arch/ive/ief (2000 - 2005)

Aan alle "zogenaamde antikapitalisten" die menen de repressie een handje te help
by El Furio Wednesday August 08, 2001 at 06:22 PM

Normaal steek ik liever tijd in het bekritiseren van de "gemeenschappelijke vijand" maar er wordt de laatste weken zodanig veel laster en reactionaire roddel uitgebraakt door zogezegde "bondgenoten" over de autonome axies en moord te Genua dat het me lijkt of burgerlijk links in Belgie getransformeerd is in liberaalrechts..... HULDE EN EER AAN ALLE 300 000 EN CARLO/ KLASSENOORLOG TEGEN DE IMPERIALISTISCHE "VREDE"

Van oudlinxe communistische sekteleiders tot autorithaire pacifisten uit de middenklasse. Van linxe liberalen tot democraten. Bijna heel "links" (of toch tenminste hun fuhrers) veroordeelt unaniem de revolutionaire axies rond de G8 top. Soms lijkt het wel of dat ze aandelen hadden bij de arme bankiers en vrezen dat de verhoging van hun verzekeringspremie de koers zal laten dalen. Nu zijn de "leiders" van die gekke extremisten het toch al over 1 iets eens met flikken, rioolmedia en politiekers: Die relschoppers moeten onverbiddellijk en ongenadig gestraft worden voor hun terroristische acties !!!!!
Dat linksen zo'n discussie moeten voeren over een (belangrijk maar toch) detail dat door rechts uitvergroot wordt en opgeblazen om een inhoudelijke discussie te vermijden is belachelijk en een teken zwakte.
Dat het spontane en revolutionaire geweld van bvb Genua door "linksen" zelf ook maar wordt vergeleken met het structurele legale economisch internationaal geweld (elke dag duizenden dode kinderen door embargos, boycotts, gesloten grenzen, "humanitaire operaties" en vervuiling.....)is een kinderachtige en gevaarlijke leugen die geen mens die zich antikapitalistisch noemt waardig is.
Kritiek met inhoud over actuele ontwikkelingen mbt militante axievormen (infiltraties, relaties mbt pacifisten, verscherpende repressie,...) zou voor de beweging veel nuttiger zijn dan als wouldbe Stalins of Ghandis iedereen te veroordelen die zich militant verdedigd tegen de huurlingen van de vijand!!
Natuurlijk was het revolutionaire blok geinfiltreerd door waarschijnlijk een 100tal flikken, neonazi's, rechtse hools of maffiafiguren.Infiltraties zijn oude methodes die reeds tientallen jaren ingezet worden wanneer er problemen opduiken voor de rijken in de vorm van massaal pacifistisch protest of revolutionaire tendenzen daarbij. Enkel de schaal in Genua was groter dan normaal.Natuurlijk bevonden er zich vele honderden BOBers, faschos,... tussen de vreedzame massas dan in het revolutionair blok maar zij bleven onzichtbaar voor de rioolpers en betogersters omdat zij slechts observeerden terwijl ze af en toe proberen mensen op te hitsen tegen militanten. Dat de infiltranten veel onverantwoorde en doelloze vernielingen hebben aangericht in naam van de revolutionairen werd door verschillende medias bevestigd. Natuurlijk veroordeelt rechts dan unaniem de autonomen want zonder hen gingen de provocateurs er niet zijn zeker, hahaha Even debiele redenering zoals de kinderlijke naiviteit te hopen dat Verhofstadt ooit maar IETS zal ondernemen om Afrika te helpen. Misschien de enkele Afrikaanse miljonairs??? Als 2000 mensen revolutionair geweld toepassen: het aanvallen van uitbuiters eigendommen of het zich militant verdedigen tegen politie agressie, is het onvermijdelijk dat er onopgemerkt infiltraties zijn met als doel het verzet in diskrediet te brengen. Er moeten tactieken uitgewerkt worden om te reageren op deze politiestaattechnieken zonder daarbij hen te veroordelen die de moed hebben om mooie woorden en theorie in daden om te zetten.
UNSERE FARBEN SIND SCHWARTZ ROT/ UNSER ZIEL IST ANARCHIE
WIR VERACHTEN DIE GEWALT UND BEKAMPFEN SIE!!!!!
"Het onrecht is niet anoniem......"

relschoppers
by Bart Wednesday August 08, 2001 at 08:34 PM
marescaux.vincke@pandora.be

Ik vind dat de ergste relschoppers serieus gestraft moeten worden. Volgens mij zijn dat de leiders die verantwoordelijk zijn voor de infiltraties en het uitlokken van geweld op geweldloze betogers. 20 jaar lijkt me voldoende.

