arch/ive/ief (2000 - 2005)

nationalisten tegen globalisering kunnen oprotten !
by alex Friday August 31, 2001 at 11:32 AM
alex.wieme@justice.com

de 'Nationalisten tegen de nato', het gespuis onder leiding van onze VB-coryfee Alain Quateaert en met duidelijke links naar de Vlaamse jongeren Mechelen, moeten hun betoging verplaatsen van 05 naar 07 sept.

Blijkbaar heeft P.Moenaert, onze favoriete burgemeester, een goede dosis gezond verstand, om veiligheidsredenen wordt de betoging van de nationalisten uitgesteld.

indien mensen ideen hebben om een ludiek protest te laten horen, don't be afraid to speak up !!

Dit staat te lezen op hun site:
Heraanvraag voor optocht op vrijdag 7 september

Geachte,
Ik verwijs naar mijn telefoongesprekken met de heer commissaris van vanavond en naar mijn brief van 20 augustus 2001, waarin ik u om dringende toelating vroeg voor onze optocht tegen globalisering van woensdag 5 september om 20u00.

Ik betreur dan ook het feit dat de burgemeester vandaag pas beslist heeft dat wij onze optocht moeten verplaatsen naar vrijdag 7 september om 20u00. De burgemeester had in een lokale krant beloofd om ieders vrije meningsuiting te garanderen en had ook al een optocht van links en extreem-links goedgekeurd voor donderdag 6 september.

Vandaar dat wij er vanuit gingen dat onze aanvraag, tenzij spoedig tegenbericht, door de burgemeester goedgekeurd zou worden. Het verbaast ons trouwens enigszins dat een optocht in Brugge van hooguit 200 mensen, gedurende een vijftiental minuten, moet verplaatst worden omwille van een voetbalwedstrijd in … Brussel.

Maar goed, wij leggen ons neer bij deze beslissing en vragen dan ook beleefd om bevestiging via fax, van de telefonische toezegging van de heer commissaris om onze optocht te laten doorgaan op VRIJDAG 7 SEPTEMBER VANAF 20U00 OP 'T ZAND TE BRUGGE.

Het parcours evenals alle afspraken blijven dus ongewijzigd. Ik verwijs hiervoor naar mijn vorige brief en vooral naar de afspraken met de politie gemaakt op onze bijeenkomst van gisteren 29 augustus.

U begrijpt dat wij ons recht op manifesteren opeisen. Vandaar dat ik graag zo vlug mogelijk uw fax ontving ter bevestiging van uw toelating. Zoniet zullen wij alsnog verplicht zijn om de toelating af te dwingen via een snelprocedure voor de Raad van State.

Ik hoop op uw begrip en uw spoedige bevestiging, en teken intussen,

Met de meeste hoogachting,

Alain Quataert
Woordvoerder West-Vlaanderen
van comité Nationalisten tegen Globalisering