arch/ive/ief (2000 - 2005)

Protestactie tegen Italiaans politiegeweld
by Geert Cool Friday July 20, 2001 at 09:34 PM
internationaal_verzet@hotmail.com 09/232 13 94

Protestactie tegen het Italiaanse politiegeweld dat leidt tot de moord op een Spaanse betoger.

Protestactie aan de Italiaanse ambassade op maandag 23 juli!

Op de succesvolle vreedzame betoging van 20 juli heeft de politie zonder enige ernstige reden de stap gezet om opnieuw te schieten op betogers. Het enige antwoord van de burgerij op het groeiende verzet tegen het beleid dat opgelegd wordt bestaat blijkbaar uit repressie. Op toppen zoals de G-8 worden criminelen en oorlogsvoerders zoals Poetin of Bush met open armen ontvangen. De betogers die gesteund worden door brede lagen van de bevolking daarentegen worden door de burgerij gezien als loslopend wild waarop zomaar mag geschoten worden.

De vermoordde betoger werd in het hoofd geschoten. Om zeker te zijn dat hij zou dood zijn werd hij nog een tweede keer in het hoofd geschoten en is met een tank over hem gereden! Deze barbaarse methoden horen niet thuis in een land dat zichzelf democratisch pleegt te noemen. De misdaad van de betogers die aangevallen werden bestond uit het maken van lawaai door te schudden aan de opgestelde hekkens. Hierop werd gereageerd met traangas en waterkannonnen. Een aantal betogers reageerden door met vanalles te gooien naar de politie. Een begrijpelijke reactie na het onnodige politie-geweld, maar wel zinloos. De massale politie-aanwezigheid en de enorme criminaliserings-campagne tegen de betogers wijst erop dat de politie ieder excuus zal aangrijpen om bijzonder hard op te treden tegen alle betogers. We mogen hen geen excuus aanreiken om over te gaan tot harde repressie en barbaars optreden.

Om te protesteren tegen het politie-optreden in Genua circuleert er in Italië momenteel een oproep voor een algemene staking. Ook elders willen we zoveel mogelijk protestacties organiseren tegen het politie-optreden. Internationaal Verzet roept iedereen op om maandagavond om 19u00 te protesteren aan de Italiaanse ambassade (Rue Claus 28).

Maandag 23 juli. 19u00 Italiaanse ambassade te Brussel

Italiaanse ambassade:
Rue E. Claus 28 te Brussel. Tram 23 of 90 tot de stop ‘Le Grand'.

enkele correcties
by Joeri Friday July 20, 2001 at 11:10 PM

De vermoorde betoger was niet geweldloos, wat uiteraard nog geen reden is om er op te beginnen schieten.
Er werd wel degelijk geweld gepleegd door bepaalde groepen betogers (black block); we hebben wel zware vermoedens dat de black blockers geinfiltreerd werden door politie; misschien zelfs hele groepen gewelddadige betogers die geinfiltreerd werden.
momenteel hebben we daar echter spijtig genoeg (nog) geen bewijzen van , hopelijk volgen deze nog (foto-en/of videomateriaal)
De vermoorde activist werd niet overreden door een tank, wel door een politiecombi.
Er werd ook aangegeven dat er een tweede persoon zou overleden zijn. We hebben daar echter nog geen bevestiging van ontvangen.

tanks en burgerij?!
by Sophie Saturday July 21, 2001 at 04:40 PM
sofrere@yahoo.com

