arch/ive/ief (2000 - 2005)

ACV-hoofddelegee door eenheidspolitie uit fabriek gezet
by Persbericht Wednesday September 12, 2001 at 12:09 PM

Zodadelijk, woensdag 12 september tussen 12.30 en 13.30, zal ACV-hoofddelegee Linda Berghman aan de ingang van het bedrijf DOMO aanwezig zijn om bij de wisseling van de ploegen, een persoonlijke brief aan het personeel te verspreiden.

Maandag 10.09.2001 werd Linda Berghman, hoofdafgevaardigde van het ACV bij DOMO Sint Niklaas, tegen alle wettelijke voorschriften, ontslagen.

Domo is de textielgroep van Jan De Clerck.

Linda Berghman werkt 26 jaar bij Domo en werd tijdens zes opeenvolgende sociale verkiezingen door het personeel gemandateerd in de ondernemingsraad en het CPBW van het bedrijf.

Bij de recente herstructurering waarbij de directie aanvankelijk honderd ontslagen aankondigde, nam zij haar verantwoordelijkheid bij de acties die door het personeel werden op touw gezet.

De directie zetten meteen de procedure in voor ontslag van een beschermd werknemer. Die procedure liep vorige vrijdag ten einde in het voordeel van Berghman. : in het verzoeningscomité van de textielsector weigerden de drie vakbonden haar bescherming te laten opheffen.Het ging hier immers evident niet over een ontslag om economische redenen, maar om een afrekening met een lastig syndicalist.

Maandag werd zij dan toch ontslagen. De directie liet de rijkswacht komen om haar uit het bedrijf te laten verwijderen.

Er werd haar zelfs verhinderd om nog enig contact te hebben met haar collega's.

Om te protesteren tegen deze gang van zaken, en om haar heropname in het bedrijf op te eisen, zal zij woensdag 12 september tussen 12.30 en 13.30 aan de ingang van het bedrijf aanwezig zijn om bij de wisseling van de ploegen, een persoonlijke brief aan het personeel te verspreiden.

Zij nodigt de pers hierbij uit voor verdere toelichting en commentaar.

DOMO ligt in het INDUSTRIEPARK WEST 43 te SINT NIKLAAS

Linda Beghman is te bereiken op 03/777.15.88 en 0478/690211