arch/ive/ief (2000 - 2005)

Flahaut: War is good for you! (nl)
by Bert De Belder Saturday July 07, 2001 at 12:41 PM
bert.debelder@wanadoo.be 02/216.06.35

Belgisch Defensieminister Flahaut beweert dat het Balkansyndroom niet bestaat. Militairen die naar de Balkan gingen, zijn minder ziek en gaan minder vaak dood. Allen daarheen!

Flahaut: War is good for you!

Jonge soldaten met zeldzame kankers, extreme vermoeidheid, slaap-, geheugen- en concentratiestoornissen: volgens de Belgische "krijgsmacht" (dat ze de klere krijgen in plaats van de macht!) hebben deze verschijnselen bij Belgische soldaten die in de Balkan hebben "gediend"(lees: de economische en geostrategische belangen van het westen hebben gediend), enkel en alleen met slechte veldbedden en zware botinnen te maken.
Meer zelfs: WAR IS GOOD FOR YOU! Volgens de Navo-onderzoeken zijn Navo-soldaten die naar de Balkan gingen, zijn minder ziek, hebben minder kanker en gaan minder dood dan de pechvogels die in de Belgische kazernes al kaartend achterbleven.
Een al te doorzichtige witwas- en doofpotoperatie. Want als het allemaal zo gezond was in de Balkan, waarom spreekt Flahaut dan toch van een "veteranensyndroom"? Waarom gaat hij er niet op vakantie? Waarom wil hij nieuwe medische dossiers en het bijhouden van bloedstalen van soldaten op (beschavings-? bekerings?)missie? Waarom krijgen Belgische soldaten die naar Kosovo gaan vanaf nu een speciale opleiding over de gevolgen van het gebruik van de verschrikkelijke ABC-wapens - atoom-, biologische en chemische wapens?
En, neen, het was niet Sluwe Slobo, niet Monster Milosevic die zulke wapens inzette. Eerste sergeant Tom Van der Spiegel, ABC-specialist en lesgever bij het Belgisch leger: "De Amerikanen hebben tijdens de bombardementen op Kosovo doelbewust industriële installaties uitgezocht. Chemische complexen bijvoorbeeld die gebombardeerd werden met munitie met verarmd uranium, daarbij moeten wel giftige stoffen vrijkomen. We kunnen onze jongens dus maar beter goed beschermen." (De Morgen, 15 juni)
Zou het niet veel logischer zijn dat Clinton, Blair en Solana terechtstaan in Den Haag, wegens het dodelijke Navosyndroom dat ze bij hun eigen soldaten, en nog veel meer bij de burgerbevolking van Joegoslavië en Irak hebben veroorzaakt? Ik ben ervan overtuigd dat levenslang brommen goed zal zijn voor de gezondheid - misschien niet van hén, maar wel van de volkeren in de Balkan en in Irak en in...