arch/ive/ief (2000 - 2005)

Milosevic heeft ze bij de neus
by Chris Steijvers Thursday August 30, 2001 at 08:33 PM

Vandaag vond de tweede voorgeleiding van Slobodan Milosevic plaats.

Milosevic heeft ze b...
milo_vrijspreken.jpg, image/jpeg, 279x231

Den Haag, 30-08-'01 - Ondanks de zeer ernstige gezichten van de rechters en de aanklagers was het allemaal één grote farce. Milosevic, die er ontspannen bijzat en zelfs af en toe duidelijk moeite had om zijn lachen te bedwingen, prikte dat genadeloos door. Lees verder... http://www.dewaarheid.nu/buitenland/milo3008.htm

Newsweek over VS-Balkan-activiteiten
by jp everaerts Thursday August 30, 2001 at 11:41 PM
mediadoc.diva@skynet.be

Ik heb het op de Indysite al eens geschreven: ik ben geen fan van Milosevic en heb het soms moeilijk met hoe hij nu voor een deel van radikaal-links bijna een held is. De man heeft echt te veel op zijn kerfstok en dat weet ik niet enkel uit Westerse media (maar bv. ook via Joegoslavische cineasten).

Wat er nu in Den Haag (en in Macedonië) bezig is, is echter een bijzonder cynisch machtsspel. Het onverdachte weekblad Knack berichtte vandaag (met een overname uit het Amerikaanse 'Newsweek') over hoe de V.S. het Kroatië van de grote democraat Franco (sorry: Franjo) Tudjman destijds ondersteunden in de strijd tegen de Serviërs.

In een kaderstuk lezen we over de "Amerikaanse scenaristen die het Balkan-epos al een zevental jaren bewerken. Via inlichtingendiensten, gezanten en gevechtsvliegtuigen heeft Washington het script van de eerste afleveringen van het Joegoslavische conflict (Kroatië, Bosnië, Servië en Kosovo) in zijn definitieve vorm gegoten. Ook voor het vervolg in Macedonië staan de Amerikanen in voor de lucht- en satellietbewaking en voor de communicatie. Daartoe hebben ze een deal gesloten met het UCK." ...

Het gaat niet om Milosevic alleen
by pIET Friday August 31, 2001 at 12:34 AM

Wat men ook mag denken van de persoon of politicus Milosevic, wanneer wordt toegestaan dat hij geruisloos wordt opgeborgen en de ware feiten over de ontmanteling van Joegoslavië verborgen blijft, wie de werkelijke verantwoordelijke krachten zijn voor de oorlogen en het leed op de Balkan, dan zullen nog vele conflicten mogelijk worden. Macedonië is daar het trieste voorbeeld van.