arch/ive/ief (2000 - 2005)

Stop de waanzin... van de VS
by Bert De Belder Thursday September 13, 2001 at 09:13 AM
bert.debelder@wanadoo.be

Kissinger wil het systeem verantwoordelijk voor de aanslagen vernietigen, zoals na Pearl Harbor gebeurde met het Japans fascisme. Een driedubbel waanzinnig voorstel!

In de Washington Post van 11 September vraagt Henry Kissinger, éminence grise van de Amerikaanse buitenlandse politiek, "a systemic response that, one hopes, will end the way that the attack on Pearl Harbor ended with the destruction of the system that is responsible for it".
Even in herinnering brengen hoe de VS dit klaarspeelden, hoe zij Japan na de 'onverwachte' (maar in feite door de Sovjet-Unie al aan de VS gemelde) aanval op Pearl Harbor vernietigden:
1. Het eerste wat gebeurde, was alle Japanners en afstammelingen van Japanners in de VS in concentratiekampen steken. Vergelijk met de hetze tegen mensen van Arabische afkomst in de VS vandaag.
2. Na Pearl Harbor (december 1941) duurde de oorlog nog 3,5 jaar. Kissinger roept vandaag op voor een langdurige oorlog.
3. De uiteindelijke capitulatie van Japan kwam er pas na de (militair overbodige)atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. De VS zouden momenteel kleine, 'smart' nucleaire wapens aanmaken. Om te gebruiken tegen 'terroristen'?
Laten we allen samen deze oorlogsmachine stoppen, en met verdubbelde ijver werken voor vrede in een andere wereld.