arch/ive/ief (2000 - 2005)

Scajola: "Agent doodde Carlo Giuliani uit zelfverdediging."
by pIET Tuesday July 24, 2001 at 01:18 AM

Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Scajola: "Agent doodde Carlo Giuliani uit zelfverdediging."

Scajola:
carlo.jpg, image/jpeg, 623x690

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Scajola zei maandag 23 juli in het parlement dat de politieman die vrijdag 20 juli in Genua tijdens de G8-top de 23-jarige Carlo Giuliani doodschoot zichzelf verdedigde "tegen wat een lynchpartij leek te gaan worden. Hij vuurde tweemaal zonder te kijken richting aanvallers".

De barbaar!!! Oordeel zelf...

Oordeel zelf inderdaad...
by Peter Wednesday July 25, 2001 at 09:43 AM

De Reuters foto's (overvloedig te zien op zowat elke Indymediasite) tonen een lynchpartij: de carabinieri worden langs verschillende kanten aangevallen met stenen, een zware houten balk en een verkeerspaaltje dewelke met kracht door de verbrijzelde ramen naar binnen worden gestoten. Als dit geen wettige verdediging is wat dan wel?

Het was moord met voorbedachte rade
by han Wednesday July 25, 2001 at 11:47 PM

Deze Jonge Dienstplictige werd de betoging ingestuurd met twee wapens. De wagen waar hij inzat en het pistool in zijn holster.
De jonge dienstplichtige paniekeerde en gebruikte bijd wapes waarover hij beschikte. Eerst vuurde hij enkel malen met zijn revolver en trof twee maal raak (in het hoofd). Nadie gebruikte hij zij tweede wapen en reed met de wagen over de dodelijk getroffen manifestant.

Zij die deze jonge dienstplichtige de opdracht gaven om zich met Jeep in de betoging te begeven begingen een moord met voorbedachte rade.


Tactische blunders!
by Peter VdB Thursday September 06, 2001 at 02:29 PM
peter@lhoon.com

In eerste instantie kan worden gesteld dat de rijkswachter (carabiniere) gewettigd het vuur opende, gezien hij bestormd werd door een gewelddadige, gemaskerde demonstrant die er duidelijk op uit was hem aan te vallen. Giuliani had duidelijk geen vreedzame bedoelingen; de niet-gewelddadige manifestanten zouden zich beter van hem distantiƫren dan hem als martelaar te vereren.
Het feit echter dat het rijkswachtvoertuig zich daar bevond en door de demonstranten kon worden ingesloten en aangevallen, getuigt van een zware tactische blunder van de bevelhebbers van de rijkswacht.
Een voertuig mag NOOIT ingesloten worden door manifestanten, dit is om problemen vragen! Dit geldt voor elk type voertuig: zelfs een tank! (die kwetsbaar is voor een goed gemikte molotovcocktail!)
Voertuigen ingezet bij de ordehandhaving moeten op de achtergrond blijven, of steeds begeleid worden door rijkswachters te voet.
Het is dus in de eerste plaats de slechte organisatie van de ordehandhaving die tot dit tragische incident geleid heeft.