arch/ive/ief (2000 - 2005)

"Nationalisten tegen Globalisering" gaan af als een gieter
by Jan Dumolyn Monday September 10, 2001 at 12:09 PM
vandermeulen_jan@hotmail.com

Het zogenaamde comité Nationalisten tegen de Gmobalisering slaagde er niet in meer dan 150 skinheads en fasco's te mobiliseren...

Veel geblaat en weinig wol bij de zogenaamde 'nationalisten'. Ronkende speeches met veel holle frasen, aanvallen op de communisten, de 'anarchistische trommelaars' en de 'trotskistische planeconomie' :-)

Vooraf veel beschuldigingen over geweld aan de linkerzijde, maar natuurlijk is er niets gebeurd, hoewel wij uiteraard met 10 keer meer waren.

Slechts 150 pipo's werden op vrijdag 9 september gemobiliseerd: de minder neoliberale zijde van het Blok (dat zich tot ongenoegen van organisator en VBJ-Feldwebel Alain Quataert officieel distantieerde uit vrees voor een slecht imago bij rellen hahaha) en het gebruikelijke zootje van ex-VMO, ex-Odal, Vlaamse Jongeren Mechelen enzovoort. De persaandacht was terecht bijna nihil. Enkel Trends geeft een verslag (http://www.trends.be).

In datzelfde Trends lezen we trouwens een reactie van 'Steve' Davignon (op de foto met gasmasker) en een in bivakmuts uitgedoste S-Air baas Reutlinger. Ze vinden het comité van de nationalisten tegen de globalisering inspirerend en reageren met de oprichting van het 'Comité Globalisten tegen de Nationalisering'. Hun eerste actie wordt een 'voettocht voor het vrij initiatief' door de woestijn naar de WTO-conferentie in Qatar.