arch/ive/ief (2000 - 2005)

Lappersfront
by pat Tuesday September 11, 2001 at 10:24 PM
lappersfort@ziplip.com 0498/ 19 36 54 postbus 715

Lappersfort reeds één maand bezet

Lappersfront

Een groep jonge en minder jonge activisten houden het bosrijke domein Lappersfort –zuidelijk Brugge bezet.
Wij leven reeds gedurende één maand op het terrein in boomhutten en tenten.
Onze actie beoogt het vrijwaren van 30ha natuurgebied. Op deze manier willen wij duidelijkheid afdwingen van onze overheid; zijnde stad Brugge, Provincie West-Vlaanderen en het Vlaams Gewest
Milieuactivisten,buurtbewoners en activisten hebben elkaar gevonden rond het protest tegen het BPA Ten Briele; dus zuidelijke ontsluiting en ontbossing. Indien dit reeds goedgekeurd BPA wordt uitgevoerd behouden wij nog ongeveer zes 6 ha groen over.
Onze burgemeester Moenaert (CVP/CD&V) sust en zalft; hij laat weten dat deze actie voorbarig zou zijn. Niettemin ligt er zowel voor het stationskwartier, als voor Ten Briele een duidelijke BPA ter beschikking dat reeds werd goedgekeurd. Het laat weinig aan de verbeelding over. De middelen voor het plan zijn er op het ogenblik misschien niet, maar zoals boeren voort ploegen; moeten we ons geen illusies maken. Om de voldongen feiten voor te zijn hebben we daarom besloten dit gebied te bezetten.
We vrezen een sluipende besluitvorming; ondanks de verkiezingsboodschap van de burgemeester : een open beleid voor alle burgers –sic.

Uw financiële steun houdt ons deze winter warm:
777-5950460-71