Minachtend, autoritair en arrogant
by han Wednesday August 08, 2001 at 09:13 PM

Je maakt geen eenheid en nog minder een beweging uit door elkaar de huid vol te schelden.

Veel mensen (waaronder ikzelf) stellen veel vragen bij het Black Block ... en hun taktiek.

Voor jou zijn het allemaal onnozelaars die niets van de zaak bergepen hebben,...

In Genua ondertekenden +/- 1000 organisaties een platform en samenwerkings akkoord. WIe was daar niet bij Je raad het al, ... het lack Block,...
Kom dus AUB niet zeveren over democratie want daar hebben jullie geen respect voor binnen de beweging.
De beweging koos gezamelijk voor een offensieve strategie,... maar het vernielen van banken, kruideniers winkels, auto's,... was daar niet bij.

Bovendien lees je zelfs niet wat de mensen zeggen. De meesten hier hebben in de eerste plaats kritiek op het politie optreden en de politie infiltratie.
En stellen zich daarbij veel vragen over de tactiek van het BB die zich zo laten infiltreren en voor de kar spanen van de politie.

En natuurlijk zijn er reacties die nergens op slaan,... wat had je gedacht. Maar de jouwe is van het zelfde kalliber.

Doe iets slim
by grote smurf Thursday August 09, 2001 at 12:05 AM
pannekoekroebrt@hotmail.com

Misschien kunnen jullie bij de volgende grote manifestatie enkele dagen op voorhand commisariaten blokkeren of op de vuist gaan met de politie.
Of val eens een militair domein aan.

Val iedereen aan
by grote smurf Thursday August 09, 2001 at 09:18 AM

Jullie zijn zo autoritair, jullie manier is de enigste juiste. Sommigen zeiden dit ook in 1933.
revoluties, de enigste die er geweest zijn in de geschiedenis zijn die van de adel tegen de kerk, bourgeoisie tegen de koning, enz.
En op school leren we dan dat het gewone volk zich verzet en jullie geloven dat dan.
Waarom geen automobielfabriek aanvallen? En al de werkers daar. Zij doen toch veel slechter werk dan agenten, zij produceren vervuilende machine. Sla elke auot kapot die je tegen komt. Maak elke fiets kapot want om ze te maken moet men de onderdelen vervoeren en dat vervuild het milieu.
Waarom tonen jullie je gezicht nooit? de vreedzame betogers verbergen hun gezicht niet en ze worden gefilm. ze zijn veel moediger dan jullie.
ga in het vervolg naar het voetbal en val de spelers van 50 miljoen aan. Of val eens een televisiestation aan.
Of sla elkaars hoofd in, de wereld zal een veel leukere plaats zijn.

spaanse burgeroorlog
by mapinduzi Thursday August 09, 2001 at 04:22 PM

als ik el furio bezig hoor, begin ik stilletjesaan te begrijpen wat er in 36/37 in spanje misgelopen is

(mijn excuses aan de _echte_ anarchisten voor deze cynische opmerking)

hatelijk
by re Thursday August 09, 2001 at 09:44 PM

Wat een kleinzielige reacties; probeer ajb een argumentatie op te zetten, Smurje en M. Commentaren zijn dacht ik geen plaatsen om frustraties (onderdrukt geweld?, verborgen angsten?)te projecteren...

kleinzielige reacties
by grote smurf Friday August 10, 2001 at 09:22 AM

sorry, had niet de bedoeling om kleinzielig te doen. ik vindt het alleen spijtig dat men het gebruik van geweld probeerd te verdedigen.

argumentatie
by mapinduzi Friday August 10, 2001 at 11:47 AM

argumentatie is mijns insziens enkel zinvol indien andere partij effectief tot discussie bereid is...

opnieuw: excuses voor sarcasme

Aan El Furio
by one of the 6,000,000,000 on this planet Friday August 10, 2001 at 10:10 PM

Toen ik videos zag waarbij een tiental agenten een betoger in mekaar sloegen, kreeg ik kippevel en schrik.
Schrik, omdat dit elke betoger kan overkomen, incluis mezelf.

