arch/ive/ief (2000 - 2005)

Onkruit Vergaat Niet! spettert op de Megafestatie in Utrecht
by R. Friday July 13, 2001 at 11:42 AM
dieseldike@hotmail.com / /

Onkruit Vergaat Niet! heeft deze week weer een aantal anti-militairistiese axies gedaan op de Megafestatie, die elk jaar gehouden wordt in Jaarbeurs te Utrecht. Afgelopen donderdag 12 juli zijn bij een 'spetterende' axie 5 mensen opgepakt.

Een aantal Onkruit aktivisten zijn donderdag 12 juli vermomd als 'doorsnee Megafestatiebezoeker' de Jaarbeurs ingegaan, om daar een axie uit te voeren in de militaire hal, waar jongeren vanaf 12 (!!!) jaar het leger ingelokt worden onder valse voorwendselen over het werk van een soldaat.
Terwijl twee aktivisten voor wat afleiding zorgden met een spandoek, sprongen vier anderen met doodshoofdmaskers in een bassin dat onderdeel is van de stormbaan van de landmacht. Enkele anderen zorgden dat de nodige flyers werden verspreid. De vier personen in het water werden hardhandig door soldaten uit het water getrokken (ik heb er een kapot tshirt aan over gehouden, en anderen heftige schaafwonden) en op het droge gesmeten. Hierna zijn ze gearresteerd door de gestresste politie. Na een uurtje apart genomen te worden en een klein verhoor ondergaan te hebben zijn ze weer vrijgelaten en zijn er vanaf gekomen met slechts een ontzegging tot de Jaarbeurs voor een jaar.