arch/ive/ief (2000 - 2005)

Gelukwensen bis voor VRT-tennisberichtgeving
by jp everaerts Wednesday June 27, 2001 at 10:38 PM
mediadoc.diva@skynet.be

Gelukwensen voor de VRT-tennisberichtgeving (bis)

Als het op het volk verwennen aankomt, slaat de VRT alles. Neem nu het jongste besluit om voortaan de Ketnet-programma's te doen wijken voor de rechtstreekse ('live' !) uitzendingen van het Grand Slam-tennistournooi op Wimbledon.

Er diende hiervoor hard gelobbyd te worden door hoofdredacteur Sport Frank Van Laeken. "Hij heeft er alles aan gedaan om de Wimbledon-wedstrijden met de Belgen op het scherm te krijgen", eerde De Standaard hem. "Canvas wil er alvast geen minuut van missen. 'Als het moet, breken we in in de programmatie van Ketnet', klinkt het."

Zodoende kunnen de tenniswedstrijden nu ononderbroken uitgezonden worden op het tweede net, dat zo weer iets terug wint van zijn vroegere glorie als 'evenementennet'.

Dat het de tennissport is die deze doorbraak forceert is niet te verwonderen. De sport is in Vlaanderen razend populair geworden en dat is zeker ook te danken aan de VRT die met haar uitzendingen "voor ongekende kijkcijfers" zorgt. "Canvas wil niet de fout maken zoals bij de mannenfinale van Roland Garros", schreef De Standaard. "Die werd afgebroken op het moment dat de programmatie van Ketnet moest starten. Daarop kwamen heel wat negatieve reacties van kijkers."

"Jamaar", zult u protesteren, "wat zullen onze jongste kijkertjes ervan vinden dat hun programma's niet op het vertrouwde uur uitgezonden worden ? En hun ouders die daardoor met hun kroost geen weg weten ? Hen zelfs niet naar bed krijgen ?"

Ach kom nou. Slaat met al de aangekochte animatie die Ketnet zo kwistig programmeert, de verbeelding van de kinderen niet te veel op hol ? Onze jeugd - die van de 'achterbank-generatie', weet je wel - kan overigens best wat meer sportuitzendingen gebruiken om haar chronisch gebrek aan beweging te compenseren.

Bovendien staan er hier hogere belangen op het spel. Vergeet niet: Kim versloeg Justine. Nog even en zelfs George W.B. weet dat Vlaanderen bestaat.

Het TSE-Comité (Topsport Eerst)