arch/ive/ief (2000 - 2005)

Mano Chao in Genova [picture report]
by han Thursday July 19, 2001 at 01:30 PM
han@indymedia.org

Mano Chao in Genova [picture report]

Genova : NO G8
MANO CHAO In CONCERT

Some pictures from 18.07.01
by: han

© copyleft

Ook wat commentaar, als het kan!?
by Mieke (Brussel) Thursday July 19, 2001 at 08:46 PM

Brussel, donderdagavond, 19 juli 2001.
Mooie foto's. Het moet er tof zijn.
Wie zwaait daar met die Cubaanse vlag? Zijn er daar ook Cubanen?
Breng ons eens wat nieuws - ook inhoudelijk - van wat er ginder nu gebeurt onder de tienduizenden protesteerders. Waarover wordt er gesproken, gediscussieerd? Wie zijn daar allemaal? Wat gebeurt er?
Vertel eens wat anders dan de beelden en commentaren over flikken en dreigend onheil. Hier zien en horen we nagenoeg niets anders.

korte impressie van mijn dagen in genua
by kersey Monday July 23, 2001 at 09:32 PM

ik heb 3 dagen meegelopen in vreedzame demonstraties met een groep nederlanders van ca. 70 mensen. aangezien de groep bestaat uit mensen met allerlei politieke wordt er veel over politiek gepraat. maar ook over andere demo's en tactiek maar ook gewoon over andere dingen. of het leuk was weet ik niet. aan de ene kant geeft het een goed gevoel er bij te zijn en is het enorm hoopgevend om te zien dat er mensen uit de hele wereld zijn gekomen om aan te geven dat ze er genoeg van hebben. aan de andere kant is het niet leuk om als vreedzame demonstrant regelmatig met traangas en pepperspray bespoten te worden, zelfs als je met je rug naar de politie staat en er zelfs een hek tussen staat. de sfeer op straat werd ook steeds grimmiger naarmate het weekend vorderde en er steeds meer berichten kwamen van lompe en agressieve politie. al bij al heb ik toch een goed gevoel over het bereikte resultaat. ondanks dat de berichtgeving over geweld de boventoon voert krijgen de motieven daarachter wel veel aandacht en is er veel discussie geweest. ik veroordeel het geweld trouwens niet, dat zie ik als onderdeel van de strijd.

en nog wat positiefs
by kersey Monday July 23, 2001 at 09:38 PM

nu de mooiere dingen: natuurijk de enorme aantalen mensen vanuit de hee wereld die samenkwamen om te protesteren. enkele voorbeelden: turken en koerden die samen lopen in de demo tegen racisme. russen en tjetsenen die samen demonstreren. de reacties van inwoners van genua. een oud vrouwtje dat op haar balkon met een rooie zakdoek naar de demonstranten gaat zwaaien waarop duizenden mensen "libera genua" gaan roepen. de inwoners van genua die met waslijnen en bvuile was demonstreerden omdat berlusconi de bevolking had opgedragen de vuile was binnen te halen omdat dat geen gezicht zou zijn. de garlic for peace actie waarbij er knoflook uitgedeeld werd om te gooien omdat berlusconi een hekel heeft aan knoflook. leuzen als "george bush we know you, your daddy was a killer too" en nog veel meer maar dit is wat me nu te binnenschiet.