arch/ive/ief (2000 - 2005)

extreem-rechts "tegen globalisering" in Brugge!
by Jan Dumolyn Friday August 24, 2001 at 10:58 AM
jan.dumolyn@rug.ac.be

Op 5 september, de dag voor de antiglobalistische betoging in Brugge, roepen de 'nationalisten tegen de globalisering' op om daar ook te betogen...

"Verscheidene nationalistische organisaties hebben de handen in elkaar geslagen om vreedzaam weerwerk te bieden aan de globalisering en beslist om zich te verenigen via het actiecomité "Nationalisten tegen globalisering". De leden van het comité hebben zich verenigd op basis van een gemeenschappelijke platformtekst. Meer informatie over het hoe, wat en waarom kan men vinden op deze webstek."

Dat lezen we op de site van het Comité Nationalisten tegen Globalisering. Ze hebben een mooi verzorgde website, met eigen domeinnaam, wat tenminste 8000 fr. kost:
http://www.strijd.be

Navraag bij de politie leert dat hun betoging is toegelaten!!!

"Hierbij vraag ik, als woordvoerder voor de West-Vlaamse tak van het pas opgerichte comité "Nationalisten tegen Globalisering", uw toelating om een vreedzame optocht te houden op Woensdag 5 september 2001, om 20u00, verzamelen op 't Zand te Brugge.[...]"

Eén van de spilfiguren van dit comité is Alain Quataert (in Brugge gekend als kwaaitaart), Schahrführer van de lokale VB-jongeren. De stempel van de Vlaamse Jongeren Mechelen, de sterkste buitenparlementaire extreem-rechtse jongerenbeweging in Vlaanderen (met heel wat leden ook buiten Mechelen) is zeer duidelijk voor wie deze groepjes een beetje volgt. Hetnationale adres is dan ook een postbus in Mechelen...
Er zijn vermoedelijk ook links met de Nieuw-rechtse jongeren
http://www.nieuw-rechts.org

Toch zijn er geen openlijke links naar de moederpartij te zien. Blijft die soms gewoon neoliberaal? De ideologische inspiratie ligt bij de Nieuw-rechtse charlatanfilosoof Alain de Benoist, de grootste Gramsci-verkrachter van de wereld.

Opnieuw nemen de fasco's Brugge als speerpunt voor hun akties. De Brugse Jongeren Tegen Racisme http://www.antifa.net/bjtr voeren samen met anderen al jaren strijd tegen ultrafascistische groepen zoals Odal, die in 1998 en 1999 een geweldcampagne in Brugge organiseerden.
We kunnen ons niet neerleggen bij de toelating van deze betoging.

Het feit dat extreem-rechts van plan is om onze beweging te recupereren was een beetje te verwachten, maar zet aan tot verhoogde waakzaamheid bij iedereen.

extreem rechts en de politie
by han Friday August 24, 2001 at 12:30 PM

Dat extreem rechts de beweging zou proberen te recupreren is natuurlijk een hopeloze zaak voor hun.

Deze beweging van de internationale solidariteit verwijst het middeleeuwse nationalistische gedachtegoed regelrecht naar de prullenmand

Mischien is deze tweetalige website daar het beste bewijs van. Wat niet wil zeggen dat er respect zou zijn voor culturen,...

Wie flirt met het nationalisme moet niet komen klagen dat er luizen in zijn pels zitten zou ik zo zeggen.

Het zou mischien ook wat vermeende progressieven moeten aan het denken zetten.

Trouwens wie in Mijn kamp vaqn Hitler het stukje leest over het Derde rijk, kan niet anders dan vaststellen dat heel sterk aanleunt bij het Europa dat zich vandaag aan het vormen, in het modern Nederlands spreekt men dan over een "Federaal Europa". Vlaamsch extreem rechts


Anderzijds zou is het ook meer dan duidelijk dat extreem rechts nog steeds goed is ingpland in de politie.
In Brussel allen zou het om meer dan 300 extreem rechtse politie agenten gaan volgens een kabinet van de Gemeentebestuur.

De vraag is natuurlijk van waar uit dergelijk groepen worden geleid. In Italie stonden ze alvast rechtstreeks onder de leiding van de Politie [of was het ongekerd ;-)))].

Maar heh,....

Ze hebben niets gemeen met deze beweging, en horen er dan ook niet thuis.
Laat ons dan alvast zelf niet beginnen met een amalgaan te maken.