arch/ive/ief (2000 - 2005)

Snelrecht op Leuven marktrock
by Mara Tuesday August 14, 2001 at 10:33 AM

Als u een dezer dagen van plan bent naar Leuven Marktrock te gaan, bent u nu gewaarschuwd. Het Leuvense parket heeft immers een procureur te plaatse met een biepertje. Als de politie vandalisme of andere kleine (of grote criminaliteit) opmerkt, kan deze procureur worden gecontacteerd om het snelrecht toe te passen.

Als u een dezer dagen van plan bent naar Leuven Marktrock te gaan, bent u nu gewaarschuwd. Het Leuvense parket heeft immers een procureur te plaatse met een biepertje.
Als de politie vandalisme of andere kleine (of grote criminaliteit) opmerkt, kan deze procureur worden gecontacteerd om het snelrecht toe te passen.
Dit nieuws kwam deze ochtend op Radio 1.
De journalist wilde weten ‘hoe snel dit snelrecht nu eigenlijk wel was'. ‘Redelijk snel', was het antwoord.
En inderdaad. Vorig jaar werd tijdens Euro 2000, de Engelsman Forrester, in zo'n kleine 7 dagen veroordeeld voor 1 jaar, door dit supersonisch recht.
Het enige bewijsmateriaal dat tegen hem werd gebruikt was een getuigenis van een politieagent die Forrester zou zien hebben slaan op een andere politieman. De geslagen politieman, is nooit ‘geïdentificeerd' geweest. M.a.w., niemand wist wie hij was. Bestond hij wel?
Bovendien bestaat er enkel beeldmateriaal waarop Forrester te zien is die zelf een pak rammel krijgt van de politie. Beelden waarop Forrester te zien is die hooliganstreken uithaalt bestaan niet….

Hiermee wil ik het gevaar aantonen van dit snelrecht, waar ook elke politieke activist, manifestant bedreigd wordt in België.
Je krijgt nauwelijks tijd om je te verdedigen. Het bewijsmateriaal dat het gerecht nodig heeft, is snel bijeengevonden als het moet... .

yust say fuck the cops
by nelle Tuesday August 14, 2001 at 07:47 PM
moes@joymail

hiermee zie je pas hoe de politiestaat al dagelijkse realiteit is daarom vind in iedereen verzet u zoveel mogelijk tegen elke vorm van dit soort onrecht "vandaag een ander morgen mezelf!!!"

Snelrecht in B. ??
by JP Everaerts Tuesday August 14, 2001 at 09:24 PM
mediadoc.diva@skynet.be 02/219.93.13

Wordt het geen tijd om de groene excellenties in de regering eens aan te pakken op dit onderwerp ? Hun militanten dreigen er toch ook het slachtoffer van te worden ?

En de vakbonden ?

Enne ... is het niet superbelachelijk om in België van snelrecht te spreken als je ziet hoe de zaak Dutroux maar aansleept en het gerecht zowel volgens de oppositie als gisteren nog een Vlaams SP-minister, maar niet "efficient" op de sporen gezet kan worden ?