arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verslag protestactie 23/07 aan de Italiaanse ambassade van BXL
by Dario Fo Tuesday July 24, 2001 at 12:37 AM

Maandagavond werden er twee protestacties georganiseerd, een in Brussel en een in Gent. In Brussel werd er gedemonstreerd voor de Italiaanse ambassade door ongeveer 150 mensen.

De actie was een initiatief van ‘Internationaal verzet' en verschillende anarchistische collectieven. Zij kwamen allen om hun ongenoegen te uiten over het politieoptreden in Genua en om hun soliariteit te betuigen met iedereen die getroffen wordt door de zware repressie. Het was natuurlijk vooral een actie als reactie op de moord op Carlo Guiliani. Net als zondag werden er enkele contouren van slachtoffers op straat geschilderd. Er werden toespraken gehouden en slogans geroepen zoals: "Berlusconi, assassino" of "En bas l'etat, les flics et les bourgeois". De politie was, zoals het VTM-journaal verwoordde op alles voorbereid, het waterkanon stond om de hoek, maar alles verliep rustig en vreedzaam, op een pv voor smaad aan de politie na. Wel spijtig dat er niemand aanwezig was van het IMC, om foto's te nemen e.d., wat op de PVDA-actie zondag wel het geval was. De ‘politieke hooligans' (en dan vooral de anarchisten) hadden blijkbaar genoeg aan vreedzaam protest.

Correction
by ZUMBi Tuesday July 24, 2001 at 10:06 AM

Je tiens à préciser en mon nom que le rassemblement de dimanche devant l'ambassade d'Italie n'était PVDA-PTB. De fait, leurs militants étaient les plus nombreux [Je n'y étaient pas mais c'est ce que l'on m'a dit], mais il y avait aussi le collectif européen contre l'impunité ou des gens d'Attac ou de D14, en infime minorité en effet.

foto's zullen (hoogstwaarschijnlijk ) volgen
by Joeri Tuesday July 24, 2001 at 11:12 AM

Er waren wel imc'ers aanwezig, doch zonder fotocamera. Er waren wel medebetogers die ons vertelden hun foto's te posten op de site

Hatelijk gezever
by han Wednesday July 25, 2001 at 11:54 PM

Dat begint hier goed als men in verslagjes van de acties al naar elkaar begint uit te halen.

Met alle respect maar de meerderheid van Indymedia Belgie zat in Genua, te bekomen van de inval op het Indymedia lokaal.
Dat zal die van Interntionaal verzet blijkbaar een worst wezen. Hatelijk vind ik deze opmerkingen.

Trouwens deze website vertrekt van het pricipe dat activisten zelf hun verhaal kunnen vertellen.

Zet die foto's er dus maar op zou ik zo zeggen.

No picyures?
by red kitten Friday July 27, 2001 at 05:38 PM
ladyredkitten@hotmail.com

Blame yourself if there's no pictures of your demo on this website! I would have come if i could, but i was working. Organizing a demo on Sunday was much more clever and aware of all the people who work...
As Han wrote: DO IT YOURSELF! BE THE MEDIA!