arch/ive/ief (2000 - 2005)

energiestoot gepland op 14 september
by binah Wednesday September 12, 2001 at 02:25 PM

Bij deze willen we een oproep doen aan iedereen die weet hoe ie met energie moet werken en deze wil openstellen voor de medemensen.

Beste,

Al jaren proberen we anderen te helpen, al jaren zenden we positieve energie de wereld in. In groep of individueel.
Wat er gisteren in Amerika gebeurde toont nogmaals aan dat de mensheid nog een zeer lange weg te gaan heeft naar absolute wereldvrede. Niet enkel in Amerika! Over de hele wereld sterven er elke dag honderden mensen aan zinloos geweld en uitbuiting door de rijkere werelddelen.

Bij deze willen we een oproep doen aan iedereen die weet hoe ie met energie moet werken en deze wil openstellen voor de medemensen.
Deze oproep komt er na een spoedbijeenkomst van verschillende personen die al jaren werken rond energie en kosteloze hulp aan de medemens.

Wat we vragen zal je niets anders kosten dan je energie en visualisatie! Op vrijdag 14 september om 22u. is er een energiestoot gepland, we willen vragen aan iedereen om op dat moment 15 minuten zijn/haar positieve energie de wereld in te zenden. Energie voor vrede en om de zielen van de slachtoffers van al dat zinloos geweld naar het licht te leiden.
Deze oproep gaat sinds vanmorgen de wereld rond en we hopen dat ook jij deze oproep verder zal verspreiden en deelnemen aan deze energiestoot.

Misschien heb je al een vraag tot deelneming ontvangen via andere kanalen, hiervoor onze verontschuldigingen dan.

van welke planeet komen jullie?
by no_escalation@hotmail.com Thursday September 13, 2001 at 01:16 AM
no_escalation@hotmail.com

Het initiatief om een 'energiestoot' de wereld in te sturen is misschien goed bedoeld, maar ik vrees dat je de realiteit niet veranderd door 15 minuten te mediteren.
Wat we nodig hebben is minder godsdienstwaanzinnigen in plaats van meer. En meer rationele inzichten in plaats van metafysische onzin. Als je met je energie iets positiefs wil doen, organiseer dan op zijn minst een actie in het openbaar waar je duidelijke eisen naar voor schuift. Of praat met zoveel mogelijk mensen in je buurt om de reactionaire en racistische reacties die de gebeurtenissen in de VS zonder twijfel zullen uitlokken om te turnen. Absolute wereldvrede komt er niet omdat jullie dat willen, die komt er alleen als er een einde gesteld wordt aan het onrecht dat hele volkeren op de planeet wordt aangedaan. En dat onrecht bevecht je niet met 'energiestoten' maar met concrete acties zoals in Seattle, Göteborg, Genua, Argentinië, Papua Nieuw Guinea, Chiapas en al die andere plaatsen op de wereld waar de mensen rechtstaan en zeggen YA BASTA!

Ieder doet zijn/haar bijdrage op een andere manier
by Rishka Thursday September 13, 2001 at 11:59 AM
rishka_v@hotmail.com

Deze energiestoot heeft zeker en vast niets te maken met godsdienstwaanzin maar met positief denken. Er zijn nog tal van andere manieren dan op straat gaan demonstreren en met mensen praten om een bijdrage te leveren aan al het onrecht wat er momenteel in deze wereld nog gaande is.
De mensen die deze energiestoot gepland hebben zitten ook mee in de organisaties van de acties in Genua, Leuven, Gent... en organiseren al jaren lang acties tegen al het onrecht wat ons treft.
Het is enkel als we allen onze krachten bundelen dat we kunnen slagen en zeker niet door positieve acties neer te halen als metafysische onzin.
En mag ik toch wel opmerken dat het begin van een absolute wereldvrede wel een kwestie is van het ook allemaal willen! Enkel als je het ook wil zal je rechtstaan en eisen dat er einde komt aan bepaalde toestanden, anders kan je evengoed thuis hoofdschuddend voor de buis zitten...

Prachtig initiatief
by Hano Thursday September 13, 2001 at 01:32 PM
hano@mail.be

Ik had hier nog nooit over gehoord en ik vind het een prachtig initiatief. My energy will flow... Commentaar krijg je toch. Whatever you do, you better do something good. Comments are always easy. Duimen dan maar...

akkoord
by M.M. Thursday September 13, 2001 at 02:51 PM

In tegenstelling tot "no-escalation" geloof ik wel in 'positieve energie'. Alleen geloof ik dat 15 min. niet genoeg is.
Beter is om die energie op te bouwen. Dit kunnen wij (als gewone mens) bereiken door onze naasten extra liefde te geven; elk voor zich moet, op dit cruciaal moment van de mensheid, extra aandacht besteden aan de mensen rond zich, wat ook zijn afkomst of nationaliteit is. Een mooie start kan met een vriendelijke groet, een goede daad, een compliment en zo veel meer (zelf een glimlach). Dit allemaal, samengaand met de overtuigende bedoeling om liefde te geven, kan inderdaad de energie verhogen. Hierdoor zal het gevoel van eenheid onder mensen groeien en versterken. Eens dat deze 'positieve energie' ook de leidende figuren van de grootmachten bereikt, zullen zij bedaren, tot bezinning komen en hopelijk oorlogsmisdaden vermijden. Geweld lost niets op. Speciaal aan de mensen die verbonden zijn met "no-escalation" of andere organisaties met of zonder 'anti-amerikaanse' gevoelens,
vraag ik dan om wraakgevoelens of andere vormen van angst opzij te schuiven en 'peace-minded' op te treden.
In ieder geval, jullie mogen mij ook verwachten op straat, deze komende dagen.

Love you all.