arch/ive/ief (2000 - 2005)

Gelukwensen voor VRT- en VTM-tennisberichtgeving
by diva-news Friday June 08, 2001 at 12:44 PM

Tot onze grote vreugde kunnen we de jongste dagen vaststellen dat zowel VRT als VTM eindelijk de enorme maatschappelijke relevantie van de tennissport ontdekt hebben. Daarvoor was het wel eerst nodig dat twee Belgische tennisters - Clijsters en Henin - de halve finale van 'Roland Garos' bereikten.

Tot onze grote vreugde kunnen we de jongste dagen vaststellen dat zowel VRT als VTM eindelijk de enorme maatschappelijke relevantie van de tennissport ontdekt hebben. Daarvoor was het wel eerst nodig dat twee Belgische tennisters - Clijsters en Henin - de halve finale van 'Roland Garos' bereikten.
Maar eindelijk besteden de VRT- en VTM-journaals de eerste en beste minuten van hun journaals nu dus toch aan de prestaties van onze tennisters. Clijsters en Henin zijn overigens perfecte rolmodellen voor de jeugd, gefocust als ze zijn op dat ene doel dat ze zich stelden: de top bereiken.

Eindelijk worden we niet vanaf de eerste minuten gebombardeerd met de zoveelste spijkerbom in het Midden-Oosten, eindelijk niet de zoveelste dolle koe om gek van te worden ...

We steunen de leiding van de VRT- en VTM-sportredacties trouwens volledig in hun streven om de sportberichtgeving weg te krijgen uit het verdomhoekje waarin ze nu zit, achteraan het nieuws bengelend alsof sport zomaar een bijzaak zou zijn.

En als Roland Garos achter de rug zal zijn: neemt u, dames en heren van de VRT- en VTM-sportredacties, dan maar eens een weekje rust. De boog kan niet altijd gespannen staan. Het bijzonder stresserende werk dat u nu dag in dag uit moet presteren, dat is overigens ook topsport.
Het TSE-comité ('TopSport Eerst')

topsport eerst ?
by bart Friday June 08, 2001 at 02:45 PM
marescaux.vincke@pandora.be

tjah, weer zo'n bericht.

1) Je wijst op de "enorme maatschappelijke relevantie" van de tennissport. Je wijst er op, misschien zou het wel goed zijn als je ook eens zou zeggen waar die maatschappelijke relevantie uit bestaat, mij is het niet duidelijk.

2) dat je clijsters en henin als perfecte rolmodellen ziet enkel en alleen omdat ze "gefocust als ze zijn op dat ene doel dat ze zich stelden: de top bereiken", zegt zeer veel. Dus de top bereiken in iets is het doel dat iedereen zich zou moeten stellen ? Dus grenzeloze competitie en de top bereiken zijn de ultieme waarden. Ooit al eens gehoord van de volgende woorden: solidariteit, gelijk(waardig)heid, redelijke loonspreiding, ...

3) Als ik iemand als Sabina Appelmans hoor commentaar geven, vind ik dat echt een stuk erger om te verteren dan "vanaf de eerste minuten gebombardeerd (te worden) met de zoveelste spijkerbom in het Midden-Oosten".

4) "achteraan het nieuws bengelend alsof sport zomaar een bijzaak zou zijn". Ik vind dat ook. Stel je voor, er zijn een miljoen doden gevallen in rwanda, bush probeert heel de wereld om zeep te helpen en dergelijke onbenulligheden meer komen dan nog voor het belangrijkste item van de dag: sport. Misschien doen ze dat alleen maar omdat je dan nog wat onbelangrijke zaken zou weten ook ??? Get a life !

5)Van mij mag je hier gerust posten hoor, maar er bestaan truukjes om tot iets zinnigs te komen:
Denk eerst, schrijf dan.

Met vriendelijke groeten,

Bart
(ja, ik ben dus kwaad over die onzin, topsport waarbij enkele mensen schandalig veel geld verdienen krijgt al veel te veel aandacht).

Ironisch... toch?
by Olivier Friday June 08, 2001 at 04:40 PM
alterecho@brutele.be

Bedankt Bart dat je de zaken even rechtzette. Ik durf nochtans te hopen dat bovenstaande 'gelukwensen' puur ironisch waren, maar nu je het zegt, er valt geen concrete aanwijzing te bespeuren. Ik kan me niet voorstellen dat zulk een tekst NIET ironisch zou zijn, maar men neme beter het zekere voor het onzekere. In ieder geval, bedoeld of niet, als je hem met een ironische bril leest is hij best wel grappig...

ironie
by bart Friday June 08, 2001 at 04:53 PM
marescaux.vincke@pandora.be

Olivier,

Kan best zijn dat het ironisch bedoeld was. 't Probleem is dat veel mensen echt zo denken. Gelukkig posten die dat hier niet te veel :-)

Ik heb ernaar gekeken, het was heel mooi
by han Friday June 08, 2001 at 05:14 PM

Ik heb Live naar stukken van die wedstrijd gekeken.

