arch/ive/ief (2000 - 2005)

Tomsk, nieuw sociaal tijdschrift
by Raf Grinfeld Wednesday August 08, 2001 at 09:37 PM
tomsk_be@yahoo.com

Er is een nieuw sociaal tijdschrift op internet : Tomsk. Het brengt schrijfsels die voeling houden met de dagelijkse harde realiteit. Soms abstract en filosofisch, andere keren meer concreet en journalistiek. Vaak sociaal en anarchistisch, soms daarvan afwijkend. Meestal zijn de teksten in het Nederlands, vaak ook in het Engels. http://tomsk.antifa.net

Alweer een nieuw initiatief op internet, nl. Tomsk.
Bekijk de website op http://tomsk.antifa.net/

Tomsk is kortweg voor "Tijdschrift voor onafhankelijke maatschappijkritiek", een cyberpodium gecreƫerd door Raf Grinfeld, with a little help from friends (met veel hulp ook van Erik V.). Het is de opvolger van "berichten", een nieuwsbrief die via een mailing list verspreid werd, sinds de lente van 2000.
De schrijfsels werden gestuurd naar zo'n vijfhonderd e-mail adressen en ook soms overgenomen door andere media. Indymedia Belgiƫ nam bijvoorbeeld veel over. Tomsk is in feite slechts een andere naam voor "berichten". Het concept blijft dus hetzelfde: zo'n twee of drie nieuwsbrieven per maand, die onregelmatig verschijnen. Alleen is er dus nu ook een website.
Tomsk brengt schrijfsels die voeling houden met de dagelijkse harde realiteit. Soms abstract en filosofisch, andere keren meer concreet en journalistiek. Vaak sociaal en anarchistisch, soms daarvan afwijkend. Meestal zijn de teksten in het Nederlands, vaak ook in het Engels.

Tomsk wordt ook rondgemaild, voor diegenen die Tomsk op de voet willen volgen en regelmatig links naar interessante sites willen meekrijgen of een activiteitenagenda. Abonneren kan door een berichtje te sturen naar tomsk_be@yahoo.com. Het woord "abonnement" volstaat zelfs. Dit kan opgezegd worden door de woorden "stop abonnement".

Raf Grinfeld.