arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het gelijk van Milosevic
by De Waarheid Tuesday July 03, 2001 at 07:47 PM

Als Slobodan Milosevic voor het Joegoslavië-Tribunaal verklaart dat hij dit orgaan niet erkent als een rechtbank maar dat hij het als een politiek orgaan beschouwt, heeft hij het gelijk volledig aan zijn zijde.

Het gelijk van Milos...
milosevic_2.jpg, image/jpeg, 260x235

„Dit tribunaal is illegaal omdat het niet is ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, daarom heb ik geen juridische bijstand nodig", zei de ex-president van Joegoslavië. „Het Joegoslavië-Tribunaal is onwettig en misleidend", dat zei de ex-president van Joegoslavië Slobodan Milosevic dinsdagmorgen 3 juli 2001 tijdens zijn eerste optreden voor de 'illegale' rechters. Op de vraag van rechter Richard May of hij de vier aanklachten volledig moest voorlezen antwoordde Milosevic: „Dat is uw probleem." Milosevic weigerde te antwoorden of hij schuldig of onschuldig is aan de aanklachten.

Lees Het gelijk van Milosevic in De Waarheid

Jah, hij heeft gelijk
by han Tuesday July 03, 2001 at 11:24 PM

Hoe moeilijk het ook te verteren is, de man heeft gelijk.

Het tribunaal in den Haag werd aangesteld door de veiligheidraad (en voor zover ik weet zelfs met enkel onthoudingen, maar daar ben ik niet zeker van).
Indien het in de algemene vergadering van de UNO moest gestemd worden was het er niet gekomen.

Dat dit proces een politiek proces is is maar al te duidelijk.
Het zelfde tribunaal slaagde erin de NATO vrij te spreken van oorlogsmisdaden, terwijl de NATO in Joegoslavie massaal water voorzieningen, electrticteitscentrales, bruggen, heeft gebombardeerd, dat zijn volgens verschillenden conventies "oorlogsmisdaden"
Nog erger de NATO bombardeerde ook de Radio en televisie gebouwen. (nooit gezien in de geschiendenis).

De overbrenging van Milosevitch verliep trouwens volledig illegaal.

Wanneer gaat het tribunaal in Den Haag Pinochet kidnappen, of Verhofstad (vanwege de kernwapens op kleine Brogel), ....

Medialeugens
by Karel de Graaf Wednesday July 04, 2001 at 09:59 AM

Wie over Joegoslavie praat heeft het over medialeugens.

Diezelfde leugens leiden in Nederland en sommige andere westerse landen tot berusting en zelfs steun voor de kidnapping en uitlevering van Milosevic.

Van Djindjic is bekend dat hij een regelrechte marionet van de NAVO-maffia is. Kostunica, die zich altijd in woorden tegen de uitlevering heeft verzet zegt nu dat hij geen mogelijkheden meer zag om uitlevering tegen te houden, omdat hij gezien de financiele positie van het land daartoe werd gedwongen en omdat zijn partij te klein zou zijn.

The following, from a Belgrade newspaper, speaks for itself:

18:16 NEDELJNI TELEGRAF - the Exclusive Discussion between President Kostunica and PM Djindjic on Extradition of Milosevic

The NEDELJNI TELEGRAF Belgrade weekly in its special number dealing with extradition of Slobodan Milosevic to The Hague Tribunal, publishes a number of exclusive pictures and the transcript of the phone discussion about extradition between Yugoslav President Vojislav Kostunica and Serb PM Zoran Djindjic before the departure of the latter to talks with William Montgomery, the U.S. Ambassador to Yugoslavia.

This is the transcript made by NEDELJNI TELEGRAF:

PM Djindjic: "What shall I say to Montgomery?"

President Kostunica remains silent...

PM Djindjic: "Very well then, in this case I will resign, and you rule alone!"

President Kostunica: "Come on, don't rush, we need no quarrels."

PM Djindjic: "All right, but what shall I say? Yes or no?"

President Kostunica (after a pause): "Yes."

The URL for this article is http://emperors-clothes.com/docs/partners2.htm