En het was mooi om naar te kijken.
Maar waarschijnlijk zou ik elke dames tennismatch van een beetje niveau mooi vinden om naar te kijken.

Maar jah, als twee meisjes een wedstrijdje spelen zonder dat de inzet 13 miljoen Bfr is, is dat natuurlijk niet zo intressant he.

Wie heeft er eigenlijk gewonnen, het zwarte rokje of het witte rokje ??

Pas op
by ho Friday June 08, 2001 at 07:00 PM

Waarschuwing : de namen Henin en Clijsters mogen niet gebruikt worden zonder hun toestemming.
Als Indymedia zich denkt te profileren dankzij hun topprestaties, hebben jullie het wel fout. Dat is enkel voor de professionele sponsors weergelegd.

Kim en Justin mag dan weer wel gebruikt worden.

pleitend voor meer topsport op indymedia:-)
by Joeri Saturday June 09, 2001 at 01:24 AM
Joericoppens@pandora.be

Eindelijk eens topsportverslaggeving op deze website, straks zouden we nog gaan denken dat indymedia-medewerkers helemaal wereldvreemd zijn en zelfs niet gemerkt hebben dat J.H. en K.C. (bij deze heb ik uit veiligheid het product niet bij naam vernoemd :-) ) echt wel roem en faam aant verwerven zijn en heel belangrijk zijn voor de uitstraling van ons landje.

Als opener in tv-journaals verslag uitbrengen over tennis ipv pakweg palestina of nepal is toch gewoon veel leuker; nu kan mn gemoed al niet meer stuk op zo'n momenten, hoef ik niet meer te gapen op die ouwe mannen met hun door littekens getekende gezicht, doch kan ik staren naar twee jonge belgische meisjes; hoef ik 's avonds na mn dagtaak ook niet meer het gezanik van enkele belangrijke piefen te aanhoren, maar kan ik lekker languit genieten

dan denk ik bij mezelf, er is blijkbaar geen leed meer in de wereld, laten we nog maar een pintje drinken.

triest hoor
by ikke Tuesday June 19, 2001 at 01:15 PM

triest dat jullie niet meteen door hebbben dat bovenstaande tekst ironisch bedoeld is ..

Gelukwensen bis voor VRT-tennisberichtgeving
by jp everaerts Wednesday June 27, 2001 at 10:35 PM
mediadoc.diva@skynet.be 02/219.93.13

Gelukwensen voor de VRT-tennisberichtgeving (bis)

Als het op het volk verwennen aankomt, slaat de VRT alles. Neem nu het jongste besluit om voortaan de Ketnet-programma's te doen wijken voor de rechtstreekse ('live' !) uitzendingen van het Grand Slam-tennistournooi op Wimbledon.

Er diende hiervoor hard gelobbyd te worden door hoofdredacteur Sport Frank Van Laeken. "Hij heeft er alles aan gedaan om de Wimbledon-wedstrijden met de Belgen op het scherm te krijgen", eerde De Standaard hem. "Canvas wil er alvast geen minuut van missen. 'Als het moet, breken we in in de programmatie van Ketnet', klinkt het."

Zodoende kunnen de tenniswedstrijden nu ononderbroken uitgezonden worden op het tweede net, dat zo weer iets terug wint van zijn vroegere glorie als 'evenementennet'.

Dat het de tennissport is die deze doorbraak forceert is niet te verwonderen. De sport is in Vlaanderen razend populair geworden en dat is zeker ook te danken aan de VRT die met haar uitzendingen "voor ongekende kijkcijfers" zorgt. "Canvas wil niet de fout maken zoals bij de mannenfinale van Roland Garros", schreef De Standaard. "Die werd afgebroken op het moment dat de programmatie van Ketnet moest starten. Daarop kwamen heel wat negatieve reacties van kijkers."

"Jamaar", zult u protesteren, "wat zullen onze jongste kijkertjes ervan vinden dat hun programma's niet op het vertrouwde uur uitgezonden worden ? En hun ouders die daardoor met hun kroost geen weg weten ? Hen zelfs niet naar bed krijgen ?"

Ach kom nou. Slaat met al de aangekochte animatie die Ketnet zo kwistig programmeert, de verbeelding van de kinderen niet te veel op hol ? Onze jeugd - die van de 'achterbank-generatie', weet je wel - kan overigens best wat meer sportuitzendingen gebruiken om haar chronisch gebrek aan beweging te compenseren.

Bovendien staan er hier hogere belangen op het spel. Vergeet niet: Kim versloeg Justine. Nog even en zelfs George W.B. weet dat Vlaanderen bestaat.

Het TSE-Comité (Topsport Eerst)