arch/ive/ief (2000 - 2005)

so what I eat meat
by Wouter Dupon Sunday September 02, 2001 at 10:15 AM
wouter.dupon@pandora.be 0497/38.30.61 Riemstraat 9 2000 A'pen

activisme vs levensstijl - een hart onder de riem van iedereen die een hypocriet genoemd wordt omdat hij (willens nillens) meedraait in het systeem en tegelijk activeert ertegen.

Er zijn zo heel black-and-white twee manieren om te activeren:
Of men steekt zijn energie in de begin-bij-jezelf manier van activisme, men stopt bv. met vlees eten of cola drinken of mc-donalds food, men boycot de grote multinationals, streeft een aardser en minder kapitalistisch tot non-kapitalistisch leven na.

Sommigen slagen daar heel straf in, en ik heb mateloos respect voor hen, want face it, we zijn allemaal opgegroeid in deze maatschappij en het is verdomd moeilijk om los te komen van de omgeving waarin we gedoctrineerd zijn.

Of men gaat mee betogen voor een andere wereld, helpen die betoging zo vreedzaam mogelijk te houden en men maakt duidelijk dat men het niet eens is met de gang van zaken aan de mensen die iets kunnen veranderen aan het allesomvattende systeem van kapitalisme dat voor ons zoveel "moois" brengt maar voor nog veel meer mensen alleen maar ellende.

De combinatie is natuurlijk het ideaal, maar veel mensen - inclusief mezelf - hebben (nog) niet de kracht en het doorzettingsvermogen om nee te zeggen tegen een manier van leven dat ons met de paplepel is ingegeven, gebrainstormd als we allemaal zijn door reclame, nieuws en opvoeding. Toch staan wij ook mee op te betogen, en veel mensen (meestal zij die langs de zijlijn staan) schelden hen uit voor hypocrieten met onze sneakers en gsm's.

FUCK'em! Niemand is perfect, wij zijn tenminste nog actief bezig aan een andere wereld, wij zijn niet blind, platgedoctrineerd of cynische oude zakken geworden.
Laat je geen schuldgevoelens aanpraten door niemand, jij hebt niet voor deze wereld gekozen maar je moet er wel in leven. Tenslotte willen die mensen jou persoonlijk aanpakken terwijl we het hier wel hebben over de whole bloody world.

Laat je ook niet pakken op futiele details in het programma van een of andere organisatie die toevallig ook meeloopt, laat je niet meeslepen in discussies of je nu Trotskist of Marksist bent, sta er gewoon omdat je GELOOFT IN EEN ANDERE WERELD. Laat je niet naief noemen, mensen die denken dat het nu goed gaat, die zijn pas naief.

Dit en nog veel meer in vier lijntjes:

You may say I'm a dreamer
but I'm not the only one
I hope some day you'll join us
and the world can live as one!


respect and love to ALL activists

Wouter Dupon

huge respect from a vegetarian
by Steven Phoenix Tuesday September 04, 2001 at 10:10 AM

dear wow,

I like your testimony, man! A big middle finger to all those politically correct activists, that are trying to give the impression that they're holier than Christ, and wiser than buddha. They cling to some books and clothing and political theories, without ever acknowledging the struggles and doubts within themselves, without seeing their own person in this whole globalisation-story. We shouldn't be ashamed that we don't know it all yet - it IS about dreaming and feeling that things ain't right, and trying to do something about that. Acting in a simple, honest, human way, not in a 'pure' way (which, in fact is impossible, at least in these times). If we agree on this topic, it shouldn't be difficult to persuade even our fathers and mothers and neighbours to join us to, no matter how 'linked' they are to the System, how much money they make, or which is their favourite drink. Make love!