Nu is er een grote discussie bezig over het zwarte blok.
Mensen die ook naar betogingen komen, enkel en alleen om dingen te vernielen.

Vertel me, El Furio, denk je dat die acties iets gaan veranderen aan het feit dat 30,000 kinderen per dag sterven, dat het iets zal veranderen aan het NAVO-geweld in Macedonie, dat het iets zal veranderen aan de economische exploitatie van miljoenen mensen in fabrieken en miljarden mensen die minder dan twee dollar per dag verdienen?

De vader van de vermoorde jongen zei zelf dat hij de agent niets kwalijk neemt, maar wel zij die hem daar als onervaren 23-jarige gezet hebben.

Stel je voor dat je een agent bent(in jouw geval waarschijnlijk heel moeilijk, maar probeer het eens) en je bent niet één van die machoagenten. Je loopt op straat en ziet grafitti tegen de police(bv;Fuck the cops) hoe zou jij je dan voelen? Of je leest in kranten in intervieuws met betogers die zeggen dat De Politie zeer geweldadig was en jij als agent doet alleen maar je job(bv,parkeerboetes schrijven)zou je je dan niet aangevallen voelen en je collega's die optreden op manifestaties niet beginnen steunen als ze gewelddadig doen?

In Gent kan je hier en daar graffiti vinden(Nuke Genua),
betekend dit dat iedereen die in genua woont dan dood moet? Probeer maar eens sympathie te krijgen bij de gewone mensen, zij die elke dag hun kloten afdraaien en wiens mening nooit gevraagd wordt.

De "beweging" is misschien een mooi iets, maar wat met al de mensen die geen toegang hebben tot het Internet. Zij worden uitgesloten van deze beweging, terwijl de betogers juist opkomen voor hun.

Ik weet niet hoeveel mensen deze site bezoeken, maar misschien kan men althans in Belgie beginnen met eens na te denken over hoe men de mensen die geen toegang hebben tot het Internet, ook bij deze beweging kan betrekken.

Misschien kan jij daar eens over na denken, El Furio.

We leven in een tijd waar men cellen uit embry'o's mag nemen, waar dokters strijden om de eer voor de eerst gekloonde baby te construeren. Een tijd waarin vakbonden samenwerken met de patroons om de arbeiders braaf te houden, waar mensen betalen om naar de ruimte te vliegen. Protesteren tegen GMO's is goed, maar ondertussen is 60% van de soja en mais in de VS wel gemanipuleerd.

Indymedia is echt wel iets positief , maar waarom zou dit medium minder onder controle vallen dan de gewone media(Bill Gates?)

het wordt dringend tijd dat mensen eens uit hun ideologieen stappen(trotskisme, anarchisme, communisme, marxisme) want tot op heden is er nog niet veel verandert.

De tijd dat regeringen, ministers iets te zeggen hadden is ook wel voorbij, hebben ze wel ooit iets te zeggen gehad?

Binnenkort betalen we met zijn allen in Euro en zullen de kinderen die nu geboren worden, zich binnen zestien jaar veel meer Europeaan voelen, dan dat wij nu doen.

Alternatieve media en mainstream media zijn het over één ding eens, op de G8 toppen wordt niet echt veel beslist, waarom er dan zoveel aandacht aan geven?

Hier in Belgie hebben we de hoofdzetel van de Europese Ronde Tafel.
Gaan we eind december met zijn allen naar Brussel om tegen de ministers te betogen of veranderen we het doelwit en vallen we degenen aan die echte macht hebben, zijnde de grote industrielen?

Ministers en co zijn de marionetten, misschien wordt het tijd om de marionettenspelers aan te vallen...