arch/ive/ief (2000 - 2005)

Frank Verstraeten, de Vlaamse Berlusconi
by ho Tuesday May 22, 2001 at 07:07 PM
ho@mail.be

Op 14 mei werd de lancering van een nieuwe TV zender in Vlaanderen officieel gemaakt. Het adres van "Media TV" is Jan Van Gentsstraat 4, te Antwerpen. Daar bevindt zich ook de bekende dancing 'Zillion'. Media TV is een project van zakenman Frank Verstraeten.

Frank Verstraeten, de jonge selfmade man en eigenaar van de dancing 'Zilllion', staat bekend voor zijn uitbundige en decadente levensstijl. De Zillion heeft sinds zijn bestaan een ongeldige vergunning. Maar de hoge dwangsommen maakten geen enkele indruk op de steenrijke Verstraeten. Tot voor enkele maanden, toen het er naar uit zag dat hij de keet toch zou moeten sluiten, dreigde hij prompt het Vlaams Blok te sponsoren als de stad zijn dancing niet zou tolereren.
In De Laatste Show vertelde hij enkele maanden geleden dat de dancing hem eigenlijk niet interesseerde. Hij zocht gewoon naar uitdagingen om een gevoel van leegte op te vullen. Gisteren computers, vandaag een dancing en morgen de media.
Nu heeft hij die nieuwe uitdaging gevonden: een TV zender dat 'onvergelijkbaar' zal zijn met de andere bestaande zenders in Vlaanderen.
Ik hou mijn hart vast voor dit nieuwe project van een man die zijn eigen leegte wil opvullen ten koste van alles. Hoewel de media Frank vaak afschilderen als een succesvolle rebel (net zoals Van Rossem een anarchist zou zijn), zie ik gewoon een stuk crapuul dat zijn rijkdom zonder scrupules aanwendt, ten koste van dat beetje democratie, om zijn zin erdoor te drijven. Dus start onze rebel met een TV zender. Nu Berlusconi aan de macht is in Italiƫ, zien figuren als Frank Verstraeten misschien in de toekomst een nieuwe uitdaging in de Belgische politiek. Onze wonderboy is nu reeds vrijgevig tegenover sommige politiekers.

Laat dit een extra stimulans zijn voor de mensen die de media proberen te democratiseren.