"Om zeker te zijn dat hij zou dood zijn werd hij nog een tweede keer in het hoofd geschoten en is met een tank over hem gereden! Deze barbaarse methoden horen niet thuis in een land dat zichzelf democratisch pleegt te noemen."
Dat laatste is zeker waar, maar zo'n sensatielustige, oncorrecte informatie hoort zeker ook niet thuis op een site als independent media center.
Ik vind de berichtgeving op de verschillende IMC sites heel verhelderend en ik vind dat er schitterend werk wordt geleverd. Maar hoe komt het dat we op de Belgische site de oude, niet om een onwaarheid verlegen, pvda rethoriek weer geserveerd krijgen? De burgerij en tanks aanhalen maakt het niet geloofwaardiger of erger - het feit dat een betoger doodgeschoten wordt, is op zich gewoon al revolterend. Integendeel, verkeerde informatie werkt alleen maar discrediterend, bij de mensen die je juist wilt bereiken!
En als je de buregerij dan toch wil aanhalen dan hoop ik maar dat je er bewust van bent dat wij, het Westen, de burgerij van de 21ste eeuw zijn.
Hoe grof en revolterend ik de dood van deze betoger ook vindt, dat doet niets af aan mijn kwaadheid dat bepaalde mensen blijkbaar misbruik willen maken van die dood om hun visie van de werkelijkheid aan de man te brengen.

correcties maar vooral eenheid in de strijd
by Jan Saturday July 21, 2001 at 06:41 PM

Dat de berichtgeving correct moet zijn, daar ben ik volledig mee akkoord.

Ten eerste ging het volgens mij ging het om een gepantserde politiecombi.

Ten tweede gaat het inderdaad over de repressie van de burgerij. Met burgerij werd en wordt bedoeld de klasse die de productiemiddelen bezit en de andere klasse, de werknemers uitbuit. Hoewel er veel meningsverschillen zijn bij de antiglobalisten, is het voor iedereen toch duidelijk dat de G8 de belangen van de burgerij, de multinationals zoals ESSO, GM, ene verdedigen.

Dit is geen pvda-retoriek, maar een analyse van welke partijen er tegenover elkaar staan.

Detail: de auteur van het eerste artikel, Geert Cool, is reeds jaar en dag aangesloten bij Militant-Links, een trotskistische beweging. Ze zijn zeker niet akkoord met alle punten van de PVDA, al is er wel een samenwerking gesloten zoals voor de betogingen in België. Internationaal Verzet is, naar mijn informatie, eveneens een frontorganisatie.


Hierbij dus een warme oproep om de rangen te sluiten. We moeten samen reageren tegen de G8 en het geweld dat ze tentoonspreiden en uitlokken. Morgen verzamelen aan de ambassade: correct geïnformeerd maar verenigd!

politiewagen
by geert cool Saturday July 21, 2001 at 08:13 PM

Hallo, Er was een misverstand bij de vertaling van het materiaal dat ons bereikte vanuit Genua. Nu is het overal gecorrigeerd. Sorry voor deze fout.
GC

een keuze
by -vf- Wednesday July 25, 2001 at 03:11 PM


ofwel gaat het IMC zich profileren als tendentieuze discussiewebsite waar deze - inderdaad PVDA-rethorische - zaken kunnen geschreven worden.
Ofwel brengen jullie nieuws vanuit een andere hoek en nemen jullie zulke berichten meteen van je website...

-vf-

heh ....
by han Thursday July 26, 2001 at 01:16 AM

Daar het IMC in Genova onbruikbaar werd gemaakt en we eigenlijk ook moesten bekomen van de inval op het IMC is deze discussie me ontgaan.

Het artikel van Geert bevat nogal wat onjuiste info. Dat stoort des te meer omdat de juiste informatie reeds uren op deze website te vinden was.

Zij die hier tussenkomen om te zeggen dat geen PVDA retoriek op de deze website thuishoort hebben dubbel ongelijk.

Eerst en vooral omdat Geert zoals hier reeds werd aangegeven in geen geval van de PVDA is.

Maar nog meer omdat dit juist wel de plaats waar die andere stem kan gehoord worden.

Indien men op Indymedia de PVDA of andere linksen zou sencureren, dan heeft Indymedia dan heeft het geen reden meer tot bestaan.

Mischien moeten we er ons wel over beraden of we aan artikel zoals dat van Geetr hierboven wel op de site kunnen houden. Maar die overweging maak ik enkel omdat er eigenlijk teveel verkeerde informatie in staat.

Groeten
han