arch/ive/ief (2000 - 2005)

DE EUROPESE RONDE TAFEL
by EEN BELGJE Saturday August 11, 2001 at 03:49 PM

Waarom niet tegen de echte machthebbers betogen?

Ons landje is zes maanden voorzitter van de EU, nu nog vier, en de ministers komen hier en daar eens tesamen.
De"finale" wordt dan de top in Brussel.
Bij deze zou ik een oproep willen lanceren. Zou het niet beter zijn om met zijn allen naar het hoofdkwartier van De Europese Ronde Tafel te gaan. Daar worden de beslissingen genomen en die moeten de ministers dan maar uitvoeren.
ERT: een lobbygroep die bestaat uit de 42 grootste industrielen van Europa, opgericht in de jaren '80 door, als mijn informatie juist is een Belg, Etienne Davignon en een paar andere Europeanen.
Deze zelfde Davignon heeft er ook ferm aan bijgedragen dat onze Unie bestaat, in 1970 maakte hij twee rapporten over hoe het verder moest met de Unie, het eenheidsmunt is zijn idee.
Samen met Henry Spaak ontwikkelde hij het idee van een Europese unie en al de dingen die daar bij horen.

Dit is voor de Belgen: toen Lumumba vermoord werd, was hij ambassadeur tussen Kong en Brussel.
Deze man is ook al zes jaar op rij de voorzitter van de Bilderberg groep. Een groep van koningen, koninginnen, bankdirecteurs, hoge pieten bij de NAVO, hoofdredacteurs van grote kranten(bv. Le Monde) en andere "groten der aarde. Samen komen ze eenmaal per jaar gedurende 3 dagen te samen om te praten over de wereldproblemen
Dit jaar zijn ze tesamengekomen in Gotenburg, eind mei.
Vorig jaar, toen er in Brussel een top was van Europese werkgevers, en heel wat mensen daar gingen tegen betogen, kwam te Bilderberg tesamen, ergens niet ver van Brussel. Dit was in hetzelfde weekend.
Onder andere aanwezig: Blair, Beatrix, Solana,...Dit stond hier in verschillende kranten, met daarbij dat Davignon zei aan journalisten dat er aan hen toch niets zou gezegd worden over wat er op de top gezegd werd.

Deze Davignon was ook directeur van de Generale Maatschappij en bij L&H moest hij op aandringen van een Amerikaanse Bank opstappen uit de raad van bestuur.

Ik besef maar al te goed dat deze man niet alle zonden van Israel op zijn geweten heeft, maar ik vind het zo spijtig dat men hem alleen maar kent van directeur te zijn van de GM.

Aan alle NGO's, communisten, anarchisten, en andere isten, waarom het doel van de manifestatie in Brussel eind dit jaar niet veranderen. De Europese Ronde Tafel i.p.v. de ministertop. Laat de ministers maar id dewaan dat ze macht hebben. Laten we liever de echte machthebbers onder de aandacht van de bevolking brengen.

PS.Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen de Belgische regering in Londen zat, was Davignon de enigste persoon die op bezoek mocht bij Leopold III, toen door de Duitsers gevangengenomen.

Veel van deze informatie kan men terugvinden in boeken en op het Net.
Gebruik Google(zoekmachine), de rest komt vanzelf.