op de WTC-twin towers lijkt wel een slecht stripverhaal : de islamitische gek Osama Bin Laden die een duivelse samenzwering organiseerde tegen de democratie. Dus klopt er iets niet. Nieuwe elementen wijzen op medewerking van binnenuit (de CIA zeg maar), en trekken de betrokkenheid van slechterik Bin Laden in twijfel.

Eerste element : de terroristen kenden inside-codes van het Pentagon. Dit komt niet zomaar van de eerste de beste linkse website, maar van Jermey Laurance, verslaggever bij de Britse kwaliteitskrant The Independent (editie van vandaag). Vice-president Cheeny kreeg dinsdagmiddag een dreigbrief waarin stond dat ook het Witte Huis een target was. Karl Rove, een senior adviser van Bush, verklaarde aan The New York Times dat ze zich een ongeluk verschoten, want uit het bericht bleek dat de terroristen inside-informatie hadden over codewoorden en veiligheidsprocedures, die alleen maar vanuit FBI, FAA of CIA konden gelekt zijn. Conclusie van The Independent : "America's war on terror may well have to start in its own front room."

Tweede element : Bin Laden is in feite uitgerangeerd. Robert Fisk, van The Independent, heeft Bin Laden drie keer geïnterviewd. Hij zegt dat Bin Laden nooit in staat kan geweest zijn om een operatie als de aanval op WTC en Pentagon te organiseren. Volgens Fisk is Bin Laden geïsoleerd, en heeft hij geen satanisch netwerk over de hele wereld. Ik hoorde een ex-boekhouder van Bin Laden op CNN eergisteren ook zeggen dat het fortuin van Bin Laden zwaar wordt overdreven, hij zou over niet meer dan 10 miljoen dollar beschikken. Met andere woorden : waartoe dient het officiële verhaal over een superterrorist met een onmetelijk fortuin en honderden commando's overal ter wereld ?

Derde element : VS-geallieerden in Midden-Oosten steunen Bin Laden nog altijd. Rick Rozoff van de kritische nieuwssite Emperor's Clothes schrijft dat Bin Ladens Al-Qaida gesteund wordt door Pakistan, Saudi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, toevallig steunpunten van de VS. Rozoff voegt er fijntjes aantoe : "So if Bush is looking for harbors to bomb, he knows where they are located. He also knows where they are not. And where and who they are not are the likely targets: Iraq, Syria, Libya and Iran. All four are not only not linked to bin Laden in any conceivable manner, but instead are vocal opponents of him and his activities; are in fact potential victims of the same."

Speculatie
by bertje Saturday September 15, 2001 at 03:01 AM

speculatie, ... en de simpelen kennen natuurlijk alle antwoorden op voorhand...
wie had iets anders verwacht van de PvdA - allesweter voor wie de wereld zo heerlijk is opgedeeld in goeden en slechten (het negatief van de al even simpele kinderlijke Amerikanen met Bush op kop).
Wat niet in ons kraam past, is het werk van de CIA, zo simpel is dat...
Ter overweging:
waarom de bronnen van de Amerikaanse veiligheidsdiensten (waar the Independent haar mosterd haalt)nu opeens wel voor waar aannemenen?
wie zegt dat de aanvallen zoveel organisatie en financiële middelen vergde (en 10 miljoen lijkt mij al aardig wat), beetje creativiteit is hier doorslaggevend geweest zo lijkt me...
Bin Laden zelf verklaarde (in hetzelfde interview waar onze meester naar verwijst)dat Saudi-Arabië een corrupt regime is dat gesteund wordt door de V.S., bezwaarlijk een vriend van de Saudi's

Kortom: veel gelul van alle kanten, terwijl het enige wat een redelijk mens kan zeggen is: het zijn allemaal smeerlappen, en de ene terreurdaad justifieert nog niet de andere. Maar dat is waarschijnlijk te moeilijk voor onze real-politici...
Een andere wereld is mogelijk!
Groetjes