arch/ive/ief (2000 - 2005)

VTM en de globalisatie
by hitcher (anti-spam address) Tuesday June 19, 2001 at 07:18 PM
i4dlub9dz9y001@sneakemail.com - -

VTM is weer mooi bezig zo te zien...

VTM is weer mooi bezig zo te zien...

"de jongeren" die amok maakten in Geuteborg komen naar Brussel en "dat is slecht" en dat is allemaal "krapuul zonder politieke visie" die de oude zakken hun natte globalizatiedroom komen stukmaken "en-dat-mag-niet-hé" is de boodschap. Vooral proberen ze alweer de oudjes die deze ellende allemaal zelf geproduceerd hebben en er zelf rijk van worden en nu lekker tv kijkend zeggen dat "het toch nogal iet is hé" te brainwashen...
(volgens hen is H&M die hun ruiten werden ingesmeten een 'lokale zelfstandige' yeah right!)

Denken die daar nu echt dat iedereen debiel is en hun desinforamtie blijft slikken???
Ik hoop dat ze de blauwe studio's daar in Vilvoorde eens aapakken... ze verdienen het met hun desinformatie!

De tijd van witte vlaggetjes en geitenwollensokken-betogingen is voorbij stelletje industiële machiavellisten! de vlam erin!

heh ...
by han Tuesday June 19, 2001 at 08:02 PM

De Vlam erin ????

Ik kan me vinden in je kritiek,....
Maar ik vind je oplossing nogal eenvoudig.
Laat ons maar een proberen om die miljoenen die dagelijks voor de kastje zitten en naar VTM kijken te overtuigen om in december mee op straat te komen tegen het Eurpa van de multinationals en het kapitaal.

Want het is pas dan je gevaarlijk wordt, en het is pas dan je ook iets zal kunnen veranderen.
Zeker niet door met een paar honderd eens goed te boel op stelten te zetten.
En ik vraag me echt af of je ook maar iemand van je gelijk overtuigd door eens de ramen van de H&M in te smijten. Ik vraag me gewoon af of dat enig nut heeft.

Het enige nut dat het heeft is dat men de hele beweging gemakkelijker kan kriminaliseren.

Laat ons de komenden 6 maanden maar eens proberen om de VTM kijker te overtuigen om mee te betogen in Gent en in Brussel.

Groeten
han

Geweld en Göteborg
by geert cool Tuesday June 19, 2001 at 11:35 PM
geertcool@hotmail.com

De vraag stelt zich natuurlijk hoe we bredere lagen van de bevolking kunnen overtuigen om deel te nemen aan acties tegen het huidige systeem. Daarbij zullen taktische vragen ook belangrijk zijn: zal met stenen gooien aanvaard worden als actiemethode? Volgens mij niet. Het zal bovendien als excuus gebruikt worden om iedere anti-kapitalist als hooligan voor te stellen.

Volgens mij is het nodig dat we bij de EU-top in Brussel met duizenden protesteren, dat we overal in onze omgeving mobiliseren en dit actief organiseren. Als we Brussel onder de voet lopen (omwille van het aantal betogers) kunnen we de EU-top effectief stoppen. De betoging moet dan wel groot zijn en niet enkel uit jongeren bestaan.

Over het geweld in Göteborg vind ik het belangrijk dat we met de linkerzijde een genuanceerd standpunt innemen. Het volstaat niet van op een morele basis afstand te nemen van het geweld, wij moeten uitleggen hoe het zover is kunnen komen en wat de rol van de politie was. De harde repressie (het neerschieten van een betoger is iets wat we niet vlug mogen vergeten!) van de politie was er een ware schande.

GC

VTM meelopers, jullie zijn het zelf
by azerty Friday June 29, 2001 at 06:22 PM
anoniem@anoniem.nl

Als je die dag het VTM nieuws had gezien, zag je een politieman een betoger neerschieten.

Als je de volledige beelden hebt gezien, zie je dat die jongen al een tijdje aan het gooien was en al mensen had verwond; je zag ook dat de politieman hem waarschuwde, in alle talen, en met een aantal kogels in de lucht, maar hij bleef maar dichter komen en gooien, waarna de politieman hem "geneutraliseerd" heeft. zijn volle recht