arch/ive/ief (2000 - 2005)

Genua picture report van de acties tegen de G8
by mara Wednesday, Jul. 25, 2001 at 9:24 PM
maravanriet@hotmail.com

Genua picture report van de acties tegen de G8

Genua picture report van de acties tegen de G8

Mara

Hoewel de politie de amokmakers urenlag hun gang liet doen, waren er zo'n 200.000 tot 300.000 vreedzame betogers in de straten van Genua. Dat is bijna 4 keer Seattle en 15 keer Praag. In dat opzicht wasGenua een overwinning voor de beweging.

De echte vijand van onze overheden zijn niet de 'casseurs', maar deze vreedzame betogers met hun scherpe politieke eisen, die zich niet laten intimideren, maar massaal op straat blijven komen.

 
 
 
 
 

Qué bonito!
by Zumbi Thursday, Jul. 26, 2001 at 9:33 AM

La beauté de ces photos montrent clairement que la presse a le choix, que les journalistes peuvent montrer autre chose que les combats qui ont eu lieu à Gênes.
Pourquoi ne retiendrons-nous pas ces images aussi du Sommet?
La presse se plaint du fait que les combats de rue occultent les manifestants pacifiques. Elle se plaint en fait de son travail. Elle a le choix de montrer autre chose...

Hou deze beelden op je netvlies!
by lieven SOETE Thursday, Jul. 26, 2001 at 9:08 PM
soete.l@worldonline.be

Inderdaad. Wie deze beelden ziet en niet weet waar ze vandaan komen, kan ze onmogelijk in verband brengen met Genua, juli 2001. Er is hier niet één van de vele demonstraties, van de honderdduizenden betogers – tot opa's en ama's toes; vaders met kinderen in de rugzak! – van hun eisen en verzuchtingen in beeld gekomen. Daarmee versterken de media zélf de trend dat alleen geweld loont, want daar alleen geilen ze op.


Natuurlijk kunnen/mogen we de fascistische gruwels van de BB (Bush-Berlusconi) en hun zwarte horden niet vergeten. Maar we kunnen toch best onthouden wat Vittorio Agnoletto zei na de moord op Carlo: de beste reactie is de beweging nog verbreden en maken dat we morgen met nog méér volk op straat komen.


Bovenstaande beelden kunnen een mooie en sterke stimulans zijn om te mobiliseren voor D14 in Brussel.

Dank
by Deirdre Wednesday, Aug. 08, 2001 at 3:12 PM

Dank u voor de mooie foto's. Eindelijk eens een ander beeld dan al dat geweld dat de media (ook vaak te alternatieve media) ons laten zien.

eindelijk
by goele Monday, Aug. 13, 2001 at 7:51 PM

ik hoorde altijd dat de pers enkel het geweld belicht terwijl er ook veel goeie dingen waren, maar nu heb ik het ook gezien.