arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nicos Maziotis in hongerstaking
by anarchist black cross - gent Thursday June 14, 2001 at 10:35 PM
abc_gent@yahoo.com PB 40, 9000 Gent 2

De anarchistische gevangene Nicos Maziotis ging in hongerstaking in solidariteit met de strijd van de politieke gevangenen in Turkije tegen de invoering van de F-type gevangenissen. Hieronder volgt zijn verklaring.

"De dood verachtend gaan Turkse en Koerdische kameraden door met hun strijd tegen de nieuwe isolatiecellen. Terwijl de kapitalistische "democratiën" van het Westen - inbegrepen de Griekse staat die een antiterroristische wet oplegt onder de druk van de V.S. - allen natuurlijk medeplichtigen zijn aan de misdaden van de Turkse staat, hebben vele revolutionaire gevangenen in Europa - zoals die van de PCE(r) en GRAPO in Spanje, van Action Directe in Frankrijk en van de Strijdende Communistische Cellen in België - hun solidariteit uitgedrukt met de Turkse en Koerdische kameraden door elk om beurt korte hongerstakingen te houden, dit van April tot op de dag van vandaag.
Na de 5-daagse symbolische hongerstaking die ik hield in December 2000, neem ik deze keer van 9 tot 13 Juni deel aan de internationale beweging van hongerstakingen in solidariteit met de Turkse en Koerdische kameraden.
Omdat gevangenissen, isolaties, folteringen, antiterroristische wetten, repressie, toegepast worden door alle staten en door alle regeringen. Omdat revolte tegen Staat, Kapitaal en de Nieuwe Orde rechtvaardig is. Omdat Solidariteit ons Wapen is."

9 Juni 2001
Nikos Maziotis
Koridallos Gevangenis
Athene, Griekenland

[Nikos Maziotis werd op 7 Juli 1999 veroordeeld tot 15 jaar gevangenis. Dit voor het plaatsen van een bom (die niet ontplofte) voor het Ministerie van Industrie en Ontwikkeling en voor het bezit van wapens en explosieven. Nikos heeft daarvoor de verantwoordelijkheid opgenomen.
Zijn aanslag kadert in de harde strijd die de inwoners van enkele dorpen in het Noorden van Griekenland (baai van Strymonikos)voeren tegen de Canadese multinational TVX Gold. De multinational kon daarbij rekenen op de steun van de Griekse overheid: om het verzet van de bevolking in de kiem te smoren werd de regio militair bezet.
Voor meer info, ondermeer zijn uitgebreide verdedigingsrede voor het hof van Athene, contacteer het @BC-Gent]